Stigao je novi Range Rover sa starim dizajnom

Svi koji se sećamo starog Range Rover-a, znamo koliko je bio moćan u svoje vreme. Ovde se ne misli na sedamdesete kada se tek pojavio, već više na period osamdesetih godina 20. veka, kada je izrastao u pravu mašinu.

Prikaz dva automobila Range Rover

Danas smo naišli na rad Kingsley Cars-a, koji se bave restauriranjem starih Range Rover-a, a od njih čine da izgledaju unapređeno i kao potuno novi. Njihov cilj je da naprave Range Rover koji će biti dizajniran po uzoru na stare modele, a da istovremeno bude bolji od novih modela.

Takođe je zamišljeno da nova-stara varijanta svojim starim dizajnom i novom tehnologijom proizvodnje bude najotmenija forma ovog modela. 

Karakteristike vozila i niska emisija štetnih gasova

Kingsley Cars se sada fokusirao na kultnu formu Range Rover Classic, sa troje i petoro vrata i to sa niskim emisijama prilagođenim novim propisima u vezi sa naplatom ulaska automobila sa dizel motorima u London. Kingsley Cars, kao i Range Rover su poreklom iz Ujedinjenog Kraljevstva, pa je to razlog ovog lokalno orijentisanog poteza.

Classic, koji u svom duhu nosi 40 godina starosti, izgledom i karakteristikama je star svega nekoliko godina. Postoje dve opcije motora, motor od 4.0 litara sa 220 KS i motor od 4.6 litara sa 270 KS. Obe forme motora su V8.

Iz Kingsley Cars-a kažu da je njihov Range Rover Classic Reborn ‘’fejslift fokusiran na vozača i tehnološki orijentisan’’ i da će osigurati svojim budućim vlasnicima da u duhu osamdesetih godina krstare čak i po centru Londona. Restauracijom ovog modela pobeđen je ULEZ (Ultra Low Emission Zone), odnosno Zona ultra niske emisije štetnih gasova, što izaziva divljenje.

Novi-stari Range ima pojačani automatski menjač, pouzdaniji motor i stiže sa novom, potpuno ogoljenom školjkom, otpornom na rđu. Mnogo toga je poboljšano, što je svakako za očekivati, ali poređenje se ne pravi samo sa starim Range-om, već i sa savremenim modelima, kao što je najnoviji Nissan Qashqai, koji je potpuno modernizovan, a kome u svakom smislu može parirati

Točkovi su ojačani, kočnice poboljšane i odignutost automobila od podloge je veća, što je odlična vest, naročito za vozače koji ne voze isključivo gradskim ulicama, već vole voziti i van grada, pa čak i van asfalta.

Prikaz mosta u Londonu

Šta je sve dodato od opreme?

U redu, pojedine komponente automobila su značajno unapređene, ali šta je sa dodatnom opremom? Zapravo, prilično mnogo opreme je dodato.

Postoji mogućnost izbora dodatne opreme, koja može podrazumevati električni servo volan sa različitim načinima asistencije, što može biti od pomoći i pri parkiranju u tesnom prostoru. Senzori i kamera za vožnju unazad su takođe jedna značajna inovacija na ovakvom, možemo reći starinskom modelu. 

Možete odabrati formu sa stereom od 700 vati, Apple CarPlay i LED farovima. 

Ukoliko vam sve ovo zvuči previše moderno i tehnološki napredno, pa bi potencijalno moglo da pokvari čar starog Range-a, ništa ne brinite, i za to postoji rešenje. Praktično, možete mnoge retro elemente umešati u vaš izbor, kao što je odabir tvid prekrivke umesto kožnih sedišta. A za potpuni komfor postoji i opcija dodatka grejanih sedišta.

Toliko je elegantniji od potpuno novog Range Rover-a, zar ne? 

Iako se cena kreće od 148.000 evra pa naviše, što može parirati i najnovijim modelima, pa će biti previše skup za stari seoski džip. Ipak, suviše je jeftin za vozilo koje će verovatno i sama engleska kraljica poželeti.

Za sve nas koji volimo starije modele automobila, ovo je jedna lepa vest, koja nam govori da postoji inicijativa pojedinih firmi da se proizvode novi-stari automobili. Tako određeni dizajnovi neće nikada otići u zaborav, a mi nećemo morati da čuvamo originalne primerke koji postaju prestari da bismo ih i dalje vozili.

Da li razmišlljate o prodaji svog automobila?

Otkup automobila je naša uža specijalnost, a možete nas pozvati kako bi smo uradili besplatnu procenu vozila u bilo kom da je stanju.

Pozovite nas ukoliko imate bilo šta za prodaju, jer kupovinu obavljamo veoma efikasno i nudimo najbolju moguću cenu.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega nas mnogi smatraju najboljim partnerom za otkup polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem