Otkup Lexus automobila

Lexus je proizvođač luksuznih automobila koji radi kao ogranak japanske kompanije Tojota.  Ovim brendom Tojota je započela proizvodnju luksuznih automobila koji odišu stilom i elegancijom i tako se postavila kao jedan od lidera u proizvodnji ovog tipa automobila. Sve je ovo razlog iz kojeg vršimo otkup Lexus automobila, uglavnom starije modele, a ovo su korisne informacije i zanimljivoti o kompaniji Lexus. Kada je nastala, kako i koji su najprodavaniji automobili ikada.

Pozovite 065 98 98 368

Kako je nastala kompanija Lexus i kada

Lexus je nastao iz korporativnog projekta do proizvodnje novih premium limuzina jako brzo zbog popularnosti koju je doživeo. U samom početku svoje proizvodnje svi automobili su proizvođeni pod brendom Tojota, sve do 2005. godine kada Lexus postaje samostalni brend.

Sam brend automobila je nastao otprilike u slično vreme kada su Japanski rivali Nissan i Honda razvili svoje premijum brendove Infiniti i Acura.

Projekat F1 tokom 1980ih

Ovaj projekat je imao kodno ime F1 gde je prvi čovek Tojote, Eiji Toyoda želeo da proizvede “najbolji auto na svetu”. Pod ovim projektom, nastao je Lexus LS 400 koji je proširio Tojotin premium segment automobila. Ovaj automobil je prvenstveno pravljen za Američko tržište zbog ugovora koji je u to vreme napravljen između Japanske i Američke vlade.

Razvoj samog brenda

Na samom razvoju brenda je radio veliki tim pod nazivom “Team One” koji je sačinjavao ogroman broj inženjera, dizajnera i tehničara. Izabrano je ime Lexus jer je ukazivalo na luksuz i to se ispostavilo apsolutno tačno i ispravno. Slogan koji je korišćen je bio: “Beskonačna jurenje savršenstva” i definitivno je jako puno govorio o ciljevima Japanske kompanije vezanim za ovaj brend automobila

LS 400 je automobil koji je u to vreme doživeo ogromnu popularnost zbog svega što je nosio sa sobom. Hvaljen je zbog tihog rada motora, odlično dizajniranog i funkcionalog enterijera, performansi motora, potrošnje i aerodinamike. Ovaj model je doživeo ogroman broj pohvala i pokupio je sjajne nagrade širom sveta. Mnogi su ga predstavljali kao bolju verziju Mercedesa i BMW-a. Ovo je bio sjajan ulazak na svetsko tržište koje je dovelo do nezadrživog rasta.

Rast tokom 1990ih

Godina 1990. je bila ključna za sam rast jer je u tom periodu počeo izvoz Lexus modela u Britaniju, Švajcarsku, Kanadu i Australiju. To je dovelo do razvoja prvog sportskog kupea pod nazivom SC 400 koji je delio motor i zadnju vuču sa modelom LS 400. Sve ovo je dovelo do toga da je krajem 1991. godine Lexus postao vodeći prodavac premium vozila na Američkom tržištu. Još jedan od modela koji su utemeljili put ka rastu ovog brenda je i prvi SUV model RX 300. Na samom kraju ove decenije, tokom 1999. godine, Lexus je zabeležio milioniti model prodan na Američkom tržištu.

Globalna reorganizacija tokom 2000ih

Ovo je period velike reorganizacije u kojoj je pored velikog broja novih modela, proizveden i prvi model sa hibidnom tehnologijom koja koristi benzinski i električni motor a u pitanju je RX400h. Takođe, u toku 2003. godine beleži se prodaja dva miliona automobila na Američkom tržištu.

 1. godina je ključna jer je to godina u kojoj se ovaj brend odvaja od svoje majke firme Tojote sa potpuno odvojenim dizajnom, inženjeringom i proizvodnim centrima koji rade samo za Lexus. Ovim potezom, rast je nastavljen na mnoga tržišta kao što su Kinesko, Rusko, Južno Korejsko i Tajvansko tržište.

Zanimljivosti o brendu Lexus

 1. 1998. godine Lexus je postao glavni sponzor velike Američke turneje Erika Kleptona
 2. Lexus je proizveo poseban primerak modela LS600h za Pola Mekartnija koji je bio bez upotrebe materijala đivotinjkog porekla
 3. Zvuk modela LS je bio kreiran prema muzičkom instrumentu Yamaha
 4. Veliki broj poznatih ličnosti je ljubitelj i promoter ovog brenda uključujući i princa od Monaka Alberta II
 5. Bivši direktor Ford-a Alan Mulali je vozio Lexus za vreme te funkcije jer nije mogao da pronađe bolji automobil od njega

Modeli Lexus automobila koje otkupljujemo

Lexus u svom asortimanu ima veliki broj luksuznih i skupih automobila, ali mi vršimo otkup svih modela ovog automobila:

 • Lexus LS 400
 • Lexus LS 430
 • Lexus LS 460
 • Lexus ES 250
 • Lexus ES 300
 • Lexus ES 330
 • Lexus ES 350
 • Lexus GS 300
 • Lexus GS 430
 • Lexus GS 350
 • Lexus SC 300
 • Lexus SC 430
 • Lexus RX 300