Otkup Cadillac automobila

Predstavljamo vam američkog proizvođača luksuznih automobila – kompaniju Kadilak (Cadillac). Sedište ove svetski priznate kompanije nalazi se u američkoj saveznoj državi Mičigen, gde je i osnovana 1902. godine. Osnivači ove kompanije bili su Vilijam Marfi, Lemjuel Bouen i Henri Liland.

Kadilak modeli se prodaju u više od 50 svetskih država, a najviše u SAD. Na našim prostorima modele Kadilak fabrike automobila ne možemo baš toliko često videti, ali svakako oni predstavljaju jedan od onih brendova koje bi svako poželeo u svom posedu.

Pozovite 065 98 98 368

Logo kompanije Kadilak

Mi se bavimo otkupom polovnih Kadilak automobila, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. U nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj američkoj fabrici automobila.

Kako i kada je nastala kompanija Kadilak

Kadilak je nastao od ostataka Henri Ford kompanije, nakon što je Henri Ford u martu 1902, zajedno sa nekoliko glavnih saradnika, napustio firmu. Fordovi finansijeri, Vilijam Marfi i Lemjuel Bouen, pozvali su inženjera Henrija Lilanda da proceni fabriku i opremu da bi se pripremila likvidacija njene imovine.

Umesto da obavi procenu, Liland je ubedio Marfija i Bouena da nastave sa proizvodnjom automobila koristeći proverene Lilandove jednocilindrične motore. Novo preduzeće je osnovano 22. avgusta 1902. i nazvano je “Cadillac Automobile Company”. Preduzeće je ime dobilo po osnivaču Detroita, francuskom istraživaču, Antoanu Lomeu da la Motu Kadilaku.

Kadilakovi prvi automobili, Ranabaut i Tono, pojavili su se na tržištu u oktobru 1902. To su bili automobili sa dva sedišta koje je pokretao jednocilindrični motor od 10 konjskih snaga. Oni su praktično bili identični Fordovom modelu A iz 1903. godine. Ove automobile Kadilak je januara 1903. predstavio na Njujorškom salonu automobila.

Publika je bila oduševljena ovim modelima i ubrzo je Kadilak dobio više od dve hiljade porudžbina. Kadilakova prednost se ogledala u preciznosti izrade a samim tim i u pouzdanosti.

Kadilak kompanija danas

Kadilak je 2000. godine uveo novu filozofiju u dizajniranju automobila za 21. vek pod nazivom “Umetnost i nauka”, koja podrazumeva jasne oblike i oštre ivice. U pitanju je izuzetno hrabar, visokotehnološki dizajn. U 2016. godini uveden je Cadillac CT6 i u pitanju je bila prva full-size limuzina sa pogonom na zadnje točkove.

Početkom 2017. godine Kadilak je pokrenuo Book by Cadillac, uslugu pretplate vozila koja je u početku bila dostupna samo u Njujorku. Krajem 2017. godine pretplata je postala dostupna i u Dalasu i Los Anđelesu.

Aktuelni Kadilak modeli koji se proizvode

Kompanija Kadilak je u svojoj istoriji postojanja dužoj od jednog veka proizvela mnoštvo luksuznih automobila, a trenutno je aktuleno 7 modela.

  • Escalade – luksuzni SUV sa petoro vrata, proizvodi se od 1999. godine
  • CTS – luksuzna limuzina, proizvodi se od 2003. godine
  • ATS – limuzina sa 4 vrata, proizvodi se od 2015. godine
  • XTS – luksuzna limuzina, proizvodi se od 2013. godine
  • CT6 – luksuzna limuzina, proizvodi se od 2016. godine
  • XT5 – luksuzni SUV, proizvodi se od 2017. godine
  • XT4 – luksuzni SUV, proizvodi se od 2019. godine

Zanimljivosti o Kadilak fabrici automobila

  • Kompanija Kadilak je dobila naziv po francuskom istraživaču Antoanu Lomeu de la Motu Kadilaku iz 17. veka, koji je 1701. godine osnovao grad Detroit.
  • Kadilak je prvi američki automobil koji je osvojio prestižnu nagradu “Djuar”, u organizaciji engleskog Kraljevskog automobiliskog kluba, zbog pouzdanosti na testiranju 1908. godine. Istu nagradu je osvojio i po drugi put 1912. godine, za ugradnju električnog pokretanja i rasvete u automobilu.

Kadilak automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Kadilak automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.