Otkup Mahindra automobila

Predstavljamo vam jednog od najvećih proizvođača automobila na indijskom tržištu – kompaniju Mahindra. Kao deo poslovnog konglomerata indijske Mahindra grupe, ova kompanija proizvodi putničke automobile, komercijalna vozila i motocikle. Navjeći konkurenti na indijskom tržištu proizvodnje i prodaje automobila svakako su Tata motors, Maruti Suzuki i Aškok Lejland.

Automobili indijskog proizvođača ne mogu se često sresti na putevima naše zemlje. Uglavnom su to džip modeli, pogodni i za off-road vožnju. Ukoliko posedujete polovno Mahindra vozilo koje želite da prodate, kontaktirajte nas. Mi smo firma koja otkupljuje sva polovna Mahindra vozila, bez obzira na broj pređenih kilometara, enterijer ili vozno stanje.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala kompanija Mahindra

Drugi najveći proizvođač automobila u Indiji osnovan je 1945. godine kao kompanija Mohamed&Mahindra. U početku je primarna delatnost bila proizvodnja čelika, a tri godine kasnije menja ime u Mahindra&Mahindra. Od tada se kompanija nalazi u vlasništvu dva brata.

Punih deset godina posle promene imena, kompanija je počela da se bavi proizvodnjom automobila. Za indijsko tržište počeli su da sklapaju vozila pod imenom Džip VIlis. Tako se kompanija uspostavila kao zvaničan proizvođač Jeep modela automobila u Indiji, a kasnije počela i sa proizvodnjom komercijalnih vozila.

Mahindra kompanija danas

Razvojem kompanije u 21. veku pratio je niz poslovnih odluka koje su za cilj imale proširenje međunarodnog poslovanja i ulazak na nova tržišta. Tako su preuzeli Kinetic Motors u Indiji, koja se bavi proizvodnjom dvotočkaša, odnosno motora i skutera. Pored toga, kompanija ima udeo u vlasništvu REVA kompanije za proizvodnju električnih automobila.

Tokom 2011. godine, Mahindra je otkupila većinski udeo od 70% južnokorejskog proizvođača automobila Sangjong. U oktobru 2014. godine, kompanije je otkupila većinski udeo od 51 procenta u Peugeot Motorcycles kompaniji koja je specijalizovan ogranak za prozivodnju motora i dvotočkaša poznate francuskog proizvođača automobila.

Godinu dana kasnije, kompanija je bila druga po redu najveći proizvođač automobila u Indiji, iza kompanije Tata motors, sa preko 420.000 prodatih automobila. Krajem iste godine, kompanije je za oko 25 miliona evra kupila većinski udeo u fabrici automobila Pininfarina. Pre dve godine, Mahindra je ušla i na tursko tržište proizvodnje i prodaje vozila.

Aktuelni Mahindra modeli koji se proizvode

Većina automobila koje proizvodi Mahindra kompanija su komercijalna vozila, pick-up kamioneti, sedan automobili i terenci. Ova indijska kompanija automobila trenutno proizvodi sledeće modele:

  • Mahindra Bolero – sportski terenac (SUV) koji se proizvodi od 2000. godine
  • Mahindra Scorpio – sportski terenac (SUV), proizvodi se od 2002. godine
  • Mahindra Xylo – kompaktno višenamensko vozilo koje se proizvodi od 2009. godine
  • Mahindra Thar – kompaktno off-road vozilo srednje veličine, tržištu od 2010. godine
  • Mahindra Verito – sportski model sedana, proizvodi se od 2010. godine
  • Mahindra Actyon Sports – pikap vozilo koje se proizvodi od 2012. godine
  • Mahindra XUV500 – terenac srednje veličine, proizvodi se od 2011. godine
  • Mahindra XUV300 – kompaktno SUV vozilo nove generacije, koje se proizvodi od 2019. godine

 

 

 

Zanimljivosti o Mahindra kompaniji

Kompanije Mahindra je tri godine nakon osnivanja promenila ime iz Mahindra&Mohamed u Mahindra&Mahindra. Razlog leži u tome što je, nakon proglašenja nezavisnosti Indije, nastankom Indije i Pakistana, treći partner u kompaniji – Malik Mohamed – emigrirao u Pakistan. Od tada u nazivu kompanije stoji prezime braće koja su osnovala kompaniju, a koje se ponavlja dva puta.

Pored učešća na velikim svetskim tržištima, u Kini, SAD-u, Italiji i Ujedinjenom kraljevstvu, Mahindra ima odličnu saradnju sa francuskim proizvođačem vozila – fabrikom Renault. Zbog te saradnje, od 2007. godine zajednička kompanija Mahindra Renault Limited za indijsko tržište proizvodi model – Renault Logan.

Pored proizvodnje automobila, kompanija se bavi proizvodnjom vojnih vozila, električnih automobila i poljoprivredne opreme. Još jedan zanimljivost tiče se imenovanja vozila – kompanija je sklona da imena vozilima daje tako da se završavaju na samoglasnik O. Mnogi smatraju da je taj trend posledica odlične prodaje dva modela – Scorpio i Bolero.

Mahindra automobili koje otkupljujemo

Mi vršimo otkup svih Mahindra vozila. Na vaš poizv, u roku od 48 sati izlazimo na teren bilo gde u Srbiji da bismo obavili inspekciju automobila. Nije nam važno u kakvom se voznom stanju nalazi. Nakon inspekcije, u dogovoru sa vama formiramo fer i korektnu tržišnu cenu. Isplata se vrši odmah, a keš dobijate na ruke.