Novi Mercedes C klase – najnovija tehnologija i svež dizajn

Novi Mercedes C300 i C300 sa pogonom na sva četiri točka očekuju se početkom 2022. godine u SAD, međutim zvaničnici iz kompanije još uvek nisu potvrdili detalje oko cene ovog luksuznog automobila. Pretpostavke su da će regularna verzija koštati 43.000 dolara, dok će ona na pogon na sva četiri točka biti oko 45.000 dolara.

prikaz znaka Mercedes na haubi

Najnovija limuzina nemačkog proizvođača automobila Mercedes, W 206 generacije C klase, donosi putnicima više prostora, atletski spoljašnji izgled i MBUX tehnologiju zaduženu za informacije i zabavu. 

Pomenute inovacije bile su najavljivane za C klasu iz 2021. godine, međutim sve je pomereno za model koji očekujemo u 2022. godini.

Novine vezane za spoljašnji izgled

Kao što možete pretpostaviti, Mercedes C300 je redizajniran u celini, računajući njegov spoljašnji izgled i unutrašnje specifikacije. 

U prilog tome da automobil izgleda više atletski sa sportskom namenom govore i to da je karoserija produžena za 6cm, 1cm šira i 1cm niža nego na prethodnom modelu. Iako na prvi pogled deluje da to nisu dužine koje prave značajnu razliku, kod ovakvih automobila svaki detalj može uticati na njegov izgled.

Iako je model iz Mercedesove A klase nešto manji, mnogi smatraju da je elemente spoljašnjeg izgleda C klasa upravo preuzela od njega. Pogodnost je što veličina gepeka i prostor za noge nisu promenjeni, uprkos tome što se ide u pravcu sportskog izgleda.

felna na točku belog automobila Mercedes

Unutrašnja tehnološka i dizajnerska poboljšanja

Unutrašnjost automobila je dizajnirana minimalistički po uzoru na C klasu iz 2021. godine, sa velikim ekranom podržanim MBUX softverom osetljivim na dodir, koji se nalazi na sredini, dok su ventili za hlađenje iznad njega. Pojedine opcije su izbačene, da bi se oslobodio prostor na kontrolnoj tabli, a ostala je dugmad za režim vožnje, prikaz kamere, svetla upozorenja, jačinu zvuka.

Budući Mercedes C300 imaće u sebi četvorocilindrični turbo 2-litarski motor sa 255 konjskih snaga kod regularne verzije i 295 konjskih snaga kod verzije sa pogonom na sva četiri točka. 

Samim tim, pomenuti automobil biće kompetitivan modelima kao što su Audi A4, BMW 3 i Genesis G70. Jedna od značajnijih inovacija je u hibridnoj asistenciji motoru, što modeli prethodne generacije nisu imali. Naime, 48-voltni generator EQ Boost dodaje oko 20 konjskih snaga i veći obrtni momenat. Iz Mercedesa tvrde da su automobili sa električnim pogonom mnogo efikasniji u odnosu na prethodnike bez hibridne podrške. 

Očekuje se da će standardna oprema uključivati gume od 45cm, opciju za grejanje prednjih sedišta, spuštanje krova, bežično punjenje telefona i AppleCarPlay. 

Noviji luksuzni modeli poput ovog doprinose znatno većoj udobnosti i komforu tokom vožnje. Međutim, poznavaoci tržišta automobila znaju da je moguće naći i vozila sa sjajnim specifikacijama po znatno nižim cenama u skladu sa platežnom moći kupaca.

Zaradite prodajom starog vozila

Svako od nas ima za cilj da jednog dana kupi neki od najnovijih modela kao što je Mercedesova C klasa, ali do tada probajte da štedite, kako bi takva kupovina postala realnost. Jedan od načina kako možete zaraditi nešto novca je i prodaja vašeg starog vozila, a naša agencija za otkup polovnih automobila će vam ponuditi fer cenu uz pretodnu besplatnu procenu vrednosti.

Kontaktirajte nas, te se uverite i sami u metode našeg rada.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem