Otkup Ferrari automobila

Predstavljamo vam italijanskog proizvođača sportskih i luksuznih automobila – kompaniju Ferari (Ferrari). Sedište ove svetski priznate i poznate kompanije nalazi se u italijanskom gradiću Maraneljo, a fabriku je 1929. godine osnovao čuveni Enco Ferari. Ferari modeli, možda nisu toliko česti na srpskim ulicama, pre svega zbog kupovne moći našeg stanovništva, ali su svakako jedan od onih brendova koji simbolizuju luksuz i odraz su prestiža.

Mi se bavimo otkupom polovnih Ferari automobila, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. U nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj italijanskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Ferrari logo - automobili propeti konj

 

Kako i kada je nastala kompanija Ferari

Fabriku je osnovao Enco Ferari, 1929. godine pod imenom Scuderia Ferrari u Modeni. Za vreme Drugog svetskog rata kompanija je preseljena u Maraneljo. Na početku svog poslovanja fabrika je proizvodila samo trkače automobile, pa je i sponzorisala mnoge vozače u auto sportovima.

Nakon rata, 1947. godine kompanija je počela da proizvodi i komercijalne (putničke) sportske automobile. Ferarijev prvi putnički automobil 125 S je imao 1.5 L V12 motor. Enco Ferrari je tada shvatio da bi sa proizvodnjom putničkih automobila mogao da oporavi i održava fabriku nakon godina ratovanja i opšteg haosa koji je pretrpeo čitav svet.

Tokom cele 1950. godine Ferari je uspešno proizvodiopopularni model 250. Nakon godina previranja unutar fabrike, odlaska poznatih inženjera i dolaska mlađih kojima je pružena šansa, Ferari je tek početkom sedme decenije 20. veka uspeo da stane na noge. Uspešno doba za kompaniju Ferari krenulo je kada je proizveden model Dino, koji je postao jedan od najboljih u toj klasi, pobedivši Jaguarov E-Type.

Ferari kompanija danas

Ferari je 15. septembra 2012. godine sa svoja 964 automobila (vredna preko 162 miliona dolara) prisustvovao Ferrari Driving Days događaju. Automobili su paradirali oko Silverstone Circuit-a i na taj način postavili svetski rekord.

FCA grupa, koja je nastala spajanjem proizvođača Fiat i Chrisler, je 29. oktobra 2014. godine, najavila podelu svog luksuznog brenda Ferari. Cilj je da se Ferari pretvori u nezavisni brend, a 10% udela će biti prodato u javnoj ponudi. Ferari je zvanično procenio svoju početnu javnu ponudu na 52 dolara po deonici.

Tokom cele svoje istorije fabrika je poznata po učestvovanju u trkačkim nadmetanjima, posebno u Formuli 1 gde i ima najviše uspeha. Ferarijevi putnički automobili su uglavnom prikazani kao simbol luksuza i bogatstva.

Aktuelni Ferari modeli koji se proizvode

Ferari je u svojoj 80 godina dugoj istoriji proizveo mnoge modele, bilo da su u pitanju trkački ili putnički, sportski autombili. Ferari je kompanija koja je oduvek izlazila na tržište sa atraktivnim modelima, koji nisu namenjeni svačijem džepu, ali koji predstavljaju klasu u svom  domenu.

Trenutno se proizvode 4 modela u Ferari fabrici automobila:

  • GTC4Lusso – luksuzni, sportski četvorosed sa V12 motorom
  • F8 Tributo – sportski kupe sa V8 motorom
  • Portofino – kupe kabriolet sa V8 motorom
  • 812 Superfast – sportski kupe sa V12 motorom

Zanimljivosti o Ferari fabrici automobila

  • Zaključno sa 2017. godinom, ukupno je prodato 199.680 Ferari automobila
  • Najveći broj prodatih vozila u jednoj godini ostvaren je 2017. godine kada je prodato ukupno 8398 automobila
  • Enco Ferari je 1963. godine razmišljao o prodaji Ferarija Fordu. Ford je tada revidirao imovinu Ferarija, ali pravni pregovori i razgovori su se prekinuli kada su u Ferariju vidjli da bi pod Fordovim ugovorom morali da ugase svoj trkački program.
  • Ferari fabrika automobila upravlja svojim brendom koji proizvodi i prodaje naočare, olovke, parfeme, odeću, bicikle, satove, pa čak i laptop računare. Ferarii je takođe pokrenuo muzej, Galleria Ferrari u Maranelju. U muzeju su izloženi stari modeli automobila.
  • Zabavni park Ferrari World otvoren je 2010. godine na Yas Islandu, u Abu Dabiju.

Ferari automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Ferari automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.