Otkup JAC automobila

Predstavljamo vam kineskog nacionalnog proizvođača automobila i komercijalnih vozila – JAC Motors. Kompanija sa sedištem u Hefeiju, u provinciji Anhui, osnovana je 1964. godine. Prvobitno je fabrika nosila naziv prema gradu u kom je nastala, a 1997. godine je promenila ime po ugledu na provinciju u kojoj se nalazi.

Iako su modeli JAC Motors kompanije uglavnom rezervisani za kinesko tržište, pa se ne mogu često videti na putevima u našoj zemlji, modeli ovog proizvođača su veoma cenjeni, posebno na tržištu komercijalnih kamiona.

Važno je da znate da se mi bavimo otkupom svih modela JAC Motors kompanije, bez obzira na broj pređenih kilometara, enterijer ili stanje motora. U daljem tekstu, pročitajte istorijat ove kineske kompanije i zanimljivosti u vezi sa poslovanjem dužim od pola veka.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala kompanija JAC Motors

Od svog osnivanja 1964. pa sve do početka 21. veka, kompanija JAC Motors je bila poznata po svojoj proizvodnji komercijalnih vozila, pre svega kamiona. U tom periodu, kompanija je bila poznata pod imenom brenda Jinaghui. Tek početkom 2000ih, počinje da proizvodi terence i mini-kombije.

Vozilo po kojem je kompanija bila poznata tokom prve decenije 21. veka je model Refine, čiji je novi dizajn iz 2004. godine – Refine Gold – bio sačinjen od 60% proizvoda napravljenih u Kini. Godine 2001., kompanija je ponudila svoje akcije na Šangajskoj berzi. Početkom ovog milenijuma, kompanija JAC Motors sarađivala je sa fabrikom Hyundai kako bi proizvela putničke automobile.

Tokom 2010. godine, kompanije je bila osmi po redu proizvođač automobila u Kini, sa ukupnim udelom na tržištu od oko 2,5%. Takav trend se nastavio i sledeće godine, kada je prodato više automobila ali je skliznuo za jedno mesto na listi najviše prodatih automobila.

JAC kompanija danas

Od 2009. godine, procenjena godišnja proizvodnja iznosi oko 500.000 vozila. Široka lepeza proizvoda koje proizvođač nudi varira od komercijalnih vozila do automobila za gradsku vožnju. Italijanski dizajner automobila – Pininfarina bio je saradnik na projektu sa JAC kompanijom, pa je tako 2009. godine nastao JAC Tojoy. Ovaj model ovenčan je brojnim priznanjima kineske i američke javnosti.

Aktuelni JAC modeli koji se proizvode:

 

 • Heyue Sedan J4 – sportski automobil iz 2014. godine;
 • Heyue Seda A60 – elegantni sportski hromirani automobil;
 • IEV 7S – električni automobil sa litijumskom baterijom koji može da se vozi oko 300km;
 • Refine S1 – smart mini SUV;
 • Refine S2 – standardna S klasa SUV;
 • Refine S3 – ekonomični SUV koji malo troši;
 • Refine S5 – naprednija verzija SUV koji je prošao brojne svetske standarde;
 • Refine S7 – kompaktni SUV koji ima najviše prostora od svih pređašnjih modela;
 • Refine M3 – kompaktno višenamensko vozilo;
 • Refine M4 – šestougaoni MPV sa stilizovanim dizajnom;
 • Refine M5 – italijanski dizajn, prostrano kombi vozilo sa odličnim karakteristikama;
 • Kamioni N serije – X200 i SPV;
 • Teški kamioni
 • T6/Frison – pikap kamionet po ugledu na američke.

 

Zanimljivosti o JAC Motors kompaniji

Kineska vlada je tokom 2009. godine imala plan da konsoliduje automobilsku industriju svoje zemlje. U tu svrhu, vodeći analitičari razmatrali su kao opciju spajanje kompanija Chery i JAC Motors, pre svega zbog toga što su sedišta obe kompanije u provinciji Anhui.

Ideja je u tom trenutku izgledala kao razumno rešenje, jer Chery fabrika automobila uglavnom proizvodi putničke automobile, dok je JAC Motors poznat po modelima kamiona i terenaca. Međutim, JAC Motors nije želeo da pristane na takav poslovni potez.

Krajem februara 2016. godine, kinesko ministarstvo zaduženo za industriju i informacione tehnologije, odlučillo je da zatvori 13 kompanija koje proizvode automobile, među kojima i JAC Motors. Odluku su obrazložili time da ove kompanije nisu ispunile standarde koji zahtevaju evaluaciju na svake dve godine.

JAC automobili koje otkupljujemo

Ukoliko imate polovni JAC automobil koji želite da prodate, obratite nam se. Mi smo firma koja vrši otkup JAC automobila svih vrsta i modela. Bez obzira na stanje automobila, dolazimo na vašu adresu, bilo gde u Srbiji. Uz procenu na licu mesta, postižemo dogovor na obostrano zadovoljstvo, sa isplatom na licu mesta.