Otkup Maserati automobila

Predstavljamo vam italijansku fabriku luksuznih i sportskih automobila – Maserati. Kompanija je osnovana u Bolonji, ali je sedište sada u Modeni. U svo­joj is­to­ri­ji, ova ita­li­jan­ska fabrika auto­mo­bi­la je ima­la vi­še vla­sni­ka, me­đu ko­ji­ma su Citroen, De To­ma­so, Fer­a­ri-Ma­se­ra­ti. Komapanija se 2005. godine odvojila od Ferarija i spojila sa kompanijom Alfa Romeo pod rukovodstvom Fijata.

Mi se bavimo otkupom svih Maserati automobila bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. A u nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj italijanskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Logo Maserati kompanije

Kada i kako je nastala kompanija Maserati

Kompanija je osnovana 1. decembra 1914. godine u Bolonji, a prvobitni naziv kompanije bio je Societa Anonima Officine Alfieri Maserati, a ideju o pokretanju ovog brenda imala su braća Maserati. U samom početku fabrika se bavila preradom Isota Fraskini automobila za trke. 

Sredinom treće decenije 20. veka, braća Maserati su napravila svoj prvi sopstveni automobil, pod nazivom “Tipo 26”. Kasnije je Maserati počeo sa proizvodnjom trkačkih automobila, a u to vreme nastao je i zvanični logo i simbol ove komapnije – Neptunov trozubac.

Maserati kompanija danas

Danas je Maserati kompanija jedna od retkih divizija iz Fiat-Chrysler grupacije koja donosi profit, a glavni “krivac” za to je popularni model Ghlibi, koji je jedan od najpopularnijih Maserati modela svih vremena. 

Iz godine u godinu fabrika Maserati proizvodi sve više i više automobila, a najveći skok (od oko 170%) zabeležen je 2014. godine, kada je prodato više od 36.000 automobila (u poređenju sa 2013. kada je taj broj bio oko 15.000).

Najviše modela proizvedeno je 2017. godine, više od 50.000 i smatra se da je ovo zlatno doba Maserati kompanije, koja nikada nije bolje poslovala. 

Aktuelni  Maserati modeli koji se proizvode

Kompanija Moserati je u svojoj istoriji, dužoj od jednog veka, proizvela brojne legendarne automobile koji su žarili i palili svetskim putevima. Trenutno ova italijanska kompanija ima u ponudi pet automobila:

  • Quattroporte – luksuzna sportska limuzina sa četvoro vrata
  • Ghibli – limuzina sa četvoro vrata, proizvodi se od 2013. godine
  • GranTurismo – luksuzni, sportski automobil sa dvoje vrata
  • GranCabrio – sportski auto sa dvoje vrata
  • Levante – luksuzni SUV sa petoro vrata

Tokom 2020. godine trebalo bi na tržištu da se pojavi i novi model – Alfieri (nazvan po najstarijem bratu iz Maserati porodice)

Zanimljivosti o Maserati kompaniji

Logo Maserati fabrike, na kom se nalazi trozubac, nastao je po ugledu na oružje starorimskog boga Neptuna. Ova statua nalazi se u gradu Bolonji, iz kog je fabrika Maserati potekla, a jedan od članova porodice Maserati, Mario, bio je zadužen za kreiranje logoa zbog svojih artističkih težnji. 

U dizajnu preovlađuju crvena i bela boja, kao boja grada Bolonje, pa je jasno da su osnivači fabrike baštinili vezu sa svojim poreklom. Fabrika je 1963. lansirala limuzinu sa nazivom koja je na italijanskom značila “četvoro vrata”. U tom periodu, ovo je bio najbrži takav model automobila na svetu.

Iste godine Maserati je lansirao i prve modele koji su naziv nosili po nekoj vrsti vetra. Maserati Mistral, nazvan po severnom vetru, označio je trend u imenovanju vozila ovog italijanskog proizvođača, koji će kasnije pratiti modeli poput njegovog naslednika – Ghibli-ja, ali i modela Bora i Khamsin.

Konceptualni naslednici Maseratijevog modela – Ghibl-jai, postali su neki od najpoznatijih evropskih automobila. Oštre linije i pravolinijski oblik uticale su na italijanski studio koji se nalazi iza dizajna prvog modela Volkswagen Golfa iz 1974. godine i čuvenog modela Lotus Esprit iz 1976. 

Maserati Automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Maserati automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.