Otkup Lamborghini automobila

Predstavljamo vam italijansku fabriku automobila Lamborgini (Lamborghini). U pitanju je kompanija koja se bavi proizvodnjom sportskih automobila vrhunskih performansi, a smeštena je u malom selu Sveta Agata Bolonjeska, nedaleko od Bolonje. S obzirom na to da se radi o automobilima vrhunskih performansi, koji su dostupni samo kupcima sa dubljim džepom, Lamborgini modeli se ne mogu baš često sresti na našim ulicama.

Ipak, automobili ovog brenda svakako su jedan od onih koji mnogi žele da imaju u svom posedu. Mi se bavimo otkupom svih Lamborgini modela, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila ili pređenu kilometražu. U nastavku pročitajte još neke korisne informaciji o ovoj italijanskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Logo fabrike automobila Lamborghini

Kako je nastala kompanija Lamborgini

Kompanija je osnovana 1963. godine od strane Feručia Lamborginija, koji je prethodno posedovao uspešnu fabriku traktora. Prvi modeli kompanije, kao što je model 350 GT, objavljeni su sredinom šezdesetih godina prošlog veka i poznati su po svojoj prefinjenosti, snazi i udobnosti.

Lamborgini je 1966. godine stekao veliko priznanje za sportski kupe Miura, koji je došao sa snažnim srednjim motorom, kao i pogonom na zadnje točkove kao standardom za automobile visokih performansi tog doba.

Lamborgini je ubrzano rastao tokom prvih deset godina, ali je prodaja pala u svetlu finansijske krize 1973. godine i naftne krize. Feručio Lamborgini je prodao vlasništvo nad kompanijom Džordžu Henriju Rosetiju i Reneu Lejmeru i penzionisao se 1974. godine. Fabrika je bankrotirala 1978. godine, a 1980. godine otišla je pod stečaj.

Sedam godina kasnije fabriku je kupila kompanija Chrysler. Nakon zamene Countach modela sa Diablom i ukidanjem Jalpa i LM002, Chrysler je prodao Lamborgini malezijskoj investicionoj grupi Mycom Setdco i indonezijskoj grupi V’Pover Corporation 1994. godine.

Samo četiri godine nakon toga, prodat je VW grupi i stavljen je pod kontrolu Audija. Novi proizvodi i linije modela uvedeni su u portfelj brenda i odmah su se videli rezultati za Lamborgini. Krajem 2000-ih, tokom svetske finansijske krize i posledične ekonomske krize, prodaja Lamborginija je zabeležila pad od skoro 50 procenata.

Lamborgini kompanija danas

Lamborginijevi modeli danas su među najsnažnijim, najskupljim i najekskluzivnijim serijski proizvedenim automobilima na drumu. Mnogi Lamborginijevi modeli imaju brojne ekskluzivne detalje kao što su karbonski krov, high-tech V10 motor i druge stilske detalje koji odišu luksuzom i kvalitetom.

Aktuelni Lamborgini modeli koji se proizvode

Od 2018. godine Lamborginijev asortiman proizvoda, kada su automobilu u pitanju, sastoji se od tri linije modela, od kojih su dva dvosedna sportska automobila sa motorom u sredini, dok je treći SUV model, sa pogonom na sva četiri točka.

  • Lamborghini Aventador – luksuzni sportski automobil sa V12 motorom
  • Lambroghini Huracan – luksuzni sportski dvosed
  • Lamborghini Urus – SUV, sa dvostrukim V8 motorom

Zanimljivosti o Lamborgini kompaniji

  • Priča se da je Feručio Lamborgini otišao na sastanak sa Enzom Ferarijem u fabriku Ferari kako bi se požalio na kvačilo automobila Ferari 250 GT koji je posedovao. Ferari ga je oterao rekavši mu da ubuduće vozi traktore pošto ne zna kako se voze automobili. Lamborgini se vratio u svoju fabriku, rastavio kvačilo Ferarija i video da je proizvođač kvačila za Ferari isti kao i za njegove traktore. U svom skladištu pronašao je rezervni deo koji je smatrao prikladnim i kada ga je ugradio kvar je bio rešen.
  • Lamborgini ima dva muzeja – jedan je posvećen samoj fabrici gde se vide najznačajniji modeli tokom dugogodišnje istorije brenda, a drugi je posvećen osnivaču fabrike.
  • S obzirom na to da je rođen u horoskopskom znaku bika, Feručio Lamborgini je uzeo bika kao oznaku za svoj automobil

Lamborgini automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Lamborgini automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju staro ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.