Otkup Jeep automobila

Jeep je američki proizvođač automobila i ogranak je multinacionalne korporacije Chrysler (kao i Dodge), od 1987. godine. Modele Jeep brenda možemo vrlo često videti i na našim ulicama, a mi vrlo rado vršimo otkup svih Jeep automobila, nevezano za godište, model ili pređenu kilometražu. Pročitajte u nastavku neke korisne informacije o kompaniji Jeep, kada i kako je nastala i kako se kreće prodaja ovih vozila.

Pozovite 065 98 98 368

jeep automobila

 

Kako i kada je nastala kompanija automobila Jeep

Prvi Jeep modeli nastali su tokom Drugog svetskog rata, za potrebe američke vojske. Kada je postalo jasno da će se Sjedinjene Američke Države uključiti u rat na evropskom tlu, vojska SAD-a je kontaktirala više od 100 kompanija sa zahtevom da kreiraju izviđački automobil sa pogonom na sva četiri točka. Samo dve kompanije su se odazvale ovom pozivu, bile su to American Bantam i Willys-Overland. Bantam kompanija je prva uspela da dostavi prototip vozila, pa je i dobila zeleno svetlo za dalju proizvodnju, a prvo vozilo testirano je u septembru 1940. godine.

Kako su potrebe američke vojske rasle, a Bantam kompanija nije imala kapaciteta da isporuči traženi broj vozila, vojska se ponovo obratila i Willys kompaniji sa željom da i oni učestvuju u procesu proizvodnje. S obzirom na to da ni ova kompanija nije imala dovoljno proizvodnih kapaciteta, uključila se i treća – Ford. Ovoj kompaniji dostavljane su specifikacije i nacrti Willys-a, a oni su vršili proces proizvodnje.

Tako su ova robusna terenska vozila proizvođena u ogromnim serijama i imala su veliku potrošnju goriva. Prednje staklo se obaralo napred, a najčešće se vozio kao kabriolet, mada je u slučaju lošeg vremena imao i krov od platna.

Proizvodnja Jeep-a posle II svetskog rata

Jeep automobili postali su još popularniji nakon završetka Drugog svetskog rata, s obzirom na to da su postali dostupni još širem tržištu. Prvi civilni model pod oznakom CJ (Civilian Jeep) proizveden je 1945. godine, pod okriljem Willys kompanije. Ova kompanije je tek 1950. godine uspela da zaštiti ime Jeep kao svoju robnu marku. Tada je Jeep kompanija počela i sa eksperimentisanjem u dizajnu, pa je 1950. godine napravljen model koji je mogao da se vozi i pod vodom.

Tri godine kasnije Willys je prodat firmi Kaiser Motors, koja se 1963. godine preimenovala u Kaiser Jeep. Korporacija AMC (American Motors Corporation) je 1970. godine otkupila Jeep i tako upotpunila svoju proizvodnju putničkih vozila ovim terenskim automobilima. Krajem devete decenije 20. veka Chrysler je otkupio brend Jeep od AMC i do dan danas je ova korporacija u vlaničkom udelu Jeep-a.

Aktuelni Jeep modeli koji se proizvode

Jeep brend automobila trenutno proizvodi 5 modela, ali 8 vozila je pod brendom ili koriste Jeep logo.

  • Jeep Renegade BU – kompaktni krosover za pet osoba
  • Jeep Wrangler (JK, JK Unlimited, J8, TJL, JL) – tradicionalni terenski automobili sa pokretnim krovom
  • Jeep Grand Cherokee – luksuzni sportski terenski automobil
  • Jeep Compass – kompatni krosover za pet osoba
  • Jeep Cherokee KL

Zanimljivosti o Jeep automobilima

  • Naziv Jeep potiče od skraćenice GP (General Purpose – opšta namena).
  • Willys i American Bantam su se sporili oko imena Jeep sve do 1950. godine, kada je kompanija American Bantam bankrotirala, a sud dozvolio Willys kompaniji da registruje robnu marku Jeep.
  • Jeep je u aprilu 2012. godine potpisao ugovor o sponzorstvu sa italijanskim fudbalskim klubom Juventus, vredan 35 miliona evra
  • Jeep vozila inspirisala su mnoge japanske proizvođače automobila prilikom pravljenja vojih vozila

Konstantan rast prodaje Jeep automobila

Procenjena vrednost Jeep brenda kreće se oko 33 milijarde dolara, a sve to zahvaljujući odličnoj prodaji ovih modela u poslednjih nekoliko godina. Za razliku od 2008. godine kada je prodato svega 500.000 modela širom sveta, u 2016. godini broj prodatih automobila popeo se na 1,4 miliona. Taj trend rasta nastavio se i u 2017. godini, pa je ovaj brend postao najprodavaniji automobil Chrzsler kompanije.

Jeep automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup vozila Jeep svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.