Otkup automobila Audi

Predstavljamo jednog proizvođača automobila sa velikim prestižom. Reč je o kompaniji Audi. Audi je svetski proizvođač automobila iz Nemačke. Automobili pod ovim brendom su poznati po luksuzu i prestižu. Audi je pod vlasništvom Volkswagen grupe. Upravo zato rado vršimo otkup automobila Audi marke!

Otkup Audi vozila – najpovoljnije cene u Beogradu

Kada smo mi u pitanju, otkup Audi vozila uopšte nije upitan. Model, klasa ili godište uopšte nije problem, radimo otkup automobilia svih vrsta!

Pročitajte korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Audi. Kada je nastala, kako i koji su najprodavaniji Audi automobili ikada.

audi logotip

Kako je nastala kompanija Audi i kada

Priča o Audiu počinje sa Augustom Horčom, koji je osnovao kompaniju ,,A. Horch&Cie’’ 1899. Kompanija je prvobitno osnovana u Ehrenfeldu, ali je posle dve godine premeštena u Rajhenbah. Dve godine kasnije osnovao je zajedničko ulaganje nazvano ,,August Horch&Cie. Motorwagenwerke AG’’. U 1909. godini osnovao je drugu kompaniju – August Horch Automobilwerke GmbH.

Međutim, prethodni partneri su ga tužili zbog kršenja autorskih prava i morao je da ukloni Horch iz imena kompanije. U to vreme je održao sastanak sa prijateljima sa kojima je radio i doneo je odluku da promeni ime kompanije u Audiwerke GmbH 1910. godine.

Iste godine je predstavljen Audi Tip A, koji je odmah postao popularan. Ubrzo potom je Audi počeo da učsetvuje u trkama i osvojio je Internacionalnu austrijsku alpsku trku tri godine za redom.

Trofej je uručen vozačima Audija 1914. i to se smatra početkom istorije Audija.

Od 1920. do 1940.

Nakon uspeha Audi Type A, kompanija je predstavila brojne druge modele. August Horch je 1920. godine napustio Audiwerke kako bi radio u Ministarstvu saobraćaja, ali je ostao u upravnom odboru kompanije. Godinu dana kasnije, Audi je bio prvi proizvođač koji je proizvodio automobile sa volanom na levoj strani.

Veći deo akcija Audiwerke AG su 1928. godine kupljene od strane Jorgena Rasmusena, koji je takođe kupio akcije američkog Rikenbakera. To mu je dalo pristpup proizvodnji osmo-cilindričnih motora, koji su bili ubačeni u modele Audi Dresden i Audi Zwickau.

Audi se 1932. spojio sa kompanijama Wanderer, Horch i DKW i osnovan je Auto Union AG, a to je i poreklo četiri prstena u logotipu proizvođača. Do kraja 30ih, Audi je počeo sa učešćem u Gran Pri trkama i predstavio prvi 16-cilindrični trkački automobil, a sprovođeni su i prvi testovi sigurnosti.

Od 1940. do 1980.

Kao i svaki drugi nemački proizvođač, Audi je tokom Drugog svetskog rata proizvodnju preusmerio na vojna vozila. Fabrike su oštećene u vazdušnim napadima, ali je proizvodnja obnovljena 1949. godine, kada su proizvedeni pred-ratni modeli.

Do 1953. Audi je lansirao čuveni Sounderklasse. Nekoliko godina kasnije, Daimler-Benz preuzeo je kompaniju, a započeta je izgradnja fabrike u Ingolštadtu. Ovo je bila jedna od najmodernijih fabrika u Evropi.

Auto Union je postala ćerka-firma Volkswagena 1966. godine. Međutim, novi vlasnik se nije odrekao brenda Audi i predstavljen je novi DKW Model F 102 kao Audi. U ovo doba je kompanija prošla kroz značajne promene, a modeli su doživeli redizajn. Čuveni Audi 100 je predstavljen 1968. godine, a pratio ga je Audi 80 1973. Dok je do kraja 70ih predstavljen Audi 50, koji je preteča Golfa.

Od 1980. do 2000

Kako bi promenio konzervativni imidž, Audi je predstavio Audi Quattro, koji je doživeo veliki uspeh u reliju. Kada je uspeh Audi 80 počeo da bledi, uveden je model 89, a ubrzo je predstavljen i Audi 90.

Do 1985. ostali brendovi kompanije su ukinuti, pa je kompanija preimenovana u Audi AG. Kroz 90te, Audi je preusmerio pažnju na kupce sa dubljim džepom i predstavio model Audi V8. Modeli koji su postigli veliki uspeh su bili Audi TT, Audi 8, Audi S4 i Audi 100 Avant.

Audi danas

Danas je Audi jedan od najjačih proizvođača automobila na svetu. Kompanija ima 6 ćerki firmi i proizvode godišnje više od 1.700.000 vozila.

Zanimljivosti o brendu Audi

 1. Na latinskom Audi znači ,,čuti’’ a nemačka reč je ,,Horch’’, a osnivač Audija je August Horch.
 2. Audi je 1938. proizveo model Auto Union Type C koji je razvio brzinu od 340 km/č.
 3. U svrhe bezbednosne provere, svaki Audi R8 prolazi kroz rentgen mašinu.
 4. Mnogi svrstavaju Audi u top 3 luksuzna proizvođača, zajedno sa Mercedesom i BMW-om.
 5. Rivalitet brendova Audi i BMW je dobro poznat, pogotovo u Americi gde su kompanije imale žustre marketinške kampanje u kojima su napadale jedna drugu.

Otkup automobila Audi – Modeli koje otkupljujemo

Audi u svom asortimanu zadovoljava široke potrebe kupaca za transportom, deli svoje automobile u sledeće klase:

 • Audi A1 – Supermini
 • Audi A3 – Mali porodični
 • Audi A4 – Kompaktni luksuzni
 • Audi A5 – Kompaktni luksuni
 • Audi A6 – Luksuzni
 • Audi A7 – Luksuzni sportbek
 • Audi A8 – Luksuzni pune veličine

Kupe i SUV modeli:

 • Audi TT
 • Audi R8
 • Audi Q2
 • Audi Q3
 • Audi Q5
 • Audi Q7

Modeli sa oznakom R i RS su sportske verzije pomenutih klasa. Ovo su klase Audi automobila, a najvažnije od svega mi vršimo otkup automobila Audi svih klasa i vrsta, kao i otkup starih Audija – Audi 80, 90, 100 i ostalih modela starije generacije

Ukupan broj prodatih Audi automobila u 2016.

Audi je u 2016. godini ostvario rekordnu prodaju. Ostvaren je porast od 3.6% u odnosu na prethodnu godinu u kojoj je takođe oboren rekord. Prodato je oko 1.867.750 vozila.

Ovo su automobili marke Audi koje smo otkupili do sad

Za sve vreme poslovanja naše agencije, postali smo vlasnici velikog broja najrazličitijih automobila koje smo otkupili. Bez obzira na brend, model, godište, kilometražu… Izvršili smo otkup automobila Audi u velikom broju, a neki od otkupljenih Audi automobila su: