Otkup Mercedes automobila

Predstavljamo jednog proizvođača automobila sa najvećim prestižom. Ovo je kompanija Mercedes. Upravo zato rado vršimo otkup Mercedes automobila, a ovo su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Mercedes. Kada je nastala, kako, koji modeli mercedesa postoje i koji su najprodavaniji.

Pozovite 065 98 98 368

mercedes logotip

Kako je nastala kompanija Mercedes-Benz i kada

Mercedes-Benz je svetski proizvođač automobila i divizija nemačke kopmanije Daimler AG. Automobili pod ovim brendom su poznati po luksuzu i prestižu.

Priča o Mercedesu počinje sa Karlom Benzom. On je 1886. patentirao prvi benzinski automobil. U isto vreme jedan drugi Nemac, Gotlieb Dajmler osmislio je svoj prvi četvorotočkaš, kočiju u viktorijanskom stilu pokretanu motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Do 1890. godine potražnja za Dajmlerovim motorima je bila prevelika i ekspanzija je bila neophodna. Tako je korporacija Daimler Motoren Gesellschaft nastala. Dok je Benz sa još nekoliko saradnika osnovao drugu korporaciju, Benz & Company.

Dajmler je nastavio sa svojim pronalazačkim aktivnostima i pre svoje smrti 1900. godine osmislio je brojne patente koje se i dan danas koriste.

Prva zabeležena auto trka održana u Parizu 1894. privukla je 46 takmičara sa ciljem da se testira i utvrdi koji je motor superiorniji, benzinski, parni ili električni. Prva tri automobila koja su prešla cilj su bili sa Dajmlerovim motorima. Od tada Daimler Mercedes, kasnije Mercedes – Benz (1926) su nastavili da stiču prestiž visokokim performansama.

Od tada do danas Mercedes je u Srbiji predstavljao poseban statusni simbol, i često je važilo pravilo da ko vozi Mercedes ili ima dosta novca ili je gastarbajter. Danas postoje brojne klase Mercedesovih automobila kao i modeli pa je i sam brend, uprkos svom prestižu postao pristupačniji različitim kategorijama kupaca automobila. Kada smo mi u pitanju, otkup Mercedes automobila uopšte nije upitan. Model, klasa ili godište uopšte nije problem, otkupljujemo sve.

Zanimljivosti o kompaniji Mercedes

 1. Prve ABS kočnice su bile korišćene u Mercedesovim automobilima 1978. godine, a deo su standardne opreme svih Mercedes-Benz automobila od 1989.
 2. Prvi airbag-ovi na tržištu Severne Amerike su bili uvedeni u Mercedes vozila iz 1988. godine.
 3. Žena Karla Benza, Bertha, finansirala je njegov zvanični izum prvog automobila. Takođe je bila prva osoba koja je napravila pravu vožnju automobilom.
 4. Postoji bar jedan Mercedes G klase sa Mclaren SLR motorom od 720 KS. Pripada veoma bogatom čoveku iz Dubajia i navodno stiže do stotke za 4 sekunde.
 5. Mercedes Benz proizveo je prvi putnički automobil sa dizel motorom 1936. godine.

Modeli Mercedes automobila koje otkupljujemo

Mercedes u svom asortimanu zadovoljava široke potrebe kupaca za transportom, deli svoje automobile u sledeće klase. Ovo su klase Mercedes-ovih automobila, a najvažnije od svega mi vršimo otkup Mercedes automobila svih klasa i vrsta.

 • A – Klasa– Hečbek
 • B – Klasa– MPV
 • C – Klasa– Limuzina, Kupe i Kabriolet
 • CLA – Klasa– Kupe i karavan sa 4 vrata
 • CLS – Klasa– Kupe i karavan sa 4 vrata
 • E – Klasa– Limuzina, Karavan, Kupe i Kabriolet
 • G – Klasa– SUV
 • GLA – Klasa– SUV/ Crossover
 • GLC – Klasa – SUV
 • GLE – Klasa– SUV
 • GLS – Klasa– SUV
 • S – Klasa– Luksuzna limuzina, kupe i kabriolet
 • SL – Klasa– Grand Turer
 • SLC – Klasa– Roadster
 • V – Klasa–MPV/ Kombi
 • AMG GT – Sportski/ Super automobil

Ukupan broj prodatih Mercedes automobila u 2015.

Prema najažurnijim podacima o svetskoj prodaji, Mercedes je u 2015. godini ostvario rekordnu prodaju petu godinu za redom, sa ukupnom prodajom od 1.871.511 prodatih automobila. Što predstavlja povećanje od 13.4% u odnosu na prošlu godinu.

Ovo su automobili marke Mercedes koje smo otkupili do sad

mercedes E 220 CDI 2001

Tokom našeg postojanja postali smo vlasnici velikog broja najrazličitijih automobila koje smo otkupili. Bez obzira na brend, model, godište, kilometražu… Otkupili smo i veliki broj Mercedesa do sada, a jedan od poslednjih je Mercedes E 220 CDI 2001. iz Beograda.