Otkup Dacia automobila

Predstavljamo vam ponos rumunske automobilske industrije – kompanija Dacia. Osnovana je 1966. godine uz pomoć italijanske fabrike automobila Renault. Dacia modeli, možda nisu toliko česti na srpskim ulicama, ali su svakako jedan od omiljenijih brendova našeg stanovništva i mnogi bi voleli da poseduju neki od modela ove fabrike, posebno novije generacije. Mi se bavimo otkupom svih Dacia modela, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. A u nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj rumunskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

dacia automobila

Kada i kako je nastala kompanija Dacia

Osnovana je 1966. godine, ali je glavna fabrika izgrađena dve godine kasnije u današnjem Mioveniju. Ova fabrika je od samog početka bila sestrinska firma sa Renault-om, pa su i prvi proizvedeni modeli bili po licenci ove francuske kompanije. Ti prvi automobili bili su modifikovane verzije Reno 12 i Reno 8 modela, a proizvodili su se pod imenom Dacia 1100 i limitirana verzija 1100S, sa snažnijim motorom i manjim kozmetičkim promenama.

Dacia 1300 se pojavila na sajmovima u Parizu i Bukureštu 1969. godine, a već godinu dana kasnije na raspolaganju je bilo još nekoliko verzija – 1300L i 1301 Lux Super, koji je bio rezervisan samo za lidere komunističke partije.

Sedamdesetih godina prošlog veka pojavila su se prva sanitetska i pikap Dačija vozila. Po uzoru na Reno 20, Dačija je proizvodila model Dacia 2000, koji je bio dostupan u ograničenim količinamai samo u tamnoj lavoj i crnoj boji. Bio je rezervisan samo za elitne članove komunističke partije koja je tada vladala Rumunijom.

Osamdesetih godina predstavljeni su modeli Dačija 1302, 1304, 1305 i 1310. Ovi modeli su bili veoma uspešni na tržištu, a posebno model Dacia 1310, koji je ostvario ogroman komercijalni uspeh, pre svega u Rumuniji. Proglašen je za narodni automobil Rumunije, jer nije postojao čovek koji u nekom trenutku nije posedovao ovaj automobil, a do dan danas ostao je najprodavaniji model ove kompanije (više od 2,5 miliona prodatih primeraka).

Naredna decenija donela je razvoj modela Dacia 1325 Liberta, kao i Dacia Nova koji je bio model savremenog dizajna, bez elemenata stare proizvodnje. Ipak, ovaj model nije bio previše popularan, a na 30 godina rada fabrike proizveden je Dacia automobil sa serijskim brojem 2.000.000.

Dačija kompanija danas

Krajem milenijuma Renault je zvanično kupio Dačiju, čime je proširena i dotadašnja uspešna saradnja ove dve kompanije. Početkom 21. veka, novi modeli poput Dacia Supernova i Dacia Solenza nisu doživeli veliki uspeh i brzo su ugašeni. Drugi najuspešniji model ove kompanije pojavio se 2004. godine, a u pitanju je Dacia Logan koji se i dan danas uspešno proizvodi. Postao je jedan od najprodavanijih automobila u centralnoj i istočnoj Evropi, a izuzetno je popularan među srednjom i nižom klasom, s obzirom na to da je jedan od najjeftinijih automobila u svojoj klasi.

Dacia Sandero model pojavio se 2008. godine, a godinu dana kasnije na sajmu automobila u Ženevi predstavljen je model Dacia Duster. Dacia Lodgy i Dacia Dokker proizvode se od 2012. godine. Prema podacima, do sada je proizvedeno skoro 8 miliona Dacia vozila.

Aktuelni Dacia modeli koji se proizvode:

Kompanija Dacia je tokom svoje, 50 godine duge, istorije proizvela više od 30 različitih modela, a trenutno je aktuelno njih 11.

 • Dacia Logan – mali, porodični automobil, proizvodi se od 2004. godine
 • Dacia Logan MCV – karavan verzija, proizvodi se od 2006. godine
 • Dacia Logan MCV Stepway – konceptni automobil, napravljen 2017. godine
 • Dacia Sandero – hečbek, proizvodi se od 2008. godine
 • Dacia Sandero Stepway – proizvodi se od 2009. godine
 • Dacia Duster – sportski terenas (SUV), proizvodi se od 2010. godine
 • Dacia Lodgy – kompaktno višenamensko vozilo, proizvodi se od 2012. godine
 • Dacia Lodgy Stepway – proizvodi se od 2014. godine
 • Dacia Dokker – kombi vozilo, proizvodi se od 2012. godine
 • Dacia Dokker Van – proizvodi se od 2012. godine
 • Dacia Dokker Stepway – proizvodi se od 2014. godine

Zanimljivosti o Dacia kompaniji

 • Dacia je najpoznatiji rumunski brend i najuspešnija kompanija kada je ostvareni prihod u pitanju. Pored toga, Dacia je i najveći izvoznik i ostvaruje udeo od skoro 8 procenata ukupnog rumunskog izvoza.
 • Od sezone 2008/2009 Dacia je sponzor fudbalskog kluba Udineze iz italijanske Serije A
 • Dacia Logan proglašen je za najbolji evropski automobil 2005. godine
 • Dacia Duster proglašen je za najbolji evropski automobil 2011. godine

Dacia automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Dacia automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.

Ovo su automobili marke Dacia koje smo otkupili do sad

Do sada smo otkupili veliki broj najrazličitijih automobila, a među njima i ove modele Dacia automobila: