Otkup Hamer automobila

Hamer (Hummer) je nekadašnji američki proizvođač terenskih automobila, koji je osnovan 1992. godine. Fabrika je zvanično prestala sa radom 2010. godine. Ovi popularni terenci mogu se videti i na našim drumovima, a ukoliko imate neko polovno ili havarisano vozilo ovog proizvođača možete se obratiti nama kako bismo ga otkupili. Vršimo otkup svih vozila, na teritoriji cele Srbije.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala Hamer fabrika

Hummer fabrika osnovana je 1992. godine kada je kompanija AM General počela sa proizvodnjom civilne verzije M988 Humvee automobila. Šest godina kasnije General Motors je otkupio brend i lansirao na tržište tri nova vozila – originalni Hamer H1, koji je zasnovan na vojnom Humvee modelu, kao i dva manja vozila H2 i H3, koji su zasnovani na GM platformi.

Prva civilna verzija bila je skoro identična vojnoj uz dodatak komfornog sedišta i sa izuzetkom radio komunikacije i vodootpornog akumulatora. Ova verzija je kasnije nazvana Hamer H1. Hummer H1 je imao osmocilindrični turbo dizel motor od 6.600 kubika sa direktnim ubrizgavanjem. Prosečna potrošnja je relativno velika i kretala se oko 20 litara dizela na 100 km. Kao što se i očekivalo od jednog terenca, H1 je bez problem savladavao sve moguće prepreke.

Hamer H2 je kreiran za nešto manje zahtevne terene u poređenju sa H1, ali je još uvek bio bolji od većine terenskih vozila. Postoje dve verzije, klasična zatvorena verzija i pikap verzija koja je izašla 2008. godine. H2 ima GM-ov osmocilindrični motor od 6.2 litra koji razvija 393 KS. Potrošnja goriva je niža nego kod H1.

General motors je 2005. godine predstavio Hamer H3, terensko vozilo srednje veličine.

Gašenje Hummer fabrike automobila

Hamerova održivost u ekonomskoj krizi 2008. godine bila je pod ozbiljnim znakom pitanja. Umesto da bude prebačen u Motors Liquidation Company kao deo GM bankrota u 2009. godini, General motors je zadržao brend radi istraživanja za njegovu prodaju. Kineski proizvođač Tengzhong 2009. godine je najavio da će preuzeti Hamer uz saglasnost vlade, ali je kasnije povukao svoju ponudu. Krajem februara 2010. godine GM započeo je sa aktivnostima za gašenje brenda Hamer, koji je zvanično prestao sa radom 24. maja 2010. godine.

Hummer automobili koji su se proizvodili

  • Prvo vozilo Hummer kompanije bilo je Hummer H1, bazirano na Humvee-u. Prvobitno izdato 1992. godine, ovo vozilo je dizajnirao American Motors AM General podružnica za vojsku SAD-a.
  • Hummer H2 je bio drugo vozilo u Hummer opsegu. Postoje dve varijante: H2 SUV i H2 SUT.
  • Hummer H3 i H3T su bili najmanji Hummer modeli i bazirani su na platformi GMT355 koja je bila zajednička sa kompaktnim pickup kamionima Chevrolet Colorado i GMC Canyon.

Zanimljivosti o Hummer kompaniji automobila

  • Prvih pet vozila H1 kupio je glumac Arnold Švarceneger
  • Popularnost H2 Hummer-a stvorila je potrebu za ispruženom verzijom limuzine. Šasija H2 modela je proširena tako da se stvori putnička sekcija za 14, 16 ili čak 22 putnika. Potražnja je prvobitno bila za klijente u Sjedinjenim Državama, ali je ubrzo ova limuzina postala popularna u Velikoj Britaniji i posebno u Australiji.

Hamer automobili koje otkupljujemo

Iako ne možemo reći da su Hummer vozila najčešći tip automobila na našem tržištu, ipak postoje oni koji su pravi zaljubljenici u ove terence. Mi se bavimo otkupom Hummer automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.