Otkup Ssangyong automobila

Predstavljamo proizvođača automobila koji je sinonim za azijske SUV modele. Ovo je kompanija SsangYong. Upravo zato rado vršimo otkup SsangYong automobila, a ovo su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji SsangYong. Kada je nastala, kako i kakva je prodaja SsangYong automobila u proteklim godinama.

Pozovite 065 98 98 368

ssangyong logotip

Kako je nastala kompanija SsangYong i kada

Priča o brendu SsangYong počinje mnogo pre zvaničnog usvajanja imena. Priča počinje sa dve odvojene kompanije, koje su sredinom 1963. Spojene u zajedinčku – Ha Dong-hwan. Nakon sklapanja dve kompanije, sklopljen je dogovor sa američkom vojskom, za koju su proizvodili vozila po Jeep licenci.

U narednom periodu od desetak godina su proizvedena razna vozila posebne namene. Jedno vreme je kompanija nosila naziv Dong-A, dok je konačni naziv uspostavljen 1986. – kada je kompanija pripojena SsangYong biznis grupaciji.

Iz kompanije su prepoznali potrebu za partnerom koji će moći da pruži znanje za podizanje kompanije na novi nivo, pa su krenuli u potragu početkom 90-ih. Postignuto je partnerstvo sa Mercedesom, koji je iz te saradnje želeo da dobije korisni dizajn SUV vozila. Mercedes je prepoznao rastuće SUV tržište, za koje nisu imali šta da ponude osim G klase. Korejcima je ovaj sporazum odgovarao, jer su dobili tehnologiju i uštedeli na razvoju infrastrukture.

Na osnovu saradnje nastao je SsangYong Musso, koji se prodavao i kao Mercedes na pojedinim tržištima. U narednom periodu su Korejci po uzoru na Mercedes proizveli više modela. Mercedes MB100 je lansiran kao Istana, dok su se pojedina tehnička rešenja iskoristila za Korando (motor i menjač) i Rexton (menjač).

Kada je vlasnik brenda postao Daewoo, fokus je usmeren na razvoj limuzine za azijsko tržište. Model Chariman je lansiran ‘98, a prva generacija je bila po uzoru na Mercedes W124. SsangYong je ubrzo prodat kinezima i SAIC grupaciji.

SsangYong danas

SsangYong je trenutno podružnica indijske grupacije Mahinda i rade na proizvodnji i razvoju SUV modela.

Zanimljivost o brendu SsangYong

 1. SsangYong znači dva zmaja na korejskom.
 2. SsangYong je najstariji proizvođač automobila.
 3. Napravili su strateško partnerstvo sa Mercedesom 1991.
 4. SsangYong je lansirao luksuznu limuzinu ‘97 po uzoru na S klasu.
 5. Početni modeli nisu imali nikakav logo.

Modeli SsangYong automobila koje otkupljujemo

Tokom svoje istorije, proizvedeno je mnogo ikona auto-industrije. Mi vršimo otkup SsangYong automobila svih godišta, pa i.

Aktuelni modeli

 • SsangYong Rexton
 • SsangYong XLV
 • SsangYong Tivoli
 • SsangYong Korando
 • SsangYong Musso
 • SsangYong Rodius

Pored trenutno aktuelnih modela, vršimo i otkup čuvenih modela:

Otkup SsangYong Musso

Musso je lanisran 1993. Godine, a dolazi u pik ap i SUV verziji srednje veličine. Nastao je kao saradnja sa Mercedesom, a poslednja generacija predstavljena je u Ženevi 2018.

Otkup SsangYong Kyron

Kyron je SUV srednje veličine predstavljen 2005, a proizvodio se do 2014. Dolazi sa Mercedesovim dizel motorima, a zanimljivo je da su 2009 vozači jednog Kyron-a osvojili čuveni Dakar reli.

Otkup SsangYong Korando

Korando je SUV srednje veličine, koji se kao SsangYong prodavao na određenim tržištima, a zapravo je rebrendirani Isuzu Trooper.

Ukupan broj prodatih SsangYong automobila u Evropi 2017.

Prema najažurnijim podacima o svetskoj prodaji, SsangYong odavno nije ponovio rezultate iz perioda 2005 – 2007  kada je bio na vrhuncu. Slaba prepoznatljivost brenda i nerazvijena mreža ne idu u korist korejskog proizvođača.

Poslednjih godina ostvaruje se rast, u 2017. godini je prodato 17.221 modela, što predstavlja 0,11% tržišta.