Otkup Buick automobila

Predstavljamo vam Buick (Bjuik) – američkog proizvođača automobila, ogranak kompanije General Motors. Buick je najstariji aktivni američki proizvođač automobila, kompanija se prvi put na tržištu pojavila 1899. godine, a zvanično je osnovana pod sadašnjim imenom 1903. godine. Buick modeli, možda nisu toliko česti na srpskim ulicama, ali su svakako jedan od onih brendova koji bi svi voleli da imaju u svom posedu. Mi se bavimo otkupom svih Buick modela, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. A u nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj američkoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Buick logo automobil

Kada i kako je nastala kompanija Buick

Buick je jedan od najstarijih automobilskih brendova na svetu i najstariji u Sjedinjenim Američkim Državama. Osnovan je krajem 19. veka, a iako su pre toga nastali Autocar i Oldsmobile, oni nisu proizvodili automobile u tom periodu. Prva dva Buick automobila napravljena su 1899. i 1900. godine u “Buick Auto-Vim and Power Company”, a kreirani su od strane inženjera Valtera Mara.

S obzirom na to da tadašnji vlasnik Buick kompanije nije bio previše zainteresovan za proizvodnju automobila, glavni inženjer je napustio fabriku i osnovao novu. Tek je 1903. godine napravljen treći Buick-ov automobil, a već naredne godine kompanija je proizvela 37 automobila.

Proces povećanja proizvodnje kroz rane godine ove fabrike izgledao je:

 • 1905. godina – 750 primeraka
 • 1906. godina – 1400 primeraka
 • 1907. godina – 4641 primerak
 • 1908. godina – 8800 primeraka

Buick je sa ovakvim progresom u proizvodnji vrlo brzo preuzeo lidersku poziciju kada je ukupan broj proizvedenih primeraka godišnje u pitanju, daleko ispred najbližih konkurenata – Oldsmobile, Ford i Maxwell.

Buick je tokom 20. veka imao brojne uspone i padove, a kompanija se trudila da uvođenjem određenih inovacija i unapređenjem performansi svojih automobila ostane konkurentna na tržištu. Buick je tokom decenija proizvodnje raznih modela vozila, postao ipak najprepoznatljiviji po luksuznim modelima.

Buick kompanija danas

Buick je početkom ovom milenijuma premašio brojku od ukupno 35 miliona proizvedenih modela. Konceptni automobil “Buick Centieme” obeležio je 2003. godine stogodišnjicu Buick Motor Division-a. Neki delovi Centieme-ovog eksterijera i unutrašnjih karakteristika su se pojavili i u Enclave modelu 2008. godine. U 2004. godini, Buick je svojoj zbirci modela dodao i Rainier srednji SUV, dok je novi Terraza minivan dodat godinu dana kasnije.

U godinama koje su usledile, Buick je počeo sa konsolidovanjem svoje linije u Severnoj Americi i do 2008. je smanjio proizvodnju na samo tri modela. Ukupna prodaja ovog brenda opala je u SAD-u, ali su profitabilnost i popularnost u Kini osigurali Buick-ovu budućnost u General Motors-u.

U drugoj deceniji 21. veka pojavili su se mnogi novi modeli Buick fabrike automobila, a velika većina njih proizvedena je u Kini. Tokom 2013. godine javila se ideja za proizvodnjom prvog hibridnog automobila Buick kompanije.

Aktuelni Buick modeli koji se proizvode

Kompanija Buick je tokom svoje, skoro 120 godine duge, istorije proizvela više od 40 različitih modela, a trenutno je aktuelno njih 11.

 • Buick GL8 – miniven, proizvodi se od 1999. godine
 • Buick Regal – automobil srednje veličine, proizvodi se od 1999. godine
 • Buick Excelle – kompaktni automobil, proizvodi se od 2003. godine
 • Buick LaCrosse – limuzina, proizvodi se od 2005. godine
 • Buick Enclave – SUV srednje veličine, proizvodi se od 2008. godine
 • Buick Encore – SUV srednje veličine, proizvodi se od 2013. godine
 • Buick Verano – luksuzni kompaktni automobil, proizvodi se od 2015. godine
 • Buick Cascada – kompaktni auto sa pokretnim krovom, proizvodi se od 2016. godine
 • Buick Envision – kompaktni SUV, proizvodi se od 2016. godine
 • Buick Velite 5 – hibridni automobil, proizvodi se od 2017. godine
 • Buick GL6 – miniven, proizvodi se od 2017. godine

Zanimljivosti o Buick kompaniji

 • Buick je jedan od najpopularnijih automobila u Kini, a u 2016. godini prodato je više od 1,1 milion primeraka ovih vozila u toj zemlji.
 • Buick Club of America je organizacija, osnovana 1966. godine, koja se bavi restauracijom automobila ove kompanije
 • Prvi konceptni automobil svih vremena predstavio je Buick, davne 1938. godine, a u pitanju je bio Y-Job model.

Buick modeli koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Buick automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.