Otkup Chery automobila

Predstavljamo vam kinesku nacionalnu fabriku automobila – Chery (Qirui – na kineskom). Sedište ove kompanije nalazi se u Vuhu, a osnovana je od strane kineske vlade 1997. godine i predstavlja državnu korporaciju. Glavni proizvodi kompanije Chery su putnički automobili, minivan vozila i SUV-ovi. Chery modeli, možda nisu toliko česti na srpskim ulicama, ali su svakako jedan od onih brendova koje vredi imati u svom posedu i čiji vlasnici nemaju mnogo zamerki. Mi se bavimo otkupom svih Chery modela, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje vozila i pređenu kilometražu. A u nastavku možete pročitati još neke korisne informacije o ovoj kineskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

chery automobil logo

Kada i kako je nastala kompanija Chery

Kao što smo već napomenuli Chery fabrika je državno vlasništvo i osnovana je od strane kineske vlasti. Iako je osnovana 1997. godine, proizvodnja je počela tek 2 godine kasnije, a prvi automobil su izvezeni 2001. godine. Uskoro je Chery postao najveći kineski izvoznik automobila, a zanimljivo je da je tokom 2011. godine više od 25% proizvedenih modela bilo namenjeno inostranom tržištu.

Chery kompanija danas

Chery je tokom 2010. godine postao sedmi najveći proizviđač automobila u Kini, isporučivavši godišnje oko 700.000 automobila. Ipak naredne godine su bile godine blagog pada kada je u pitanju proizvodnja automobila ove kompanije, pa trenutno ova fabrika isporučuje nešto više od 500.000 primeraka godišnje. To je i dalje svrstava među 10 najvećih fabrika automobila u Kini.

Tokom 2012. godine počeli su pregovori sa Tata Motors-om o proizvodnji Jaguar Land Rover modela u Kini, a zvanična saradnja je počela 2014. godine. U 2018. godini Chery je pordao 50% vojih akcija brazilskoj CAOA grupaciji. Od tada CAOA Chery je brend koji je zabeležio najveći rast u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Aktuelni Chery modeli koji se proizvode

Kompanija Chery je tokom svoje 22 godine duge istorije proizvodila više od 50 različitih modela automobila. Mnogi od njih su ugašeni i ne proizvide se više, dok je trenutno aktuelna proizvodnja 13 modela.

 • Chery QQ – supermini automobil, proizvodi se od 2004. godine
 • Chery Tiggo 3 – kompaktni krosover koji se proizvodi od 2005. godine
 • Chery A13 – subkompaktni automobil, proizvodi se od 2008. godine
 • Arrizo 7 – sedan srednje veličine, proizvodi se od 2013. godine
 • Chery Tiggo 5 – kompaktni krosover, proizvodi se od 2013. godine
 • Arrizo 3 – subkompaktni sedan, proizvodi se od 2015. godine
 • Arrizo 5 – kompaktni sedan, proizvodi se od 2016. godine
 • Chery Tiggo 3x – subkompaktni krosover, proizvodi se od 2016. godine
 • Chery Tiggo 7 – kompaktni krosover, proizvodi se od 2016. godine
 • Chery eQ1 – električni supermini, proizvodi se od 2017. godine
 • Chery Tiggo 5x – subkompaktni krosover, proizvodi se od 2017. godine
 • Chery Tiggo 8 – krosover srednje veličine, proizvodi se od 2018. godine
 • Chery Arrizo GX – kompaktni sedan, proizvodi se od 2018. godine

Zanimljivosti o Chery kompaniji

Chery ima nekoliko postrojenja za montažu vozila i proizvodnju komponenti u kontinentalnoj Kini, a njegova vozila su sastavljena u oko 15 drugih zemalja – prvenstveno u fabrikama koje nisu u vlasništvu kompanije.

Početkom 2000-ih Cheri je primio kritike od General Motorsa zbog brojnih navodnih kršenja prava intelektualne svojine. Očigledan primer je ime “Chery”, koje je veoma slično GM-ovom “Chevy”.

Chery automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Chery automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.