Otkup Subaru automobila

Predstavljamo jednog proizvođača automobila sa izgrađenim trkačkim pedigreom. Radi se o kompaniji Subaru. Upravo zato rado vršimo otkup Subaru automobila, a ovo su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Subaru. Kada je nastala, kako i koji su najprodavaniji Subaru automobili ikada.

Pozovite 065 98 98 368

subaru logotip

Kako je nastala kompanija Subaru i kada

Subaru je svoje prve korake napravio kao kompanija FHI – Fuji Heavy Industries, a bavili su se proizvodnjom letelica sve do kraja Drugog svetskog rata. Novi izvršni direktor želeo je da se kompanija uključi u proizvodnju automobila.

Uskoro su započeti planovi na izradi automobila pod oznakom P-1, a nakon što niko iz kompanije nije mogao da smisli privlačan naziv, direktor se odlučio da bude kum. Nazvao je automobil po imenu koje „mu je dugo vremena stajalo u srcu” – Subaru, što je japanski naziv za jedno od sazvežđa zvezda.

Prvi Subaru automobil imao je oznaku 1500, proizvedeno je samo 20 primeraka, zbog brojnih problema u nabavci.  

Sledeći model Subaru automobila je podigao kompaniju na viši nivo i upisao je u stranice automobilske istorije Japana. Naime, japanska vlada je dala instrukcije proizvođačima da proizvedu mali automobil za široke narodne mase.

Izazovu je najviše dorastao Subaru. Kao bivši proizvođač letelica, uspeli su da naprave mali, priuštivi automobil sa prihvatljivim performansama. Rezultat je došao 1958. u obliku Subaru 360, koji je zbog svog oblika dobio nadimak „Bubamara”. Model je uživao ogromnu popularnost, sve do u

Subaru kroz 60te

Posedovanje automobila je bilo u porastu u Japanu, pa su u kompaniji odlučili da se uključe u razvoj većih automobila. Dok su automobili na zadnji pogon dominirali tržištem, Subaru se odlučio da za pogon na prednjim točkovima, a usledili su modeli Subaru Sambar i Subaru 1000.

Krajem 60-ih, japanska vlada je naredila spajanje japanske autoindustrije, a ideja je bila da se poboljša konkurentnost. Kao posledica toga, Nissan je postao vlasnik petinu vrednosti kompanije.

Moćne 70-te i dalji rast

Novi Subaru model predstavljen je 1972, pod nazivom Leone, reč je o automobilu sa pogonom na sva četiri točka, što je u to vreme bilo nešto posebno, a Leone definitivno nije bio razočarenje, jer je upravo ovaj model predstavljao rađanje simetričnog pogona na sva četiri točka.

Leone je postao naročito popularan u planinskim predelima i snežnim područjima. Proširio je publiku brenda i vremenom postao najprodavaniji putnički automobil sa pogonom na četiri točka i model za čuveni Subaru AWD sistem.

Tokom 70-ih su predstavljeni i modeli Rex, treća generacija Sambar, Brat, a na samom kraju decenije i druga generacija čuvenog modela Leone.

Širenje asortimana u 90-im

Tokom 90-ih Subaru je radio na proširenju putničkih vozila, a namera je bila da ponude vozila za različite kupce. Subaru Outback je predstavljen 1995, i doneo je nove mušterije širom sveta. Veliki uspeh ostvaren je u motosportu, Kolin McRei osvojio je titulu Svetskog reli šampionata 1995, dok je kompanija pobedila u kategoriji proizvođača tri godine za redom.

Subaru danas

Od 2012, Subaru je među 20 najvećih proizvođača automobila na svetu. Više od 50 godina, kompanija je ostala posvećena proizvodnji pouzdanih vozila dok su nastavili sa inovacijama za budućnost.

Zanimljivosti o Subaruu

 1. Subaru je čuven po upotrebi bokser motora, koji se koristi već 45 godina.
 2. Dok je pogon na sva četiri točka luksuz u većini automobila, svaki Subaru automobil dolazi sa ovim pogonom.
 3. Subaru je veoma fokusiran na pogonska rešenja, pa nije ni čudo zašto je ostvario ogroman uspeh u motosportu, bili su trostruki šampionati od 1995. do 1998. godine.
 4. Subaru logo označava šest zvezda iz sazvežđa bika, koje se naročito lako uočava na nebu iznad Japana.

Modeli Subaru automobila koje otkupljujemo

Subaru u svom asortimanu zadovoljava široke potrebe kupaca za transportom, deli svoje automobile u sledeće serije.

Najvažnije od svega je što mi vršimo otkup Subaru automobila svih klasa i vrsta.

 • Subaru Impreza
 • Subaru Libero
 • Subaru Justy
 • Subaru Forester
 • Subaru Legacy
 • Subaru Outback
 • Subaru Tribeca

Ukupan broj prodatih Subaru automobila u Evropi 2017.

Prema najažurnijim podacima o prodaji, Subaru je u 2017. godini ostvario prodaju od 35.297 automobila. Prodaja Subaru automobila u Evropi već skoro 20 godina fluktuira između 30 i 50 hiljada, a taj trend se nastavio i prošle godine.

Najveći udeo na tržištu iznosio je 0,35%, a prošlogodišnje učešće je iznosilo 0,23% evropske prodaje.