Otkup Acura automobila

Predstavljamo vam japansku marku sportskih i luksuznih automobila – Acura (Akjura). Ova kompanija svoju proizvodnju obavlja u sastavu koncerna Honda. Sedište kompanije se nalazi u Minatu, a radi se o relativno mladoj fabrici automobila, osnovana je 1986. godine. 

Kod nas modeli Acura možda nisu toliko zastupljeni, ali sigurno je da postoje poštovaoci ove kompanije koja izrađuje luksuzne sportske modele automobila. U nastavku ovog teksta vam predstavljamo sve značajne pojedinosti o Acura kompaniji, kada i kako je nastala, koji se modeli trenutno proizvode, kao i zanimljivosti o samoj kompaniji.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala kompanija Acura

Kompanija Acura se prvi put pojavila na tržištima SAD i Kanade marta 1986. godine, kao prvi japanski proizvođač luksuznih automobila sa visokim performansama. Na tržištu Hongkonga ova kompanija je postala dostupna 1991. godine, Meksika 2004. godine, Kine 2006. godine, a Rusije tek 2014. godine. 

U Japanu je trebalo da se pojavi 2008. godine, ali je odloženo zbog svetske ekonomske krize.

Od svog osnivanja, Acura je bila pionir u automobilskoj industriji. Uspeh prvog vodećeg vozila kompanije pod nazivom Legend krajem osamdesetih godina 20. veka inspirisala je mnoge druge japanske proizvođače automobila, poput Toyote i Nissana da pokrenu svoje luksuzne brendove, kao što su Leksus i Infiniti.

Acura kompanija danas

Kompanija je 2015. godine debitovala na tržištu Kuvajta, a iste godine je predstavljen i novi model – Acura TLKS, koji je zamenio dva “penzionisana modela” – Acura TL i Acura TSKS. 

Hibridni ILKS model je izbačen iz upotrebe, a u ponudi modela ostali su samo 2.0 i 2.4 motori. Samo dve godine nakon debija u Rusiji, kompanija Acura je 2016. godine napustila rusko tržište, a predstavljena je nova generacija NSKS Acura modela.

Aktuelni Acura modeli koji se proizvode

  • MDX – SUV crossover, proizvodi se od 2000. godine
  • RDX – SUV crossover, proizvodi se od 2006. godine
  • ILX – kompaktna limuzina, proizvodi se od 2013. godine
  • RLX – limuzina srednje veličine, proizvodi se od 2014. godine
  • NSX – sportski automobil, proizvodi se od 2017. godine
  • CDX – luksuzni sub-kompakt, proizvodi se od 2017. godine

Zanimljivosti o Acura fabrici automobila

  • do sada je prodato više od 5 miliona Acura automobila
  • Acura sarađuje sa Marvel kompanijom, a kolaboracija je započeta 2010. godine nakon izlaska filma Iron Man, u kojem se pojavila Acura
  • Acura je 2012. godine postala sponzor Sundance filmskog festivala

Fer i pošten otkup automobila

Mi smo firma koja vrši otkup automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.