Otkup Holden automobila

U ovom tekstu predstavićemo ponos čitavog australijskog kontinenta i podružnicu kompanije General Motors – Holden automobile. Iako osnovana 1856. godine od strane Džejms Aleksander Holdena, tek se 1908. godine preduzeće usmerava na automobilsku oblast. Nakon globalnog ekonomskog kolapsa, poznatog i kao Velika depresija, Holden postaje deo General Motor-a.

Iako Holden automobili nisu česta pojava na putevima u našoj zemlji, ako ste vlasnik polovnog automobila koji je izašao iz fabrike ovog australijskog proizvođača, kontaktirajte nas jer se mi bavimo otkupom svih vrsta polovnih automobila. U nastavku teksta pročitajte istorijat i zanimljivosti u vezi sa čuvenom kompanijom iz Australije.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala kompanija Holden

Od svog osnivanja 1908. godine pa sve do 1931. godine i Velike krize koja je potresla tržište širom sveta, kompanija Holden automobili je poslovala samostalno. Nakon preuzimanja od strane američkog giganta, General Motors-a, pa sve do 1988. godine, preduzeće je nosilo naziv General-Motors Holden’s LTD.

Od tada je dva puta menjala naziv pa je tako u periodu od ‘98 do 2005. nosila naziv Holden LTD, a danas je prepoznata pod imenom GM Holden LTD.  Sedište kompanije nalazi se u Melburnu, u državi Viktorija, u Australiji. Kompanija uglavnom posluje na području Novog Zelanda i Australije, ali je brend koji prevazilazi granice tog kontinenta.

Najčuveniji australijski brend je poznat kao proizvođač koji svoje automobile nudi po veoma pristupačnim cenama. U lepezu proizvoda koje ova kompanija nudi spadaju mali, srednji, sportski i terenski automobili. Po svom izgledu podsećaju na modele proizvođača Opel i Ševrolet.

Holden kompanija danas

Tokom dvadeset prvog veka, kompanija je poslovala sa svojim Komodor modelom i sa uvoznim modelima svog američkog partnera i njegovih podružnica iz Koreje i Tajlanda. Godine 2012. kompanije je bila distributer nemačkog proizvođača automobila Opel za australijsko tržište.

Od 1994. pa sve do 2017. godine, svi modeli Holden automobila proizvedeni su u fabrici predgrađu Adelejda, Elizabetu dok je proizvodnja motora bila rezervisana za pogon u Fišermens Bendu u Melburnu. Tokom te godine, iz vrha General Motors-a je odlučeno da će pogon u Australiji biti zatvoren zbog jake konkurencije i visokih troškova proizvodnje.

Aktuelni Holden modeli koji se proizvode:

U svojoj, više od sto godina dugoj, istoriji proizvodnje automobila, Holden kompanija je iz svojih pogona izbacila ogroman broj vozila. Modeli koji su danas aktuelni na tržištu su:

 • Accadia – SUV sa sedmoro sedišta, čiji je najnoviji model iz 2019. godine;
 • Astra Hatch – hečbek automobil, sjajn za gradsku vožnju, prvi put proizveden 2017. godine;
 • Colorado – pikap kamionet prvi put proizveden 2009. godine kao zamena za Holden Rodeo;
 • Commodore – jedan od najstarijih i najprepoznatljivih modela kompanije, proizvodi se od 1978. i dostupan je u brojnim verzijama;
 • Commodore Tourer – dostupan u karavan i sportskom verziji, elegantnog izgleda i odličnih karakteristika;
 • Commodore Sportwagon – sportska verzija karavan modela koja odiše modernim i elegantnim specifikacija, dostupna i u najnovijoj verziji iz 2019. godine;
 • Equinox – luksuzni džip sa one sa dubljim džepom;
 • Trailblazer – džip vozilo za celu porodicu, sa dodatnom opremom i sjajnim karakteristikama za uzbudljivu vožnju;
 • Trax – skomnija verzija drugih džipova iz fabrike Holden, sa ogromnim prtljažnikom i dobrim karakteristikama za vožnju u i van grada.

Zanimljivosti o Holden kompaniji

 • Postoji više od 310 ovlašćenih prodavnica i 12 servisa Holden kompanije;
 • Fabrika je osnovana pre više od 150 godina, a prvobitna namera osnivača je da se bavi pravljenjem sedala za konje;
 • Poslovanje preduzeća je danas uglavnom okrenutu uvozu i distributivnim aktivnostima;
 • Modeli ovog proizvođača su učestvovali na trkama poznatim pod nazivom Australijski kup;

Holden automobili koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup Holden automobila svih vrsta i modela. Bez obzira na stanje vozila, pređenu kilometražu ili enterijer, na vaš poziv izlazimo na lice mesta bilo gde u Srbiji. Fer i korektan dogovor uz realnu cenu nakon inspekcije vašeg vozila je garantovan. Isplata se vrši na licu mesta.