Otkup Aston Martin automobila

Predstavljamo vam britansku kompaniju luksuznih sportskih automobila – Aston Martin. Sedište ove kompanije, koja je osnovana 1913. godine, nalazi se u Vorikširu, u Engleskoj. Kod nas Aston Martin modeli nisu previše zastupljeni i ne mogu se baš često videti na ovdašnjim ulicama. 

Ipak, Aston Martin modeli svakako predstavljaju simbol luksuza i sigurno su izuzetno poželjni među svim ljubiteljima četvorotočkaša. U nastavku ovog teksta vam predstavljamo sve značajne pojedinosti o Aston Martin kompaniji, kada i kako je nastala, koji se modeli trenutno proizvode, kao i zanimljivosti o samoj kompaniji. 

Pozovite 065 98 98 368

Kako i kada je nastala Aston Martin kompanija

Kompanija Aston Martin je osnovana 1913. godine od strane Lionela Martina i Roberta Bamforda. Prvi automobil koji je proizveden nosio je ime Aston Martin, a stvorio ga je Lionel Martin tako što je ugradio četvorocilindrični Coventry-Simplex motor na šasiju Isotta Fraschini automobila iz 1908. godine.

Nakon Prvog svetskog rata, kompanija se preselila u drugi deo Kensingtona, gde su Martin i Bamford počeli sa dizajniranjem novog modela, koji je “oživljen” zahvaljujući sredstvima grofa Luja Zborovskog. 

Kompanija je 1922. godine proizvela automobile koji su bili namenjeni za takmičenje na Gran Pri-ju Francuske. Aston Martin automobili postavili su tada svetske rekorde u brzini i izdržljivosti jednog sportskog automobila. 

Kompanija Aston Martin danas

Italijanski privatni investicioni fond Investindustrial potpisao je 6. decembra 2012. godine ugovor o kupovini 37,5% udela u Aston Martinu, investirajući 150 miliona funti za povećanje kapitala. Kako je prodaja sve više opadala, 2015. godine Aston Martin je pokušao da pronađe nove kupce (posebno bogate kupce) uvođenjem konceptnih automobila poput DBKS SUV-a zajedno sa automobilima poput Vulkana. 

U 2014. godini Aston Martin je pretrpeo gubitak od oporezivanja od 72 miliona funti, što je skoro tri puta više nego prethodne godine, a prodato je svega 3.500 automobila. To je znatno ispod 7.300 prodatih automobila u 2007. i 4.200 prodatih u 2013. godini. 

Aston Martin je takođe morao da obezbedi dodatna ulaganja od 200 miliona funti od svojih akcionara kako bi finansirao razvoj novih modela. Saopšteno je tada da su gubici pre oporezivanja Aston Martina u 2016. porasli za 27% na 162,8 miliona funti, što je šesta godina konstantnog poslovanja u minusu.

Aston Martin je ponovo postao profitabilan u 2017. godini nakon što je tada prodato preko 5.000 automobila. U junu 2019. godine, Aston Martin je otvorio svoju novu fabriku u St. Athanu za proizvodnju svog nadolazećeg SUV-a, DBKS-a i dva nova modela pod markom Lagonda.

Aktuelni Aston Martin modeli koji se proizvode

Kompanija Aston Martin je u svojoj tako dugoj istoriji, proizvela više od 60-ak različitih modela. Trenutno su u fazi proizvodnje 4 modela:

  • Aston Martin DB11
  • Aston Martin DBS Superleggera
  • Aston Martin Rapide S
  • Aston Martin Vantage 

Zanimljivosti o Aston Martin fabrici automobila

  • Ime kompanije je izvedeno od imena jednog od osnivača kompanije – Lionela Martina, i od Aston Klinton uspona i seoceta u Engleskoj. 
  • Aston Martin je 2015. godine osnovao žensku savetodavnu komisiju kako bi se dizajn automobila prilagodio ukusu žena
  • Aston Martin i G&G Business Developments trenutno grade 66 spratova visoke luksuzne kule zvane Aston Martin Residences na bulevaru 300 Biscayne Way u Majamiju na Floridi, koje bi trebalo da budu završene 2021. godine

Fer i pošten otkup automobila

Mi smo firma koja vrši otkup automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.