Otkup Bentley automobila

Predstavljamo vam Bentley (Bentli) – britanskog proizvođača luksuznih automobila, koji se prevashodno izrađuju ručno. Sedište ove kompanije nalazi se u engleskom gradu Kru. S obzirom na to da su u pitanju izuzetno atraktivni modeli, vrhunskog kvaliteta, ovakve automobile mogu da priušte samo retki, pa samim tim na našim ulicama se retko može videti neki Bentley model. 

Naša agencija se bavi otkupom polovnih automobila svih vrsta i modela, bez obzira na godinu proizvodnje, stanje u kome se vozilo nalazi i pređenu kilometražu. U nastavku pročitajte još neke korisne informacije o ovoj britanskoj fabrici automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Kada i kako je nastala kompanija Bentley

Kompaniju Bentley je osnovao Volter Oven Bentli zajedno sa svojim bratom Horacijom,  januara 1919. godine u Kriklvudu u Severnom Londonu. Nekoliko godina od osnivanja braća su upala u finansijsku krizu (1925. godine), a kompaniju je tada otkupio milioner Vulf Barnato za svega sto hiljada funti. 

Nedugo nakon toga, stigla je velika svetska ekonomska kriza, 1929. godine, i kompanija se ponovo našla pred bankrotom, što je rezultiralo da je dve godine kasnije preuzme najveći konkurent Rolls Royce

Bentley je 1980. godine preuzela kompanija Vickers, kada je Rolls Royce bankrotirao. Od 1998. godine, Folksvagen grupa preuzima upravu nad Bentley-jem. Bentley i Rolls Royce su poslovali pod istim vlasništvom sve do 1. januara 2003. godine, kada Folksvagen grupa postala jedini proizvođač ovih luksuznih automobila, dok s druge strane BMW osniva posebnu kompaniju Rolls Royce.

Automobili se prodaju širom sveta, a od novembra 2012. i na kineskom tržištu. Većina automobila se sklapaju u fabrici Kru, a manji broj u fabrici u Drezdenu, u Nemačkoj. Bentley State Limousine je zvanični državni automobil kreiran od strane Bentlija za kraljicu Elizabetu II povodom njenog zlatnog jubileja 2002. godine

Aktuelni Bentley modeli koji se proizvode

  • Bentley Mulsanne – proizvodi se od 2010. godine
  • Bentley Flying Spur – proizvodi se od 2013. godine
  • Bentley Bentayga – proizvodi se od 2016. godine
  • Bentley Continental GT – proizvodi se od 2018. godine

Polovni modeli koje otkupljujemo

Mi smo firma koja vrši otkup automobila svih vrsta i modela. Nije nam važno da li je u pitanju polovno ili havarisano vozilo, stižemo na vašu adresu bilo gde da se nalazite u Srbiji. U dogovoru sa vama i procenjenim realnim stanjem vozila, formiraćemo i cenu na obostrano zadovoljstvo, a isplata se vrši na licu mesta.