Otkup MINI automobila

MINI je brend automobila koji dolazi iz Velike Britanije, a danas se nalazi u vlasništvu BMW-a pod čijim okriljem funkcioniše. Ova marka automobila je poznata pre svega kao što sam naziv kaže po malim automobilima koji su prilagođeni gradskoj vožnji. Ovaj automobil je postao popularan na našem tržištu zahvaljujući kultnom filmu Mister Bin, a mi rado vršimo otkup Mini automobila. U nastavku pročitajte korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji MINI, kao što su kada i kako je nastala kao i kakva je prodaja modela ovog brenda automobila.

Pozovite 065 98 98 368

Kako je nastala kompanija MINI i kada

MINI automobili se proizvode od 1959. godine, ali od 1969. godine postaje izdvojeni brend automobila. U samom početku, ovaj popularni brend automobila bio je deo British Motors Company (BMC) i njegovih naslednika. MINI 1998. godine prelazi u vlasništvo Rover grupacije. Na kraju, 1994. godine BMW kupuje Rover grupaciju i preuzima MINI pod svoje vlasništvo.

Celokupna istorija ovog brenda automobila se vrti oko Morris Mini-Minor koji se u nekoliko izmenjenih verzija proizvodio sve do 1990. godine. Bio je simbol malog gradskog automobila i automobil koji je činio vozača posebnim.

Naslednik Morris Mini-Minor modela je stigao u vidu modela Mini Cooper S koji se proizvodio od 1990. do 2000. godine. Ono što je definitivno odlikovalo ovaj automobil je to da je bio prepoznatljiv i jedinstven. Svako ko bi prošao pored njega uvek bio znao da se radi o MINI automobilu.

Nakon 2000. godine i pripajanja kompanije BMW-u, razvijeni su i prodavani modeli koji su bili uglavnom uvećani MINI Cooper. Redom su svoju populanost zadobijali Clubman, Countryman, Coupe, Roadster i Paceman.

MINI danas predstavlja jedan od najuspešnijih brendova bivše Rover grupacije zbog svoje atraktivnosti i velike prodaje koju je ostvaruje. Svaki novi model izazove veliko interesovanje javnosti.

Zanimljivosti o kompaniji MINI

  1. MINI je jedan od brendova koji je morao kroz svoju istoriju da menja vlasnika možda čak i najčešće od svih
  2. Prvi model ovog automobila nije imao radio, već je posedovao ogromnu pepeljaru. Poznato je bilo da je dizajner ovog automobila Alek Isigonis bio ogromni zavinik od pušenja
  3. MINI je izglasan kao drugi najuticajniji automobil 20. veka odmah iza Ford-a model T

Modeli MINI automobila koje otkupljujemo

Ovo su modeli MINI automobila, a najvažnije je što mi vršimo otkup MINI automobila svih vrsta.

  • MINI Morris
  • MINI Cooper S
  • MINI One Hatch
  • MINI Cooper S Clubman
  • MINI Countryman
  • MINI Paceman

MINI prodaja automobila

Ovaj brend automobila se prodaje na globalnom nivou, ali prednost svakako ima Evropsko tržište na kome je zabeležena najveća prodaja.