Otkup Chrysler automobila

Chrysler je američka ćerka kompanija FCA grupacije, italijanskog proizvođača sa sedištem u Londonu, zbog poreskih razloga. Chrysler je jedan od velike trojke američkih automobilskih proizvođača. Brendovi uokviru glavnog brenda Chrysler uključuju Dodge i Jeep. Njegova popularnost prevazilazi američki kontinent. Chrysler je zastupljen brend na našem tržištu i zato redovno vršimo otkup Chrysler automobila. Ovde su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Chrysler. Kada je nastala, kako i nešto više prodaji kompanije.

Pozovite 065 98 98 368

chrysler logotip

Kako je nastala kompanija Chrysler  i kada

Chrysler je osnovao Valter Chrysler 1925. godine od ostatka kompanije Maxwell. Chrysler je doživeo veliki rast 1928. akvizicijom kompanija Fargo i Dodge, a tada su dodati brendovi Plymouth i DeSoto.

Kompanija je napravila prodor na evropsko tržište 1960ih kada je kupila francuske, britanske i španske auto kompanije. Chrysler Europe je na kraju ipak prodat PSA grupaciji 1978. za samo 1$,

Chrysler se tokom 1970ih borio sa velikim promenama na tržištu, rastućom stranom konkurencijom iz stranih zemalja, prvenstveno Japana, i regulativnih promena. Spašen je kreditom američke vlade u iznosu od 1.5 milijardi $. Oporavak je bio uspešan i 1980ih viđena je ekspanzija brenda.

Chrysler se 1987. spojio sa nemačkom kompanijom Daimler-Benz, merdžer se nije pokazao uspešnim i Chrysler je prodat 2007. godine.

Tokom velike krize koja se desila 2008. Chrysler je zvanično bankrotirao, Danas je deo FCA grupacije, a pripojen je 2014. godine.

Zanimljivost o kompaniji Chrysler

 1. Kada je sa 35. godina, osnivač, Valter Chrysler kupio svoj prvi automobil, bio je toliko fasciniran da ga je rastavio i sklopio nazad. Pre nego što je naučio da vozi.
 2. Chrysler Airflow, predstavljen 1936. godine se smatra najrevolucionarnijim automobilom svog vremena. Imao je poboljšani aerodinamični oblik zahvaljujući opsežnom testiranju u vazdušnom tunelu.
 3. Samo 12 godina nakon osnivanja, Chrysler je bio 2. najveći proizvođač na svetu, nakon kompanije GM.
 4. Chrysler 300-C postavio je brzinski rekod od 283,4 km/č
 5. Lamborghini je proizveo svoj čuveni model Diablo pod vođstvom Chysler-a, koji je promenio originalni dizajn.

Modeli Chrysler  automobila koje otkupljujemo

Ovo su modeli Chrysler  automobila trenutno u proizvodnji, a najvažnije od svega je što mi vršimo otkup Chrysler  automobila svih vrsta.

 • Chrysler 200
 • Chrysler 300
 • Chrysler Town and country
 • Chrysler Pacifica

Pored modela trenutno u proizvodnji, radimo otkup i dobro poznatih Chrysler modela poput:

 • Chrysler 300M
 • Chrysler 300C
 • Chrysler PT Cruiser
 • Chrysler Voyager
 • Chrysler Stratus
 • Chrysler Neon
 • Chrysler Sebring

Ukupan broj prodatih Chrysler  automobila u 2016. Godini

Iako je ime Chrysler uključeno u ime grupacije, Chrysler je najmanji od 4 američka proizvođača uokviru grupacije i prodaje samo 4 vozila i to većinom u severnoj Americi. Prošle godine je imao smanjenu prodaju u odnosu na 2015. godinu u iznosu od 239.492 prodata vozila,

Ovo su automobili marke Chrysler  koje smo otkupili do sad

U okviru našeg poslovanja postali smo vlasnici velikog broja najrazličitijih automobila koje smo otkupili. Bez obzira na brend, model, godište, kilometražu… Otkupili smo i veliki broj Chrysler  automobila do sada, a ovo su neki od modela.

otkup polovni Chrysler PT Cruiser