Otkup Mitsubishi automobila

Predstavljamo proizvođača automobila koji je deo jedne od najvećih kompanija na svetu. Reč je o japanskoj kompaniji Mitsubishi. Upravo zato rado vršimo otkup Mitsubishi automobila, a ovo su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Mitsubishi. Kada je nastala, kako i kakva je prodaja Mitsubishi automobili u proteklim godinama.

Pozovite 065 98 98 368

mitsubishi-logotip

Kako je nastala kompanija Mitsubishi i kada

Priča o kompaniji Mitsubishi počinje sa Jatarom Ivasakijem, koji je osnovao kompaniju za izvoz. Jatarov brat, sin i sestrić su proširili biznis na mnoge oblasti tokom upravljanja kompanijom. Mi ćemo se fokusirati na diviziju koja se bavila proizvodnjom automboila.

Mitsubishi automobili se prvi put pojavljuju 1917. godine, tj. Mitsubishi Model A – prvi serijski automobil u Japanu. Baziran na Fiat Tipo 3 modelu, nije se pokazao kao uspeh, a proizvodnja je prekinuta nakon samo 22 proizvedena primerka.

U 1934. godini došlo je do spajanja nekoliko manjih Mitsubishi divizija u jednu, poznatu kao Mitsubishi teška industrija, a to je bila najveća privatna kompanija u Japanu. Proizvodili su avione, brodove, lokomotive i mašineriju.

Tri godine kasnijie, proizveli su prvi putnički automobil u japanu sa stalnim pogonom na sva četiri točka, tehnologija kojoj će se vratiti nakon 50 godina, u potrazi za uspehom u motosportu i prodaji.

Nakon Drugog svetskog rata, kompanija je bila podeljena na tri dela, a kompanije su uvozile američke automobile i proizvodile svoje verzije po licenci.

Početkom 60ih japanska ekonomija je krenula da oživljava. Kako bi se zadovoljila potreba za narodskim automobilom, predstavljen je Mitsubishi 500. Tokom 60ih predstavljeni su i Minica kei, Colt 1000, kao i luksuzni Debonair.

Tri razdvojene kompanije su spojene 1964. a prvi automobil u jedinstvenoj proizvodnji bila je prva generacija modela Galant. Ubrzo je doneta odluka da se formira divizija koja će se fokusirati striktno na proizvodnju automobila.

Mitsubishi u 70im

Deo strategije rasta bilo je pronalaženje strateškog partnera koji će omogućiti tržište za izvoz. Zato je 1971. uspostavljena alijansa sa kompanijom Chrysler. Amerikanci su uvozili Galant i prodavali ga kao Dodge Colt, što je povećalo godišnju proizvodnju na 250.000 vozila.

Do kraja sedamdesetih Mitsubishi je proširio prodaju i na tržište Evrope. Ostvaren je ogroman rast u proizvodnji za ovih nekoliko godina, a 1978. je proizvodnja iznosila 965.000 vozila.

Međutim, Amerikanci su počeli da gledaju Japance kao konkurenciju, dok su Japanci smatrali da se Amerikanci previše mešaju u njihove korporativne odluke.

Mitsubishi u 80im

Mitsubishi je nastavio da ostvaruje rast tokom 80ih. Prodor na američko tržište pod sopstvenim brendingom je ostvaren 1982. sa modelima Tredia, Cordia i Starion. Izvoženo je 120.000 vozila, što je bio maksimum, postavljen od strane američkih vlasti.

Ostvarena je saradnja sa Kinom, gde je otvorena fabrika, kao i novo zajedničko ulaganje sa kompanijom Chrysler. Mitsubishi je izašao na tržište kapitala 1988. što je omogućilo prostor za nove investicije i dalji rast.

Mitsubishi u 90im i 2000im

Početkom 90ih nastali su neki od najpopularnijih Mistubishi modela ikada. Modeli Diamante, GTO, Pajero, Lancer Evolution, Galant i Eterna su obeležili početak 90ih.

Tokom 90ih i 2000ih rađeno je na razvoju novih tehnologija i unapređivanju postojećih modela.

Mitsubishi danas

U 2016. godini Mitsubishi je zapao pod većinsko vlasništvo kompanije Nissan za 2 milijarde dolara. Mitsubishi je danas jedan od vodećih proizvođača električnih automobila

Zanimljivost o brendu Mitsubishi

 1. Mitsubishi logotip potiče mnogo pre same kompanije, a izabrao ga je osnivač kao kombinaciju emblema firme u kojoj je radio i svog porodičnog grba.
 2. Mitsubishi je predstavio prvi dizel motor sa turbinom.
 3. Mitsubishi je postavio svetski rekord 1999. godine sa električnim automobilom koji je prešao 2.000 kilometara za 24 sata.
 4. Mitsubishi je imao ekskluzivno partnerstvo sa Džeki Čenom koje je trajalo 30 godina.
 5. Današnji slogan kompanije je „Nov novcat dan”

Modeli Mitsubishi automobila koje otkupljujemo

Tokom svoje bogate istorije, proizvedeno je mnogo ikona motosporta i auto-industirje. Mi vršimo otkup Mitsubishi automobila svih godišta, pa i oldtajmera.

Aktuelni Mitsubishi modeli:

 • Mitsubishi Mirage
 • Mitsubishi Outlander
 • Mitsubishi L200
 • Mitsubishi i-MiEV
 • Mitsubishi ASX
 • Mitsubishi Galant
 • Mitsubishi Eclipse
 • Mitsubishi Lancer
 • Mitsubishi Colt

Pored trenutno aktuelnih modela, vršimo i otkup čuvenih modela:

 • Mitsubishi Pajero
 • Mitsubishi Sigma
 • Mitsubishi Lancer
 • Mitsubishi Colt
 • Mitsubishi Galant
 • Mitsubishi Eclipse
 • Mitsubishi Carisma

Ukupan broj prodatih Mitsubishi automobila u Evropi 2016.

Prema najažurnijim podacima o svetskoj prodaji, Mitsubishi se u poslednjih nekoliko godina suočava sa promenljivim rezultatima na evropskom tržištu, iako globalna prodaja raste već 4 godine zaredom.

Ukupna prodaja ostvarena 2016. godine iznosi 116.208 vozila.