Otkup Alfa Romeo automobila

Predstavljamo proizvođača automobila koji je sinonim za stil. Ovo je kompanija Alfa Romeo. Upravo zato rado vršimo otkup Alfa Romeo automobila, a ovo su korisne informacije i zanimljivosti o kompaniji Alfa Romeo. Kada je nastala, kako i kakva je prodaja Alfa Romeo automobili u proteklim godinama.

alfa romeo logotip

Kako je nastala kompanija Alfa Romeo i kada

Priča o brendu Alfa Romeo počinje sa Aleksandrom Darakom. On je 1906. odlučio da osnuje zajedničko ulaganje sa investitorima iz italije i osnovao Socieata Anonima Italiana Darraca (SAID), što je postavilo osnovu za proizvodnju automobila.

Inicijalno je plan kompanije bio da proizvodi automobile u Napulju. Međutim, iz nepoznatih razloga, proizvodnja je prebačena u Milano, gde je otvorena fabrika. Budući da kompanija nije ostvarivala profit, izvršeno je prestrukturiranje i osnovana je kompanija Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, skraćeno – A.L.F.A.

Prvi auto je bio proizveden 1910. pod nazivom 24 HP, a dizajn je bio prilagođen italijanskom tržištu. Sa dolaskom Prvog svetskog rata, Alfa je prestala sa proizvodnjom. Nikola Romeo je 1915. došao na čelo kompanije

U to vreme je kompanija počela da proizvodi vojnu opremu za italijanske snage. Proizvodnja automobila je nastavljena 1919. godine. Godinu dana kasnije, kompanija je preimenovana u Alfa Romeo, a prvi model pod novim brendom bio je Torpeto 20-30.

Period od 1930. do 1960.

Nakon zlatnog doba koje je trajalo do odlaska Nikole Romeo 1928. Kompanija se borila za opstanak. Kompanija je preuzeta 1933. od strane italijanske vlade. Tokom ovog perioda, Alfa Romeo je predstavila brojne prelepe i jedinstvene modele automobila, kao što su Alfa Romeo 2900B tip 35 i Alfa Romeo 8C 2300 Spider Corsa.

Posle Drugog svetskog rata, kompanija se bavila proizvodnjom električnih uređaja, avionskih i brodskih motora. Kada se profit ustalio, obnovljena je i proizvodnja automobila. Prvi posleratni automobil bio je Magnificent Freccia d’oro. Nekoliko godina kasnije, Alfa Romeo je osvojio prvi šampionat Formule 1 sa novim modelom Tipo 158 Alfetta.

1960 – 1980

Alfa Romeo je na početku 60ih uveo masovnu proizvodnju i svake godine je povećavao broj proizvedenih automobila. Prvi masovno proizveden automobil bio je model Giulia, koji je prodat u više od milion primeraka.

Do 70ih, Alfa Romeo je rasturao sa prodajom i predstavio je čuveni osmo-cilindrični motor na modelu Alfa Montreal, koji je predstavljen kao koncept 1967. Do kraja 70ih, Alfa je osvojila brojne trke i postavila nekoliko svetskih rekorda, a predstavljen je i čuveni Alfa 6.

1980 – 2000+

Kako bi predstavio nešto potpuno novo, Alfa Romeo je uveo V6 verziju čuvenog modela Alfetta. Predstavljeni su i modeli Alfa Arna, Alfa 33 i Alfa 75 koji su brzo postali hit na tržištu. Krajem 80ih, Alfa Romeo je spojen sa Fiatom i predstavljena je čuvena Alfa 164.

Tokom 90ih, Alfa je ostvarila značajan uspeh na trkačkim stazama, ali nije ispraćeno uspehom u prodaji, koja je bila u padu.

Alfa Romeo danas

Alfa Romeo ima velike planove sa modelima 4C, Giulietta i Mito. Postoje i glasine o povratku u Formulu jedan. Na našim ulicama kotrljaju se brojni modeli italjiana, Alfa 145, Alfa 147, Alfa 156, Alfa 159. Ne deluje kao da će to stati u skorije vreme.

Zanimljivost o brendu Alfa Romeo

 1. Alfa Romeo logotip inkorporira simbol grada Milana: zelena zmija koja proždire čoveka sa crvenim krstom na beloj pozadini.
 2. Henri Ford je obožavao Alfa automobile, navodno je svaki put skidao kapu kad bi video jedan.
 3. Ime Alfa nema nikakve veze sa grčkim alfabetom, već je akronim.
 4. Iako je čest slučaj da se u filmovima zvuk auspuha zamenjuje generičnim zvukom, u filmu Diplomac iz 1967. Zvuk Afla Romeo Duetto Spider je bio upotrebljen u originalu.
 5. Često se za vozače Alfe kaže da provode više vremena u servisu nego na putu.

Modeli Alfa Romeo automobila koje otkupljujemo

Alfa Romeo ima dugu tradiciju proizvođača automobila izrazite lepote. Tokom svoje bogate istorije, proizvedeno je mnogo ikona auto-industrije. Mi vršimo otkup Alfa Romeo automobila svih godišta, pa i oldtajmera.

Aktuelni modeli

 • Alfa Romeo MiTo
 • Alfa Romeo Giulietta
 • Alfa Romeo 4C
 • Alfa Romeo 4C Spider
 • Alfa Romeo Giulia
 • Alfa Romeo Stelvio

Pored trenutno aktuelnih modela, vršimo i otkup čuvenih modela:

 • Alfa Romeo 33
 • Alfa Romeo 164
 • Alfa Romeo 155
 • Alfa Romeo 145
 • Alfa Romeo 146
 • Alfa Romeo 156
 • Alfa Romeo 166
 • Alfa Romeo 147
 • Alfa Romeo GTV
 • Alfa Romeo 159

Ukupan broj prodatih Alfa Romeo automobila u 2016.

Prema najažurnijim podacima o svetskoj prodaji, Alfa Romeo se poslednjih nekoliko godina bori sa nepovoljnim rezultatima. Zbog nedostatka novih modela i teške zavisnosti od Evrope, pošto je 90% prodaje na ovom kontinentu. Alfa Romeo najviše zavisi od domaćeg tržišta u Italiji, gde ostvaruje polovinu svoje evropske prodaje u poslednjih nekoliko godina. Prošle godine je prodaja porasla za skoro 10.000 u odnosu na 2015. godinu i iznosi 66.155 prodatih modela. Najprodavaniji model je Giulieta.

Ovo su automobili marke Alfa Romeokoje smo otkupili do sad

Tokom našeg postojanja postali smo vlasnici velikog broja najrazličitijih automobila koje smo otkupili. Bez obzira na brend, model, godište, kilometražu… Otkupili smo i veliki broj Alfa Romeo do sada. Jedan od poslednjih je Alfa Romeo 33 16v 1991. iz Beogradaa takođe smo otkupili i Havarisani Alfa Romeo 147 Selespeed iz 2002.

otkup polovnog alfa romeo 33 1991. iz Beograda