Dacia Duster sa novim izgledom i tehnološkim inovacijama

Nova Dacia Duster je blago redizajniran model u odnosu na svog prethodnika, u skladu sa željom za novim izgledom prednje strane, slične kao kod novog modela Dacia Sandero.

prikaz volana automobila

Očekuje se da će prodaja početi tokom leta 2021. godine, kao i da će cena automobila sa bazičnom opremom biti oko 12.000 funti, odnosno 14.000 evra, što neće predstavljati neko drastično odstupanje od dosadašnjih cena njegovih prethodnika.

Blagi noviteti u dizajnu za primetno osveženje

Julien Ferry, direktor u kompaniji Dacia zadužen za liniju Duster automobila, smatra da je prioritet zadržati standradne prinicpe prilikom proizvodnje, koji ovo vozilo karakterišu godinama, ali da je isto tako potrebno pratiti želje vozača, te implementirati promene u skladu sa tim. 

U ovom slučaju, to je bio redizajn spoljašnjosti radi osveženje standardnog izgleda i multimedijalne tehnološke promene u vidu novog, boljeg i većeg ekrana. Najveći novitet u spoljašnjem dizajnu ogleda se u redizajniram prednjim svetlima, koja su sada u obliku slova Y, sa hromiranim staklima i kvalitetnijim LED osvetljenjem. 

Aero optimizovani aluminijumski točkovi od 38 ili 40 cm, novi ležajevi i gume zaduženi su za smanjivanje emisije ugljen dioksida za 5,8 g/km, na automobilu Dacia Duster sa pogonom na sva četiri točka. Ovakvim inovacijama automobil dobija na većoj aerodinamičnosti, dok u isto vreme smanjuje količinu izduvnih gasova.

Tehnološke promene i sličnosti sa ranijim modelima

Dizajn enterijera nije preterano promenjen, a same inovacije su implementirane osluškujući potrebe samih vozača. U tom pogledu karakteristični su redizajn centralne kontrolne table, kao i integracija ekrana osetljivog na dodir dužine 20 cm sa mogućnošću priključivanja pametnih telefona. 

Media Displey podržava korišćenje ekrana i uključuje šest zvučnika DAB radio, bluetooth povezivanje i prepoznavanje glasa. Automobili sa ovim paketom podrazumevaju i AppleCarPlay i AndroidAuto, ukoliko se povežu sa telefonom korisnika putem kabla. Sa druge strane, Media Nav je takođe opcija za digitalno povezivanje, a ona uklučuje satelitsku i bežičnu povezanost automobila.

Takođe, na kontrolnoj tabli je između dva prednja sediša ubačeno nekoliko priključaka za USB, dok je proširen prostor za odlaganje stvari na prednjem delu kod kontrolne table.

Novi model Ducia Duster nudi znatno više opreme u svom osnovnom paketu, pa su tako neki od elemenata koje ona uključuje ograničenje brzine, tempomat, ulazak bez ključa, grejanje prednjih sedišta, ograničenje brzine.

prikaz enterijera automobila

U pogledu snage motora nije došlo do prevelikog napretka, pa su tako u upotrebi 1.0-litarski trocilindrični TCe 90 motor sa 89 konjskih snaga, kao i 1.3-litarski četvorocilindrični motor TCe 130 motor sa 128 konjskih snaga. Takođe, za obe varijante karakterističan je prednji pogon sa 6 brzina i manuelni menjač.

Kod motora sa jačom snagom (TCe 150), postiže se 148 konjskih snaga, ali sa 1.3-litarskim četvorocilindrom kao kod  TCe 130 motora. Dostupan je samo sa automatskim menjačem sa 6 brzina. 

Pored toga, postoji i verzija sa dizel motorom od 113 konjskih snaga sa 1.5-litarskim četvorocilindričnim dCi 115 motorom. Poseduje manuelni menjač sa 6 brzina, ali kod ovog modela vozači biraju da li žele pogon na sva četiri točka ili samo na prednjim.

Snaga motora je nešto što mnogi smatraju bitnim prilikom kupovine automobila, dok je drugima bitnija funkcionalnost i pouzdanost.

Da li ste razimšljali o snazi motora vašeg automobila i da li mu je vreme za prodaju?

Prodaja starog vozila sa istrošenim motorom i pređenom velikom kilometražom je odlična opcija za zaradu. Funkcionalnost automobila se posle određenog vremena dovodi u pitanje, pa se i sami uverite u sposobnosti vašeg vozila na putu.

Kontaktirajte nas ukoliko smatrate da mu je vreme za prodaju, bez obzira na godište, model i stanje.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem