Električna Dacia stiže već u martu na auto-salonu u Ženevi

Rumuski proizvođač automobila Dacia, predstaviće na predstojećem salonu automobila u Ženevi, koncept budućeg niskobudžetnog serijskog modela na struju. Osim toga, Dacia će na salonu automobila proslaviti 15 godina prisustva na zapadnoevropskom tržištu, a prva zvezda štanda biće dizajnerska verzija buduće električnog modela.

Kao marka cenovno prihvatljivih automobila, Dacia posluje već dve decenije u sklopu Renault grupacije, a serijsku verziju električnig automobila planira za narednu ili 2022. godinu.

Krupni kadar sajma automobila u Ženevi - izloženi automobili

Kako bi trebalo da izgleda novi Dacia model

Direktori kompanija Dacia i Renault nisu pružili više detalja uoči Sajma u Ženevi, ali izveštaji automobilskih medija kažu da će to najverovatnije biti verzija gradskog električnog automobila K-ZE koji u Kini proizvodi i prodaju kineski Renault i njegovi kineski partneri u zajedničkoj kompaniji. Ovaj automobil se u Kini prodaje po ceni od otprilike 8.000 eura.

Dacia u misiji smanjenja emisije CO2

Dacia trenutno nema elektrifikovana vozila u svojoj ponudi cenovno prihvatljivih automobila, koja je bazirana na starijoj tehnologiji iz Renault grupe.

Rumunska marka je uključena u Renault-ov prosek emisija ugljen-dioksida, ali njena vozila imaju relativno visoku emisiju CO2, jer Dacia za sada nema ni hibridne ni bilo kakve druge elektrifikovane modele.

Ipak, treba podsetiti da je Dacia u januaru ove godine na salonu automobila u Briselu predstavila model Duster sa ekološki prihvatljivim TCe 100 ECO-G motorom, koji osim na benzin radi i na tečni naftni gas (LPG).

Otkup polovnih automobila

Dok čekamo najnovije, inovativne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko polovno vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem