Tesla želi da prilagodi Superpunjače za električna vozila drugih proizvođača

Probna šema superpunjača u Holandiji daće priliku vozačima električnih vozila svih proizvođača da dopune energiju automobila na Teslinim “pumpama”. Ideja je za sada na probi, a ugrađeno je 10 novih punjača na kojima će biti obavljen test.

prikaz dva Tesla punjača

Smatra se da je za dosadašnji uspeh kompanije Tesla i toliku potražnju za njihovim vozilima upravo donela razvijena mreža punjača, kojih širom sveta ima preko 25.000 i taj broj raste.

Po čemu se Teslini superpunjači razlikuju od ostalih?

Tesla Superpunjač je sam po sebi postao mini brend, a njihova razvijena mreža omogućava putnicima da prelaze veliku kilometražu. Ono što ih razdvaja od ostalih jeste mogućnost dopune električnih automobila drugih proizvođača.

Sopstveni uspeh Tesla duguje ideji o izgradnji široke mreže punjača, čime se pobrinula za potrebe vozača na dugačkim putovanjima. Za razliku od njih, ostali proizvođači nisu vodili dovoljno računa o potrebama korisnika i prepustili su ih da sami brinu o dopuni baterije.

Na svakoj lokaciji se nalazi po nekoliko ovakvih punjača, koji omogućavaju korisnicima brzu dopunu i siguran nastavak puta. Brzo punjenje baterije za samo 15 minuta, koje obezbeđuje mogućnost dužih putovanja.

Šta je dodatno ubrzalo proces razvoja univerzalne mreže punjača?

Pored želje vlasnika kompanije Tesla, Elon Musk-a da prema već ustaljenom i proverenom modelu unapredi svoje poslovanje i poboljša korisnički doživljaj vozača električnih automobila, još jedan faktor je uticao na početak razvijanja mreže Superpunjača.

Pojavio se regulatorni pritisak od strane mnogih zemalja prema proizvođačima električnih automobila, kako bi započeli sa kreiranjem univerzalnih punjača, koje će moći da koriste svi vozači bez obzira na model vozila.

“Oduvek nam je bila ambicija da otvorimo mrežu Superpunjača za sve električne automobile kako bi podstakli više vozača da pređu na elektro vozila” izjavio je Elon Musk i potrvdio istinsku želju i pravac koji je započet.

punjač za električne automobile

Na koji način će Superpunjači biti dostupni vozačima?

Probni deo projekta biće započet u Holadniji i namenjen isključivo domaćim vozačima, a jedini uslov je da automobil ima kombinovani sistem punjenja, kako bi bilo moguće obezbediti 350kW energije.

Vozači Tesla automobila će moći da koriste ove punjače bez dodatnih unapređenja, plaćanja i poboljšanja, dok će vozači električnih vozila drugih proizvođača morati da prilože nadoknadu, kako bi se sve “pumpe” mogle prilagoditi različitim modelima automobila.

Mnogi vozači Tesla automobila smatraju da ovo proširivanje nije pravedna odluka prema njima, jer je korišćenje Superpunjača do sada bio ključni razlog zašto su se kupci odlučili baš za ovu kompaniju. U cilju odbrane svojih potrošača, iz kompanije je stigla izjava da će Superpunjače u budućnosti moći da koriste svi samo ako za to bude dovoljno kapaciteta i uslova.

Razvijanje mreže Superpunjača je jedan napredan projekat vredan pažnje. Na našem tržištu još uvek nemamo ovih briga, jer nema dovoljno električnih automobila, ali ih sa druge strane možemo očekivati u skorijoj budućnosti, te je dobro da budemo upoznati sa novostima.

Na našem tržištu cveta kupoprodaja polovnih automobila

Naše tržište i dalje nije dovoljno razvijeno, te se ne očekuje od svih vozača da kupuju nova vozila iz salona, pa nije slučajnost što je došlo do razvitka sklonosti ka kupoprodaji polovnih vozila.

Otkup automobila je naša uža specijalnost, pa ukoliko vas interesuje prodaja starog automobila u bilo kom stanju, kontaktirajte nas. Nudimo keš na ruke za bilo šta što imate da prodate.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem