Koji električni automobili se mogu kupiti za manje od 20,000 dolara?

Uporedo sa celokupnim porastom cene automobila usled svetske ekonomske krize dolazi i do poskupljivanja električnih vozila, čije cene postaju drastično velike, pa je tako sve manje onih koja se ukalapaju u relativno prihvatljiv cenovni rang od 20,000 dolara. 

prikaz belog električnog automobila na punjaču

Početkom godine je, primera radi, BMW i3 mogao da se kupi za 17,000 dolara, dok bi trenutno za takav automobil bilo potrebno izdvojiti minimum 20,000 dolara. Ipak, nisu cene svim automobilima na električni pogon otišle drastično na gore, čak iako se posmatraju samo noviji modeli 2017. godište i mlađi. 

Lista top 3 najboljih električnih automobila ispod 20,000 dolara

Činjenica je da električna vozila drže visoku cenu i to iznad proseka u odnosu na automobile sa drugom vrstom pogona, ali ipak postoje izuzeci prihvatljiviji za veći broj kupaca.

Chevrolet Bolt – cena od 17,000 dolara

Električni Chevrolet Bolt je jedan od prvih zaista cenovno prihvatljivih automobila ovog tipa, sa dometom od 383km i snagom od 200ks, mnogo većom u poređenju prema konkurenciji iz svoje kategorije. 

Potrebno mu je samo 6.5 sekundi kako bi dostigao ubrzanje od 100km/h. Karakteriše ga ne previše inspirativan unutrašnji dizajn i loša pozicija vozača u odnosu na preglednost puta. Veličina baterije je 60kWh, sa brzim punjačem od 50kW. 

Kao najveća mana izdvaja se serija loših baterija proizvođača General Motors (GM), koji je svim vlasnicima obezbedio mogućnost zamene ugrađenih baterija.

BMW i3 94 Ah BEV – cena od 18,000 dolara

Ovo u isto vreme drsko i otmeno električno vozilo je jedino iz svoje klase koje nudi RWD podešavanje i jedan od retko kvalitetno stilizovanih automobila sa futurističkim detaljima, jednako u spoljašnjosti i unutrašnjosti. 

Kapacitet baterije od 33kWH se ne može u potpunosti iskoristiti, već je to moguće samo u meri od 27kWh, zahvaljujući čemu se dostiže domet od 183km. Snaga motora iznosi 170ks, što je sasvim zadovoljavajuće za automobil u ovom cenovnom rangu. 

prikaz saobraćaja u tunelu

Nissan Leaf – cena od 15,000 dolara

Treći automobil i najpristupačniji iz liste predstavljenih je Nissan Leaf, koji predstavlja redizajniranu verziju modela Nissan 2018. U novijem modelu je uklonjena baterija sa tečnim hlađenjem, na šta je najviše vozača imalo žalbe.

Brzo punjenje baterije automobila je moguće uz CHAdeMO 50kW ili CSS punjače. Snaga automobila se meri u 147ks, dok je moguć domet od 243km. Uprkos pojedinim nedostacima, Nissan Leaf proizvodi sasvim dovoljno snage za udobnu i prijatnu vožnju, naročito za svoj cenovni rang.

Električni automobili još uvek nisu u dovoljno meri zastupljeni na našem tržištu, ali se očekuje porast njihovog broja na našim ulicama u narednom periodu. Trenutno je na našem tržištu najaktuelnija kupoprodaja polovnih automobila.

Da li prodajete sopstveno polovno vozilo?

Otkup polovnih automobila je naša uža specijalnost, a možete nas pozvati kako bi smo uradili besplatnu procenu vozila u bilo kom da je stanju.

Pozovite nas ukoliko imate bilo šta za prodaju, jer kupovinu obavljamo veoma efikasno i nudimo najbolju moguću cenu.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega nas mnogi smatraju najboljim partnerom za otkup polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem