Havarisano vozilo Tesla Model S, spasilo život tinejdžera

Brzi i skupi automobili jednostavno nisu za tinejdžere. Nažalost, to se previše puta potvrdilo kroz praksu, a znatno ređe pozitivinim primerom. Iako ovog puta srećom nije nastradao nijedan učesnik u saobraćajnoj nesreći, nastradao je skupoceni Tesla Model S, čiji je je ceo prednje deo uništen, uključujući haubu, motor, točkove i šoferšajbnu, te je sad spreman za otkup havarisanih vozila. Ipak, upravo je havarisano vozilo spasilo život tinejdžera.

havarisani automobil tesla model S sudar

Naime, osamnaestogodišnja devojčica iz Nemačke je krišom uzela skupoceni automobil svojih roditelja tj. najskuplji model Tesla automobila, i povela svoje drugare na vožnju. Model S je izuzetno snažan automobil sa elektro motorom, koji ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 3,2 sekunde. Pridodajte toj brzini neiskustvo vozača, pet ljudi u automobilu koji prave pometnju i nepreglednu krivinu. Nažalost dobijate automobil koji je leteo oko 25 metara, okrenuvši se u vazduhu i dočekavši se na “nos” automobila. Potpuno havarisana hauba sa uništenim delovima, točkovima i šoferšajbnom. Samo pukom srećom su svoje živote spasili mladi Nemci, ali ne i Tesla Model 6 koji je spreman za auto otpad.

Potpuno havarisan prednji deo vozila kao zaštita

Upravo u potpuno havarisanom prednjem delu automobila leži odgovor zašto su i kako svoje živote izvukli mladi Nemci. Odgovor je u samom električnom Tesla automobilu koji je konstruisan drugačije od ostalih automobila koji se kreću na drugačiji pogon. Nedostatak motora koji se pokreće na naftu je omogućio Tesla timu inženjera da električni motor Tesla vozila stave znatno bliže samoj kabini automobila a dalje od njegovog branika. Upravo ovo je učinilo da se deca izvuku, pošto je posebna konstrukcija Tesle učinila da se pritisak udarca u zemlju postepeno raspoređuje na posebno konstruisanu haubu i školjku automobila, sačuvavši sam motor od glavnog udarca, koji bi gotovo sigurno izazvao kobne posledice po vozača i suvozača. Deca su se, iako povređena, izvukla iz havarisanog vozila i potom su prevežena helikopterom do bolnice u Minhenu.

Pohvale za Teslu, ali definitivna kritika za neodgovornu vožnju, jer osim što su povrede mogle biti kobne, mogao je biti sačuvan još jedan kvalitetan automobil koji svakom svojom vožnjom razmišlja o životnoj sredini s obzirom da je Tesla u potpunosti zeleni automobil.

Podsetimo, Tesla ne ulaže maksimum samo u svoje najskuplje modele, što se jako dobro videlo pre svega mesec dana, već i u one pristupačnije modele. Naravno, radi se Tesla Model 3 vozilu, koji je bukvalno “planuo” od trenutka puštanja u prodaju. Tačnije, da se ispravimo, automobil nije još uvek ni bio pušten u prodaju, već je bio samo najavljen i omogućen za rezervaciju (kaparisanje) u iznosu od 1000 evra, što je tridesetina ukupne cene Tesla 3 modela.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem