Reno Megan iskustva – karakteristike, prednosti i mane modela

Reno Megan (Renault Megane) je automobil koji od 1995. godine proizvodi francuska fabrika automobila Renault. Trenutno se proizvodi četvrta generacija ovog modela, koja je zvanično puštena na tržište 2016. godine.

Ovaj model dolazi u varijantama sa troje ili petoro vrata, pružajući kupcima širok spektar opcija. Pored hečbeka, tu su i limuzina, karavan, kupe i kabriolet verzije karoserije, prilagođavajući se različitim potrebama i preferencijama vozača.

U nastavku ćemo predstaviti brojne prednosti ovog automobila na osnovu iskustva brojnih dugogodišnjih korisnika ovog automobila, ali i mane zbog kojih se vlasnici i obraćaju našoj agenciji za otkup polovnih vozila koja se bavi otkupljivanjem polovnjaka u svim stanjima i modelima.

Kao što smo obavili otkup Reno Megana 2004. godište iz Šapca, tako i otkup drugih polovnih vozila realizujemo po realnim cenama, brzo i efikasno u cilju obostranog zadovoljstva!

Dizajn, funkcionalnost i udobnost – Renault Megane automobili

Auto Renault Megane je model koji je postao sinonim za udobnost i stil automobila. Kroz različite generacije i motore, Renault Megane je privukao brojne vozače svojom raznolikošću i performansama.

Ako za primer uzmemo Reno Megan 1.5 dci iskustva su izuzetno pozitivna u vezi njegove mogućnosti dostizanja većih brzina obzirom na jačinu motora i nižu potrošnju u odnosu na druge modele.

Renault Megane je veoma pogodan automobil koji preporučuju mnogi vozači, a posebno je cenjen zbog svoje udobnosti i performansi na putu. Francuska mekana suspenzija čini da putovanje u Renault Meganeu bude glatko i prijatno iskustvo, čak i preko neravnina na putu. Dok se u krivinama mogu osetiti manja naginjanja automobila, to ne predstavlja problem za većinu vozača, a prijanjanje na put je odlično.

Uz to, visoko postavljena pozicija za vozača omogućava mnogo podešavanja, pružajući vam udoban i prilagodljiv vozački prostor. Kabina automobila je dobro osmišljena, sa kvalitetnim materijalima i praktičnim dizajnom. Instrument tabla je jasna i pregledna, sa analognim brzinomerom. Prostor u kabini je dovoljno prostran, sa dovoljno mesta za odlaganje sitnica.

Ergonomija vozačkog prostora je pažljivo osmišljena, a sedišta su udobna i visokog kvaliteta. Poziciju za volanom je lako pronaći zahvaljujući mogućnosti podešavanja volana po visini i dubini. Pored toga, Reno Megan 2 nudi inovativnu opciju uzdužnog pomeranja volana, što omogućava vozačima da postignu savršen položaj za vožnju.

Iako se Renault Megane često smatra malim automobilom, nudi dovoljno prostora kako napred, tako i pozadi, iako može zaostajati za konkurencijom kada je reč o prostoru u zadnjem delu kabine, posebno kod hečbek verzije. Ova kombinacija udobnosti, funkcionalnosti i pametnog dizajna čini ovaj automobil privlačnim mnogim vozačima širom sveta.

Renault Megane modeli i generacije

Ovaj auto je prvi put predstavljen 1995. godine kao naslednik modela Renault 19. Prva generacija (1995-2002) bila je popularna zbog svoje udobnosti i praktičnosti. Dizajn je bio karakterističan, sa zaobljenim formama.

 • Druga generacija (2002-2008): Reno Megan 2 doneo je promene u dizajnu, uključujući moderniju i oštriju estetiku. Takođe je uvedena sportska verzija pod nazivom Renault Megane RS.
 • Treća generacija (2008-2016): Reno Megan 3 nastavila je sa evolucijom stila i unapređenjem tehnologije. U ovoj generaciji takođe je predstavljen Megane Coupe.
 • Četvrta generacija (2016-danas): Reno Megan 4 predstavljena je 2016. godine. Ima moderniji dizajn i različite motore, uključujući i električnu verziju pod nazivom Renault Megane E-Tech Electric.

Osim standardnih verzija, Reno Megan benzin i dizel su tokom godina imali i sportske verzije, kao i različite opcije za motore, uključujući i hibridne varijante. Renault Megane je postao jedan od najprodavanijih automobila u Evropi i širom sveta.

Reno Megan – karakteristike različitih modela i motora

Renault Megane je popularan automobil sa raznovrsnom ponudom motora kako bi zadovoljio različite potrebe vozača. Nudi se u Reno Megan benzin i dizel verzija, a ovde ćemo se fokusirati na najčešće korištene dizel i benzin motore.

Dizel verzije:

 • Reno Megan 1.5 dci (84 KS): Motor sa zapreminom od 1.461 cm³ pruža 84 konjske snage (63 kW) i ima prosečnu potrošnju od oko 6 litara na 100 kilometara.
 • Reno Megan 1.5 dci (89 KS): Sličan prethodnom motoru, takođe ima zapreminu od 1.461 cm³, 89 konja (66 kW) i prosečna potrošnja od oko 6,5 litara na 100 kilometara.
 • Reno Megan 1.5 dci (104 KS): Sa 1.461 cm³, motor pruža 104 konjske snage (77 kW) i prosečna potrošnja oko 7 litara na 100 kilometara.
 • 1.6 dci (128 KS): Sa zapreminom od 1.598 cm³, 128 konja (96 kW) i ima prosečnu potrošnju od oko 8 litara na 100 kilometara.
 • 1.9 dci (128 KS): Kada je u pitanju Reno Megan 1.9 dci iskustva sa ovim motorom su pretežno pozitivna. Motor ima zapreminu od 1.870 cm³ i daje 128 konja (96 kW), sa prosečnom potrošnjom od oko 8,5 litara na 100 kilometara.
 • 2.0 dci (148 KS i 158 KS): Ovi motori sa zapreminom od 1.995 cm³ nude 148 konjskih snaga (110 kW) i 158 konjskih snaga (118 kW), dok je prosečna potrošnja od oko 9, odnosno 9,5 litara na 100 kilometara.

Reno Megan benzin verzije:

 • Reno Megan 1.2 (113 KS): Motor sa zapreminom od 1.198 cm³ pruža 113 konjskih snaga (85 kW) i ima prosečnu potrošnju od oko 6 litara na 100 kilometara.
 • 1.2 (128 KS): Sličan prethodnom motoru, auto takođe ima zapreminu od 1.198 cm³, 128 konjske snage (96 kW) i prosečna potrošnja od oko 6,5 litara na 100 kilometara.
 • 1.4 (128 KS): Sa zapreminom od 1.397 cm³, ovaj motor pruža 128 konjskih snaga (96 kW) i prosečna potrošnja oko 7 litara na 100 kilometara.
 • 1.6 (99 KS i 108 KS): Ovi motori sa zapreminom od 1.598 cm³ nude 99 konjskih snaga (74 kW) i 108 konja (81 kW), sa prosečnom potrošnjom od oko 8, odnosno 8,5 litara na 100 kilometara.
 • 2.0 (141 KS i 178 KS): Ovi motori sa zapreminom od 1.997 cm³ pružaju 141 konjsku snagu (105 kW) i 178 konjsku snagu (132 kW) sa prosečnom potrošnjom od oko 9,5, odnosno 10 litara na 100 kilometara.
 • 2.0 (247 KS): Ovaj motor sa zapreminom od 1.998 cm³ pruža impresivnih 247 konjskih snaga (184 kW) sa prosečnom potrošnjom od oko 10,5 litara na 100 kilometara.

Izbor motora će zavisiti od vaših potreba za snagom i ekonomičnošću. Auto Renault Megane nudi raznolik izbor motora kako bi zadovoljio različite vozače.

Reno Megan iskustva – najčešći kvarovi automobila

Reno Megan iskustva korisnika decenijama analizira i na osnovu negativnih pojava u vezi sa njim primenjuje ova iskustva i unapređuje buduće generacije ovog automobila. U zavisnosti od modela i generacije automobila Reno megan iskustva i najčešći kvarovi mogu varirati, ali evo nekoliko uobičajenih problema na osnovu iskustva vozača koji su se pojavljivali na ovim vozilima – Renault Megane iskustva:

 • Električni problemi: Ovaj auto može imati probleme sa električnim sistemima, kao što su kvarovi na električnim prozorima, centralnoj bravi, svetlima, senzorima i grejačima sedišta. Ovo može biti posledica korozije električnih konektora ili oštećenih kablova.
 • Problemi sa menjačem: Neki vlasnici ovog automobila su prijavili probleme sa manuelnim i automatskim menjačem. To može uključivati teškoće pri menjanju brzina, zujanje ili vibracije.
 • Problemi sa elektronikom: Moderni automobili, uključujući i Renault Megane, imaju složene elektronske sisteme za kontrolu motora, bezbednosti i zabave. Problemi sa senzorima, centralnim računarima ili električnim komponentama mogu biti skupi za popravku.
 • Problemi sa sistemom za hlađenje: Kvarovi na radijatoru, termostatu ili pumpi za vodu mogu dovesti do problema sa pregrevanjem motora.
 • Kvarovi na motoru: Problemi sa motorom, kao što su curenje ulja, kvarovi na sistemima ubrizgavanja goriva ili problema sa električnim sistemom motora, takođe su mogući za ovaj automobil.

Jedni od najzastuplenijih auta jesu Reno Megan 1.5 dci, Reno Megan karavan 1.5 dci, 1.6 benzin i 1.9 dci, stoga ćemo navesti neka od iskustava vozača sa ovim automobilima:

 • Reno Megan 1.5 dci iskustva: “Nakon nekoliko godina vožnje mog Renault Meganea 1.5 dci, mogu reći da sam impresioniran ekonomičnošću goriva. Prosečna potrošnja od 6 litara na 100 kilometara čini ga veoma ekonomičnim za svakodnevnu vožnju.”
 • Reno Megan karavan 1.5 dci iskustva: “Vozim auto Reno Megan karavan 1.5 dci za duža putovanja i transport tereta. Prostran prtljažnik i ekonomična potrošnja goriva od 6,5 litara na 100 kilometara čine ga idealnim za porodične avanture.”
 • Reno Megan 1.6 benzin iskustva: “Vozeći Renault Megane 1.6 benzin iskustva su sve bolja. Uživam u kombinaciji snage i efikasnosti. Motor pruža dovoljno snage za brzu vožnju, a prosečna potrošnja od 8 litara na 100 kilometara zadovoljava moje potrebe za ekonomičnom vožnjom.”
 • Reno Megan 1.9 dci iskustva: “Nakon 10 godina koliko vozim Reno Megan 1.9 dci iskustva su neka pozitivna neka negativna. I dalje je pouzdan i brz, ali ekonomičnost i potrošnja goriva su mu se pogoršali. Potrošnja goriva od 11 litara na 100 kilometara na dugim putovanjima je postala neprihvatljiva”

Renault Megane iskustva korisnika se zasnivaju na njihovoj dugogodišnjoj vožnji, s tim da održavanje automobila može da predupredi preveliku kilometražu. Da biste izbegli ove probleme ili smanjili njihovu ozbiljnost, redovno održavajte i servisirajte auto. Ukoliko vam je auto dotrajao i posedujete automobile u lošijem stanju, za vas vršimo otkup havarisanih vozila i otkup starih automobila po najboljim mogućim cenama.

Ukoliko ste baš vi vlasnik Renault Megane-a i želite da ga prodate, budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo u najkraćem mogućem roku izaći na teren, izvršiti procenu vrednosti automobila i kao u primeru sa linka izvršiti otkup otkup Renault Megane-a 1.5 dci modela iz Novog Sada ili bilo kog drugog vozila.

Bez obzira na to da li je vaše vozilo u lošem stanju ili nije funkcionalno, slobodno nas kontaktirajte, jer naša agencija takođe obavlja otkup automobila na kilo, nudeći najkonkurentnije cene.

Naš tim dolazi na vašu adresu, pruža šlepanje po potrebi i isplaćuje vam novac odmah. Bez obzira da li se radi o automobilima, kamionima ili motorima, spremni smo i za otkup motora i otkup teretnjaka.

Radujemo se budućoj saradnji sa vama!

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem