5 najbržih automobila sa električnim pogonom

Davno su prošli dani kada su kružile glasine kako su električni automobili veoma spori i nepraktični. 

Već je dobro poznata činjenica da su automobili na električni pogon i hibridna goriva budućnost svetske auto industrije. 

Međutim, pored toga što su ova vozila dobra po našu okolinu, napredak i razvoj savremene auto-moto tehnologije dovele su do toga da današnji automobili na električni pogon, nisu samo pouzdani, već i veoma brzi.

Zato smo se u nastavku potrudili da vam izdvojimo 5 najbržih automobila sa električnim pogonom, pa nastavite sa čitanjem ovog teksta da biste ih i saznali.

Crni automobil na punjenju na Tesla električnom punjaču

#1 Jaguar I-Pace

Pored toga što je model I-Pace prvo luksuzno SUV vozilo britanskog proizvođača automobila Jaguar, ujedno je i jedno od najbržih vozila u njihovoj ponudi zbog sposobnosti da razvije brzinu od 100 km/h kroz samo 5 sekundi. 

Međutim pored jakog motora, jedna od najvećih prednosti ovog vozila je lakoća upravljanja jer je obrtni momenat raspoređen na sva četiri točka što omogućava ravnomernu raspodelu opterećenja nad točkovoima. 

#2 Tesla Model 3

Tesla je jedan od retkih proizvođača autmobila koji proizvode isključivo vozila sa električnim pogonom. Zato, mnogi imaju visoka očekivanja od ove kompanije, odnosno od vozila koje proizvodi. 

Kada je reč o Model 3 automobilu, on je prema rečima zvaničnih predstavnike Tesle, vozilo na koje su oni najviše ponosni. Njegov rival su, svima dobro poznati automobili BMW Serije 3, kada je reč o odnosu cene i kvaliteta. 

#3 Porsche Taycan Turbo S

Kada je reč o brzim električnim automobilima, Taycan je definitivno jedan od najboljih vozila te vrste ako se čuveni nemački proizvođač luksuznih automobila ne može pohvaliti velikim izborom vozila na alternativni pogon.

Maksimalna brzina koju Porsche Taycan Turbo S može razviti iznosi 260 km, a po stabilnosti, sigurnosti i lakoći upravljanja se najčešće upoređuje sa vozilom Porsche 911. 

Prikaz punjenja električnog automobila

#4 Tesla Model X 

Budući da je Tesla trenutno najveći proizvođač električnih automobila, činejnica da su se našli dva puta na našoj listi, ne bi trebalo da bude iznenađujuća. 

Kada je reč o Teslinom Modelu X, inžinjeri su odradili odličan posao jer ovo vozilo i pored toga što je SUV može razviti brzinu od 100 km/h kroz samo 3 sekunde, bez obzira na svoje dimenzije. 

#5 Faraday Future FF91

Kineska start-up kompanija Faraday se bavi proizvodnjom elektronskih ima veoma zanimljiv koncept kada je reč o prodaji automobila. 

Naime, oni svoja vozila posmatraju i kao platforme preko kojih će moći da prodaju svoje digitalne usluge poput aplikacija za automobil, mapa i sličnih dodataka. 

Međutim, pored namere za prodajom programa za vozila, kompanija Faradey se može pohvaliti ovim modelom kao jednim od najbržih električnih vozila na tržištu koja vrlo lako ulazi u konkurenciju sa mnogim vozilima ostvarenih proizvođača. 

Faraday Future FF91 može da ostvari brzinu od 0 do 100 km/h za samo 3 sekunde i to čini jednim od najbržih električnih automobila na svetu. Trenutno nema vesti o tome kada će se ovaj automobil naći na evropskom tržištu dok se smatra da će se na američkom tržištu naći početkom 2021. godine i da će početna cena ovog vozila iznositi oko 100.000 dolara.

Otkup polovnih automobila svih vrsta i modela

Nažalost, električna vozila ovog tipa neće biti učestala pojava kod nas, a mi se još uvek ne bavimo njihovim otkupom.

Međutim, ukoliko imate neko polovno vozilo na dizel, benzin ili metan koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, onda je pravo rešenje da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, bilo da je reč o otkupu na teritoriji Beograda ili nekom drugom gradu u Srbiji. Vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem