Premijera Seat 20V20 koncepta u Ženevi

Španska auto kompanija Seat predstavila je na ženevskom motor šou svoj novi konceptualni automobil Seat 20V20. Na prezentaciji se publici obratio predsednik Seat-a Jirgen Stakman, koji je istakao da će se na ovom konceptu zasnivati razvoj kompanije i njenih modela u narednih pet godina, dakle do 2020. godine, zbog čega konceptualna verzija i nosi ime 20V20 (skraćeno od vizija 2020). U svakom slučaju, stariji modeli Seat-a su uvek rado viđeni gosti naših auto placeva za otkup automobila.

Seat 20V20 zamišljen je kao crossover automobil, dinamičnog dizajna zasnovanog na kombinovanju elemenata sportskog kupea sa četvoro vrata i elegancije SUV vozila, dok će njegova funkcionalnost biti na nivou karavanskih verzija automobila srednje klase. Ovaj predprodukcijski model je srednje veličine, dug 466 cm, sa međuosovinskim razmakom 279 cm i odstojanjem od tla (klirensom) 22,8 cm. Konceptna verzija odaje utisak vizuelno prepoznatljivog krosovera sa oštrim linijama tipičnim za novije generacije Seat-ovih modela, opremljenog LED svetlima specifičnog oblika i 20-inčnim aluminijumski felnama. Međutim, sigurno je da će serijska verzija biti izmenjena, ali ne drastično. Verovatno će imati točkove manjeg prečnika i više konvencionalnu unutrašnjost.

Enterijer će biti dovoljno komforan da se u njemu vozi pet odraslih osoba, a koristan prostor u prtljažniku obuhvataće sasvim solidnu zapreminu od 600 litara. Udobnost i bezbednost će dodatno biti poboljšani brojnim sistemima za asistenciju u sklopu Seat Connect tehnologije, kojom će Seat 20V20 biti opremljen. Multimedijalni sadržaji i bezbednosni sistemi koje nudi seatova napredna tehnologija besprekorno su integrisani i veoma jednostavni za rukovanje, sa većinom komandi koje reaguju na glas.

Ponuda agregata biće prilično široka. Kako je najavljeno u Ženevi, ispod haube 20V20 krosovera naći će se TSI i TDI benzinski i dizel agregati, koje proizvodi Volkswagen Gropu, matična seatova kompanija. Kupcima će biti dostupna varijanta sa prednjim pogonom i varijanta sa pogonom na sva četiri točka, a prenos snage na točkove vršiće se uz pomoć DSG menjača ili pomoću elektronski kontrolisanog sistema 4×4. Najjači benzinski agregat imaće snagu do 300 konja, dok će jačina dizel motora biti limitirana na 240 ks. Najavljena je i verzija opremljena hibridnom plug-in tehnologijom, koju će isključivo pokretati električna energija.

Iz Seat-a najavljuju da će njihov novi model sa fabričkih traka na tržište biti lansiran 2016. godine i da će se proizvoditi u škodinom pogonu u Češkoj. S obzirom da je za bazu iskorišćena MQB platforma, pretpostavlja se da će prvi seatov SUV model nositi naziv koji će biti u vezi sa imenom Leon, a kasnije će se verovatno proizvoditi i u Cupra varijanti.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem