Evo kako očistiti automobil od psećih dlaka

Mi volimo pse, ali volimo i automobile. Upravo zato uklanjanje psećih dlaka iz automobila može biti jako naporno. Evo nekoliko brzih trikova kako očistiti automobil od psećih dlaka i time osvežiti izgled i miris svog polovnog automobila.

Pas u automobilu - čišćenje automobila od psećih dlaka

Šta je potrebno za čišćenje psećih dlaka?

  • Usisivač
  • Komprimovani vazduh (po mogućnosti)
  • Gumene rukavice
  • Gumena četka za ljubimce
  • Kamen plavac
  • Kofa sa vodom
  • Ljubimac koji će praviti društvo

Prvi korak

Nivo lakoće sa kojom ćete očistiti auto naravno zavisi od vrste psa i njegove dlake. Naravno, zavisi i od vrste tepiha u samom automobilu. Obično je površina u gepeku automobila prekrivena grubljim vlaknima, koja teško oslobođaju prljavštinu i dlake ljubimaca jednostavnim korišćenjem usisivača. Prvo, ako imate komprimovani vazduh na raspolaganju, razduvajte tepih gepeka što je više moguće, tako da se labavi sloj dlaka na vrhu tepiha razleti van automobila. Ovo će takođe opustiti vlakna za naredni korak čišćenja.

Bočice pod pritiskom sa komprimovanim vazduhom nisu previše skupe. One manje, koje se obično koriste za čišćenje tastatura i računarskih komponenti, koštaju oko 500 dinara u prodavnicama tehnike. Isplativa insvesticija u čistoću automobila!

Drugi korak

Ako nemate komprimovani vazduh, nema veze, preskočite prvi korak, ali će ići malo teže. Iskoristite gumenu rukavicu, gumenu četku ili kamen plavac da uklonite dlake sa tepiha, dok u isto vreme usisavate. Gumena rukavica je jednostavna, a i svako je ima u kući. Gumena rukavica ukljanja dlaku kućnih ljubimaca sa tepiha mnogo lakše nego što bi to uspeo sam usisivač.

Potopite rukavicu u kofu vode, protresite, a zatim prođite rukom duž tepiha. Kada se dlake zalepe na rukavicu, prosto umočite ruku natrag u kofu sa vodom i ponavljajte dok ne postignete željeni rezultat tj. u potpunosti čist automobil od psećih dlaka.

Uklanjanje dlaka četkom za ljubimce

Gumena četka za ljubimce ima 140 vlakana koja stvaraju statički elektricitet, koji privlači dlake i podiže ih iz tepiha. Četkajte tepih u kratkim potezima prema otvoru usisvača. Kako se dlake podižu i spuštaju, usisajte ih pre nego što se vrate natrag na tepih. Ovo je obično prvi pokušaj koji svaki vlasnik pasa pokuša da primeni kada počne da čisti automobil od psećih dlaka. Ipak, prethodni koraci su malo delotvorniji.

Korištećenje kamena plavca

On ima jedinstvenu krutu teksturu, i sakuplja dlake dok prelazite njime preko tkanine ili tepiha. Četkom ili usisivačem očistite kamen kad se nakupi dlaka, i ponavljajte proces.

Najlakši način da smanjite količina dlake kućnih ljubimaca u vašem automobilu je da svom psu ili maci pružate dobro četkanje na regularnoj osnovi. Ne samo da će to ukloniti prljavštinu, ostatke, i mrtve dlake koje bi završile u vašem automobilu, već je to dobro i za njihovu kožu i krzno.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem