Audi A6 Avant E-tron uskoro stupa na tržište

Audi je predstavio svoj najnoviji konceptni automobil, A6 Avant e-tron – luksuzno izvršni automobil sa vrhunskim performansama i nenadmašnim komforom. Prema rečima Olivera Hofmana, člana Audijevog odbora za tehnički razvoj, “ovo je prvi potpuno opipljiv pogled na buduće proizvodne modele”.

Audijev potpuno električni A6 E-tron Concept u varijanti limuzine je premijerno prikazan u aprilu 2022. godina na sajmu u Šangaju, a sada je predstavljena i karavanska verzija ovog modela.

Automobil Audi

Inovacija u svetu EV platforma – nova interpretacija električnih karavana

Brend Audi nas je prošle godine iznenadio konceptualnom verzijom električne A6 limuzine, koja će u budućnosti biti izgrađena na novoj EV platformi koju je kompanija razvila u saradnji sa sestrinskom kompanijom Porsche. Ove dve kompanije, u okviru Folksvagen grupacije, novonastalu arhitekturu električnih vozila nazivaju Premium Platform Electric ili PPE.

Ovo je minimum četvrta posebna platforma Audi kompanije za svoja električna vozila – jedna od njih sa unutrašnjim sagorevanjem je prilagođena tako da uključuje baterije i električne motore za originalne E-trone i E-trone Sportback modele. U izradi se koriste i Porsche Taican-ova platforma J1 za pogon E-tron GT.

Nazivanje A6 Avant E-tron “spremnim za proizvodnju” apsolutno nije hiperbola – sam Audi opisuje novi koncept kao “orijentisan na proizvodnju”, što upućuje da je ovaj automobil predodređen za montažnu traku u bliskoj budućnosti.

Specifikacije novog Audi A6 Avant E-tron – da li zaista obećava?

Predviđa se da će novi model zaslužiti titulu Audijevog EV sa najvećim dometom do sada, sa procenjenim opsegom od 700 kilometara prema evropskom WLTP standardu (Globalno usklađen postupak ispitivanja za laka vozila), u zavisnosti od pogonskog sistema i varijante samog modela. Sportback takođe obećava vrhunske preformanse, sa mogućnošću ubrzanja od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Sa svojim sistemom od 800 volti i kapacitetom punjenja do 270 kW, može da primi dovoljno elektrona za samo 10 minuta na stanici za brzo punjenje i da pritom pređe 300 kilmoetara.

Što se tiče veličine, A6 Avant E-tron će biti sličan Audiju A6 i A7, sa dužinom preko 4,8 m, širinom 1.95 m i visinom 1.4 m. 

Profil karavana izgleda elegantno, a Audi se nada da će iz svog aerodinamičkog dizajna istisnuti dodatni opseg. Oblik ima za cilj da smanji aerodinamički otpor, a sama kompanija tvrdi da će koeficijent iznositi 0,22 – svega nekoliko lestvica iznad Mercedes Benz-ovog rekordnog koeficijenta otpora od 0,20 za EKS sedan.

Iako Audi predstavlja sinonim za vrhunski kvalitet i neoborivu praktičnost, na našem tržištu još uvek nema potražnje za najnovije modele – prvenstveno zbog njihove visoke cene. Iz tih razloga, većina ljudi sa našeg područja se odlučuje za polovne verzije novijih modela ili starije verzije novog datuma. 

Audi automobil

Da li prodajete svoj polovni automobil?

Prodaja starog vozila je odlična opcija za prikupljanje sredstava za kupovinu sledećeg. Mi kao firma za otkup automobila nudimo najpovoljnije cene i isplaćujemo novac na ruke.

Kontaktirajte nas i uverite se zbog čega dugi niz godina zadržavamo zavidan status na tržištu.

 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem