Inovacije u tehnologiji nove Mercedes S-klase

Poslednja iteracije Mercedes-Benz S klase je sve bliža lansiranju koje je zakazano kasnije ove godine i brend polako odaje sve više informacija o svojoj novoj luksuznoj limuzini i tehnološkim unapređenjima.

mercedes s klasa 2017 tehnologija

Fejslift kroz koji je S-klasa prošla biće premijerno prikazan na sajmu automobila u Šangaju, a biće puštena u prodaju na jesen 2017. Iako većinom otkupljujemo starije Mercedes modele, pomno pratimo šta nam Nemci spremaju.

Pionir inovacija

S-klasa je oduvek bila pionir u tehnološkom smislu, čest slučaj je bio da premijerna tehnologija iz S-klase postane standard u ostalim automobilima. Svi znamo da je Mercedes odgovoran za standarde popub ABS kočnica, zatezača pojaseva, elektronske stabilnosti kontrole i još mnogih.

Dosta o prošlosti, šta će nova 2017 S-klasa imati od tehnologije?

Mercedes se oslanja na veliki broj tehnologija za pomoć u vožnji koje će omogućiti da obavljate što manje vožnje u ovoj luksuznoj limuzini.

Glavni aduti su samostalno parkiranje, auto može da se samostalno parkira bez da vozač bude u njemu i može sam da manevriše pri izlasku iz parkinga ako je previše usko da bi vozač ušao unutra. Car-to-X sistem komunikacije upozoorava otale vozača o opasnostima na putu, lošim vremenskim uslovima ili nesrećama kako bi ona na vreme promenila put do destinacije ili samo upozorila vozače i automobile o tome šta ih čeka ispred.

mercedes s klasa 2017 tehnologija

Vožnja na autoputu će biti značajno olakšana, usled tehnologije koja ne samo da može da primeti saobraćajne znakove, već upozorava vozača o privremenim ograničenjima brzine na autoputu i prilagođava brzinu u skladu sa ograničenjima. Poboljšana je i funckija gradske vožnje.

Još jedan vrhunski sistem predstavlja aktivna podrška razdaljine. Radar i kamere skeniraju put ispred i prilagođavaju brzinu u skladu sa krivinama, nadolazećim kružnim tokovima, pa čak i T raskrnicama, umesto da slepo prate podešenu krstareću brzinu. Smanjenje brzine takođe zavisi od modula vožnje koji je podešen; u Sport modulu redukcija brzine će biti manja u odnosu na Comfort modul.

Šta još znamo o S-klasi? Koliko će koštati, kakav će biti pogon?

Nema još mnogo informacija, budući da se očekuju manje promene u vidu dizajna i značajnije promene kada je motor u pitanju, možemo očekivati veće promene unutra.

Saznaćemo više nakon zvanične premijere na salonu automobila u Šangaju.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem