Audi ulaže 12 milijardi evra u električne automobile

Nemačka fabrika automobila Audi planira da uloži oko 12 milijardi evra u elektrifikaciju. Plan je da ova kompanija do 2030. godine ima više od 30 elektrifikovanih vozila, od čega 20 potpuno električnih modela. 

Audi automobil i logo ove kompanije na volanu

Šta donosi najavljeno ulaganje u elektrifikaciju

Kao deo plana elektrifikacije, kao što to uglavnom biva kada je reč o osavremenjavanju i uvođenju novih tehnologija, kolateralna šteta će biti radnici. Kako je najavljeno iz fabrike, Audi bi trebalo da otpusti oko 9.500 radnika. Međutim, u planu je da se zaposli oko 2.000 drugih radnika koji bi trebalo da rade u novim oblastima. 

Razlog za ovakav potez nemačke fabrike

Iz Audi fabrike automobila navode da se očekuje da bi do kraja sledeće decenije oko 40% ukupne svetske prodaje automobila trebalo da čine potpuno električna i hibridna vozila. Iz tog razloga kompanija Audi je nedavno predstavila svoj drugi električni model pod nazivom e-Tron Sportback, a koji je zasnovan na postojećem električnom Audiju e-Tron.

Međutim, kompanija iz Ingolštata za sada nije preterano zadivila svet svojim EV modelima. Primera radi, Audi je u oktobru prodao 17.500 e-Tron jedinica u celom svetu, dok je Tesla prodao 21.600. modela. 

Otkup Audi  automobila

Dok čekamo da svi pređemo na električne modele, najbolje rešenje je da ukoliko imate neko Audi vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem