Volkswagen najavljuje poboljšan sistem za glasovnu kontrolu

prikaz sivog automobila Volkswagen Golf

Volkswagen je nadogradio svoj novi Golf sa novim softverom koji će omogućiti zvučnu komunikaciju između vozača i vozila. 

Podešavanja glasovne kontrole i detekcije ekrana osetljivog na dodir imaju za cilj da odgovore na dosadašnje žalbe kupaca, poručuju iz Volkswagen-a.

Čime je kompanija motivisana?

Volkswagen će predstaviti značajnu nadogradnju u vidu hardvera i softvera na svom novom Golf-u osme generacije. Cilj unapređenja je da se ubrza sistem i dodaju nove funkcije glasovne kontrole, što treba umnogome da olakša vožnju i upravljanje uopšte.

Poslednji predstavljeni Golf koristi MIB3 sistem, koji je smešten na kontrolnoj tabli, uz smanjeni broj fizičkih dugmića. Međutim, naišao je na brojne kritike i žalbe korisnika da sporo reaguje i da povremeno ‘’baguje’’.

Iz Volkswagen-a otkrivaju da će najnovija verzija Golf-a imati unapređeni zvučni komunikacioni sistem sa brojnim hardverskim poboljšanjima, odnosno unapređenjem opreme. 

Poboljšani sistem za glasovnu kontrolu će biti implementiran, prvenstveno na novom Golf-u, a planira se ugradnja i u nekoliko malih električnih automobila.

Volkswagen logotipŠta sve uključuju promene na sistemu?

Promene uključuju moćniji čip, koji će kao nova centralna procesorska jedinica utrostručiti grafičke performanse i povećati za 25% računarski kapacitet, u odnosu na prethodni sistem.

Zapravo, čitavo unapređenje je povezano sa ažuriranjem softvera i promeni načina rada sistema. Fokus je izmenama sistema koje će sprečiti ljude da odaberu neželjene komande i opcije, tako da korisnički aspekt što bolje zadovolji. 

Na primer, sistem će automatski deaktivirati dugmad za promenu jačine zvuka svaki put kada korisnik približi prst ekranu osetljivom na dodir. Sa druge strane, poboljšani su infracrveni senzori, pa je kontrola pokretima sa veće udaljenosti dosta preciznija i lakša.

Razumevanje glasovnih komandi će biti gotovo nepogrešivo

Pored toga, VW je napravio veliku reviziju kontrole prepoznavanja i razumevanja glasovnih ‘’komandi’’. To znači da ako kažete ‘’hladno mi je’’, automobil će vas razumeti i time ćete ga podstaći da pojača grejanje

Digitalni mikrofon može čak da razlikuje glasove vozača i suvozača, što znači da možete zasebno podesiti klima uređaj. Kompanija takođe tvrdi da glasovna kontrola sada ima stopu razumevanja od 95%.

Volkswagen ovim potezom pokazuje da je svakako jedan od lidera po pitanju inovacija, kada je reč o novim modelima, mada se planira i uvođenje novih softvera i na starim modelima.

Da li razmišljate o prodaji svog polovnog automobila?

Otkup automobila vršimo već dugi niz godina i imamo ogromno iskustvo sa otkupom polovnjaka. Ako razmišljate o prodaji svog automobila, slobodno nas možete kontaktirati, a mi ćemo se potruditi da vam izađemo u susret u najkraćem mogućem roku.

Obavljamo besplatnu procenu vrednosti vozila, a ako na kraju sklopimo dogovor, novac isplaćujemo u kešu na licu mesta. Otkupljujemo sva vozila, bez obzira na njihovo stanje, tako da je isplata zagarantovana.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem