Novi opoziv: Volkswagen povlači skoro 700.000 vozila

Nemački proizvođač automobila Volkswagen opozvao je širom sveta oko 700.000 automobila, zbog neispravnog prekidača za paljenje. Kako je saopštila američka nacionalna služba za bezbednost u saobraćaju, problem je u tome što vozač može slučajno da ukloni ključ iz brave za paljenje dok je vozilo u pokretu.

Ovo nepravilnost može da izazove ozbiljne udese i povrede. Problem pravi skupljanje silikata mikro-prekidača ručice zupčanika koje može dovesti do uklanjanja ključa iz brave za paljenje.

Logo automobila Volkswagen

Modeli VW koji su obuhvaćeni opozivom

Masovni opoziv VW automobila obuhvata nekoliko različitih modela ove kompanije, uključujući seriju Golfa koja je izašla u sezoni 2015-2016 i 2018-2019, Golf GTI 2015-2019, Golf SportWagen 2017-2019, Jettu 2011-2018, kao i Beetle i Beetle Convertible (2012-2019). 

Svi opozvani automobili, kojih je tačno 679.027, imaju automatski menjač i beskontaktni sistem ulaska u vozilo, pa se nameće kao logična činjenica da je u ovim pojedinostima nastao neki problem. 

Volkswagen inače nije obavešten o eventualnim povredama vlasnika ovih modela prouzrokovanih navedenim problemom, ali su iz kompanije saopštili da će iz predostrožnosti ipak povući navedena vozila.

Opoziv će početi 11. oktobra 2019. godine, kada će vlasnici morati da odvezu svoje automobile u predstavništvo Volkswagen-a gde će dobiti besplatnu zamenu problematičnog sistema za paljenje.

Dosadašnja iskustva sa opozivima

VW je kroz svoje dosadašnje poslovanje nekoliko puta dolazio u situaciju da mora da povlači svoje modele, usled određenih tehničkih grešaka i neispravnosti. Poslednji od takvih slučajeva desio se pre samo dve godine, 2017. godine, kada su opozivom obuhvaćeni modeli Arteon, Golf i Passat, a kako su tada naveli razlog zbog kojeg je došlo do opoziva proizlazi iz toga što može doći do pucanja kučišta ležajeva zadnjih točkova.

Otkup polovnih VW automobila

Ukoliko imate u svom posedu neki polovni VW, koji želite da brzo, lako i bez previše čekanja i odlaganja prodate, onda se obratite nama i mi ćemo u rekordnom roku izaći na teren i pogledati vaš automobil. 

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem