Volkswagen-ov novi koncept – mali električni automobil

I kada mislite da je Volkswagen teško pogođen, i da najprodavanija marka automobila na svetu trpi gubitke zbog skandala, VW se vrati nazad uz koncept: mali električni automobil. To je jedan od razloga i zašto obožavamo da otkupljujemo Volkswagen vozila. Ipak, vratimo se temi.

Uskoro se održava čuveni Salon automobila u Parizu, za koji je Volkswagen najavio da predstavlja novi koncept električnih vozila – VW mali električni automobil. Evo o čemu se radi i kako će VW električni automobili izgledati.

Volkswagen mali električni automobil Pariz 2016

Ugled Volkswagena je ozbiljno narušen u Dieselgate skandalu koji se ticao nameštanja rezultata emisije štetnih gasova iz Volkswagenovih vozila. Pisali smo već o tome, kao i o rešenju koje je Volkswagen prihvatio na osnovu presude i dogovora sa sudovima u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon zakonske borbe, prevrata, izlaženja u susret prevarenim vlasnicima Volkswagen vozila, kao jedino rešenje za budućnost Volkswagena, se očigledno nametnuo koncept električnih vozila.

Ovo je potpuni zaokret u poslovanju VW-a koji je izgradio svoje ime tako što je proizvodio izdržive i kvalitetne automobile koji su koristil benzinski ili dizel motor. E pa, budućnost nemačke kompanije su očigledno električni automobili.

U tom duhu, Volkswagen na Sajam automobila u Parizu 29. septembra, dovozi svoj novi koncept električnih vozila.

Električno VW vozilo iz Pariza u prodaji tek 2020.

Dizajn VW električni automobil

Želja za proizvodnjom električnih vozila i još veća želja da se što pre zaborave VW skandali, su uslovile da Volkswagen već sada predstavi svoje planove kada je proizvodnja električnih automobila u pitanju. Ovo je samo delić kojim Volkswagen najavljuje revoluciju u svojim modelima, jer je već bila najavljena hibridna ofanziva. Ipak, svi resursi se izgleda upućuju na čiste električne automobile.

Prvi model iz nove serije VW automobila, jeste mali električni automobil koji će imati domet električnog motora do 500 kilometara, sa visokim niovoom efikasnosti motora i iskorišćenosti resursa. Kada kažemo da je u pitanju mali automobil, on to zaista i jeste u poređenju sa drugim svetski poznatim električnim automobilima poput Teslinih modela.

Izgled novog električnog Volkswagen vozila je u najmanju ruku interesantan. Kockasti koncept sa komforom putnika. Tako bi se najbolje mogao opisati.

Novi VW električni automobil će biti veličine Golfa a košta će manje nego VW vozila koja poseduju benzinski motor. Interesantan cilj, zar ne? Ipak, do objave same cene će proći još dosta, pogotovo ako znamo da će ovaj prvi u nizu VW električnih automobila izaći tek kao model 2020.

Cilj: cena dole, efikasnost gore i kompetnetni elektro motori

Dizajn Volkswagen električni automobil

Tu nestaju ambicije Volksvagena koji je najavio da je cilj za punjenje električnog motora ovog auta do 15 minuta. Kao deo Volkswagen strategije u narednih 10 godina, glavni faktor je i razvoj elektro motora koji će biti tako brzo punjivi, a zatim i sve većeg kapaciteta motora, koji ide u skladu sa razvojnim planom Volkswagena, pošto će to biti ključni element u konkurentnosti ove firme.

Takođe, ovaj automobil će biti prvi Volkswagen automobil sa revolucionarnom MEB arhitekturom automobila.

Preostaje da vidimo da li će Volkswagen uspeti da se opere od svojih dizel automobila, i kako će proći najavljena proizvodnja čak 30 vrsta električnih modela automobila ovog nemačkog proizvođača. Srećno im bilo, ipak mi obožavamo Volkswagen vozila i dugo se bavimo otkupom istih.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem