Premijera redizajniranog Volkswagen Passat automobila

Nemački proizvođač automobila Volkswagen predstavio je tehničke detalje “osveženog” Passata koji je namenjen evropskom tržištu. Nakon redizajna američke verzije, restilizovan je i evropski Passat. Volkswagen je redizajnirao sve verzije ovog modela – limuzinu, karavan Variant i kros varijantu Alltrack, a kozmetičke promene su kao i obično vrlo diskretne.

Šta podrazumeva novi spoljašnji dizajn Passata

Preoblikovani su prednji i zadnji branik, dok je maska hladnjaka pretrpela neznatnu restilizaciju. Tu su nove prednje i zadnje svetlosne grupe, koje su sada standardno dostupne u LED tehnologiji, baš kao i LED dnevna svetla i farovi za maglu. Specijalni matrix farovi, već viđeni u novom Touaregu, obezbeđuju bolju osvetljenost puta ispred vozila i poboljšavaju bezbednost u vožnji.

Od ostalih, sitnijih promena koje se nalaze na spoljašnjosti automobila izdvaja se nov način obeležavanja naziva modela na karoseriji. Slično kao na Volkswagen Arteon modelu, oznaka “Passat” sada je centralno postavljena ispod amblema “VW” na poklopcu prtljažnika.

Dorađen je i eksterijer VW Passat automobila

Promene u unutrašnjosti još su diskretnije, a Volkswagen navodi da je Passat za 2019. godinu opremljen novom, trećom generacijom multimedijalnog sistema, kao i unapređenom digitalnom instrument tablom. Ekran multimedije može biti dimenzija 6.5, 8.0 ili 9.2 inča.

Proizvođač se potrudio da unapredi i sisteme asistencije vozaču, pa tako poluautonomni sistem vožnje sada funkcioniše sve do brzine od 210 km/h. Elektromehanički kočni sistem, koji obezbeđuje brže kočenje, sada je standardni deo opreme (pre redizajna bio je dostupan samo na hibridnoj tj. GTE verziji).

Motor u novom Passatu

Motorizacija redizajniranog VW Passat automobila sada obuhvata tri TSI turbo benzinca i četiri TDI turbo dizel agregata.

Osnovni, 1.5 TSI proizvodi 150 ks (110 kW), a na raspolaganju su i dva 2.0 litarska turbo benzinca sa 190 ks (140 kW) i 272 ks (200 kW). Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da biraju između četiri opcije. Bazični 1.6 TDI isporučuje 120 ks (88 kW), dok novi 2.0 TDI Evo proizvodi 150 ks (110 kW). Osim njega, u ponudi su još dve 2.0 varijante – sa 190 ks (140 kW) i 240 ks (176 KW).

Volkswagen je saopštio da je paleta ovih novih motora sada “zelenija” i da emituje manje štetnih materija.

Volkswagen je saopštio da će narudžbine za redizajnirani Passat početi da prima u maju najpre u Nemačkoj, a prve isporuke kupcima predviđene su već za avgust 2019. godine. Do tada, ukoliko imate neko staro VW vozilo kojeg želite da se rešite, kontaktirajte nas i mi ćemo doći na lice mesta i po fer ceni otkupiti vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem