Veliki planovi Volkswagen kompanije – najmanje jedan novi električni automobil godišnje

Volkswagen Golf prednji deo

Volkswagen ubrzava svoje planove elektrifikacije – član upravnog odbora Ralf Brandstatter obećao je da će do 2030. godine više od 70% automobila kompanije koji se prodaju u Evropi biti potpuno električno, što je dvostruko više od prethodnog cilja kompanije. 

Međutim, Brandstatter navodi da će motori sa unutrašnjim sagorevanjem i dalje imati ključnu ulogu za poslovanje kompanije, sa posvećenošću sledećim generacijama njihovih modela. 

Početak nove automobilske ere

Evidentno je da se velike kompanije iz automobilske industrije sve više okreću razvoju autonomnih vozila i digitalne tehnologije, a Volkswagen nije izuzetak. 

Brandstatter dalje navodi da će kompanija uložiti velika sredstva u razvoj svog softvera, koji će pomoći razvijanju autonomne vožnje. Volkswagen će 2021. godine lansirati ID 4 GTX, sa pogonom na sva 4 točka, zatim ID 5 SUV u obliku kupea i naposletku veliko terensko vozilo ID 6, koje će se izvoziti samo u Kinu.

Električni automobil pogled iz kabineŠta donosi bliska budućnost?

Iako sve velike kompanije ubrzano rade na razvoju novih tehnologija koje će omogućiti da samovozeći automobili postanu svakodnevnica, ne možemo se tako lako odreći motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Međutim, oni treba da budu efikasniji nego što su sada, sa implementacijom hibridne tehnologije

“Ako mislite da smo sa električnim automobilima stigli u budućnost, varate se.”, dodao je Brandstatter. “Ključna je digitalizacija. Automobil danas voze softveri, a postaće inteligentniji i sigurniji. Elektrifikacija je bila samo početak, tektonske promene tek slede.”

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem