Najpopularniji automobili u Evropi za 2018. godinu po tržišnim segmentima

Industrija automobila se gotovo svakodevno širi na nove tržišne segmente sa novim izgledima i konstrukcijama automobila. Nekada je teško i svrstati novi model automobila u neki od tržišnih segmenata, ali zato su tu intenet portali koji Vam omogućavaju da vidite koji od automobila bi Vam najviše odgovarao. U ovom tekstu donosimo Vam pregled najprodavanijih automobila u Evropi za 2018. godinu po segmentima. Hajda da vidimo šta Evropljani najviše voze i kupuju.

Gradski auto: Fiat 500 – 110 585 prodatih automobila

Nema sumnje da ovaj automobil poseduje neverovatan šarm koji najviše prija pripadnicama ženskog pola. Verovatno da Fiat 500 nije najbolji automobil za vožnju, ali njegova funkcionalnost i pristupačnost su ono što ga je pored sjajnog dizajna doveo na prvo mesto najprodavanijih gradskih automobila u Evropi. Odmah iza popularne “Fiće” se nalaze Fiat Panda i Volkwagen Up.

Supermini: Renault Clio – 185 234 prodatih automobila

Ovaj model se nalazi u samom vrhu prodaje godinama, od prve verzije modela. Renault Clio je najprodavaniji automobil u Francuskoj, Portugalu i Sloveniji. Najveća prednost ovog automobila je njegov sjajan i moderan dizajn koji sa bogatim paketom opreme se nudi za jako povoljnu cenu.

Na ulicama Evrope kao i u Srbiji, ovaj automobil je službeno vozilo velikog broja kompanija što sigurno dodatno donosi ovoliku prednost u prodaji. Odmah iza Renaul Clio na listi se nalaze Volkswagen Polo i Ford Fiesta.

Porodični hečbek: Volkswagen Golf – 257 550 prodatih automobila

Da li je moguće da ikoga iznenadi ovaj podataka? Mislimo definitivno da nije moguće jer se Golf najprodavaniji automobil u Autriji, Belgiji, Nemačkoj, Litvaniji i Luksemburgu dok je na drugom mestu u Norveškoj, SLoveniji i Švajcarskoj. Ovakav bilans prodaje se najverovatnije drži od prve serije ovog modela.

Svi verujemo u pouzdanost ovog legendarnog automobila i to je očigledan razlog tolike popularnosti. Drugi automobil u ovom tržišnom segmentu je Škoda Oktavia, dok Ford Focus na trećem mestu nije imao nikakve šanse u ovoj “trci”.

Limuzine srednje veličine: Volkwagen Passat – 93 252 prodatih automobila

Volkswagen drži primat u Evropi i sa ovim modelom automobila. Passat je definitivno najrpodavanija limuzina srednje veličine u Evropi. Odmah iza se nalaze Mercedes C klase i Audi A4.

Limuzine: Mercedes E klasa – 65 112 prodatih automobila

E klasa je pomogla Mercedesu da postane najveći proizvođač premium automobila i na taj način prestigao BMW na toj listi. Suvišno bi bilo govoriti mnogo toga o ovom fenomenalnom automobilu koji svojom luksuznošću ostavlja bez daha svakoga kome je potreba “krstarica” za putovanje. Na drugom mestu ovog segmenta nalazi se BMW serije 5 i Audi A6.

Luksuzni Automobili: Mercedes S klasa – 8250 prodatih automobila

Nije bilo velikog iznenađenja ni u ovom segmentu gde Mercedes drži svoj primat klasom S. Ovaj automobil je omiljeni automobil mnogih državnika i svih onih koji žele da se osećaju tako kada se voze u njemu. Ono što je iznenađenje je da na drugom mestu se nalazi Porsche Panamera koja je pretekla i ostavila na trećoj poziciji BMW serije 7.

Mali SUV: Renault Captur – 121 235 prodatih automobila

Ovo je segment koji najbrže raste na celom tržištu. A Renault sa svojim modelom Captur preuzima svoj primat. Ovaj automobil svojom sjajnom cenom i odličnom funkcionalnošću omogućio je pobedu nad Pežoom 2008 i Dačiom Duster.

SUV srednje veličine: Nissan Quashqai – 134 547 prodatih automobila

Japanski proizvođač je ovim automobilom napravio pravi pogodak na tržištu i uspeo da izbaci dosta veće evropske proizvođače iz konkurencije za prvo mesto. Na ulicama Srbije poznato je da je ovaj automobil popularan zbog svog kvaliteta izrade i finog dizajna. Na drugom i trećem mestu su ostali Volkswagen Tiguan i Peuegeot 3008.

Veliki SUV: Peuegeot 5008 – 44 633 prodatih automobila

SUV segment nastavlja da bude glavni glavni faktor rasta automobilske industrije. Peuegeot je zasenio ovaj segment stavljajući svoje automobile na jedno od vodećih mesta i sva 3 segmenta SUV-a. Na drugom mestu se nalazi nova Skoda Kodiaq dok je na trećem mestu Nissan X-trail.

Kombi vozila: Mercedes V klasa – 15 471 prodatih automobila

Segment kombi vozila je u stalnom padu u ovoj i prethodnoj godini. Vodeći Mercedes V klase ima pad prodaje od 5% dok Seat Alhambra ima pad od 2%. Ford S-Max kompletira prva tri mesta najprodavanijih kombi vozila.

Sportski automobil: Porsche 911 – 12 734 prodatih automobila

Ova legenda segmenta sportskih automobila i dalje žari i pali ovom grupom automobila. Ovakva prodaja impresionira zbog zaista ogromne prodaje za automobil ove cene. Na drugom mestu se nalazi Mercedes AMG GT, a trećem Ferrari 488 na trećem mestu prodaje.

Mi vršimo otkup automobila svih vrsta, bez obzira na njihovu popularnost, cenu ili prodaju u trenutku izlazka na tržište. Zato nas slobodno kontaktirajte i mi ćemo se potruditi da u najkraćem mogućem roku izađemo u susret i otkupimo vaš automobil po najpovoljnijoj mogućoj ceni.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem