Toyota Land Cruiser preuzima policijsku dužnost u Dubaiju

U današnje vreme, policijski automobili postaju sve napredniji širom sveta, što uviđamo kroz činjenicu da su Ford ili Dodge kao simboli službenih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama, sada prevaziđeni. 

Međuitm, novi trend upotrebe sve jačih i boljih automobila u korist državnih snaga za očuvanje javnog reda i mira karakterističan je za bogate zemlje Bliskog istoka.

Državne bezbednosne snage u UAE imaju veoma dobar izbor službenih automobila

Iako mnoge zemlje pokušavaju da uvrste skupa ili električna vozila u svoj stroj službenjaka, trenutna situacija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poprilično odudara od ostatka sveta, jer je tamo Toyota Land Cruiser nedavno ubačen u sastav službenih vozila kojima se služe pripadnici državnih organa na dužnosti.

Novi model Toyota terenca se tako zvanično pridružuje policiji Dubaija, policiji Abu Dabija i odbrambenim civilnim snagama Dubaija. Pomenuti model se priključuje ostalim super automobilima sličnih karakteristika od brendova kao što su Porsche, Bentley, McLaren, Ferrari.

Pored njih, neki od kako se navodi, malo “uobičajnijih” modela je Genesis GV80, koji je u odnosu na sve prethodne pomenute, zaista jeste koliko toliko pristupačniji, ali svakako nije vozilo koje se često sreće, a naročito kao službeno.

Kakve su karakteristike Toyota Landcruiser-a?

LC300 Toyota Landcruiser nije doživeo drastične spoljašnje promene, pa je tako zadržao glomazni i robusni izgled spolja, dok su promene vidljivije iznutra. Iz kompanije Toyota su odlučili da novi model prilagode inovacijama u smislu izgleda vozila, te da ga na taj način uslade sa novim promenama.

Bitnije promene su one vezane za unutrašnje specifikacije i unapređenjima u tom pogledu. Naime, dupli turbopunjač sa 3.5-litarskim V6 motorom zamenio je 5.7-litarski V8 motor, gde noviji daje 409 konjskih snaga (sa 650 Nm obrtnog momenta), što je čak za 30 više koliko je maksimalno mogao da doprinese stariji motor.

motor automobila Toyota

Pored toga, postoji i dizel motor sa nešto manjom snagom – 305 konjskih snaga i 700Nm obrtnog momenta. Kilaža kod novog modela je za 200kg umanjena, što doprinosi boljoj efikasnosti i mogućoj bržoj vožnji, što znatno pomaže policijskim snagama u pojedinim situacijama.

Interesantno je da novi model neće biti prisutan na američkom tržištu, dok je policija u Dubaiju bogatija za 50 novih LC300 Toyota Landcruiser modela.

Policijske snage mnogih država pojačavaju svoju flotu službenih automobila na sličan, ali naravno malo skromniji način nego što to rade državni organi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kod nas je linija vozila namenjena pripadnicima državnih organa obogaćena automobilima marke Škoda, sve popularnijeg na našem tržištu. 

Osim toga, naše tržiše postaje sve interesantnije onima koji se bave kupoprodajom automobila, s obzirom da je sve više ljudi zainteresovano za ovu delatnost.

Da li i vi prodajete sopstveno vozilo?

Ukoliko ste i sami zainteresovani za kupoprodaju automobila, možete nas kontaktirati i bliže se informisati o našim uslugama. 

Bavimo se otkupom polovnih vozila svih vrsta bez obzira na model i stanje, tako da želimo da poslujemo ukoliko imate za prodaju doslovno bilo kakav automobil.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem