Kolaboracija Tojote i Panasonika za savršen akumulator

Kompanije Toyota i Panasonic udružiće se kako bi zajedno sklopili savršenu bateriju za električna vozila. Postignut je dogovor prema kojem će Toyota posedovati 51% Prime Planet Energy & Solutions firme dok će Panasonic imati 49% udela i zajedno će proizvoditi prizmatične baterije za električne automobile.

Logo na Toyota volanu

Kada možemo očeivati prve akumulatore ovih kompanija

Čitava priča će se pokrenuti 1. aprila 2020. godine i otprilike će imati 5.100 zaposlenih, a kancelarije firme biće smeštene u Tokiju i Kansai regiji Japana. 

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju zajedništvo Toyote i Panasonica trebalo bi da stvori kvalitetne baterije koje će biti i pristupačne i bezbedne i vozači će moći da budu mirni dok te baterije budu pokretale njihove automobile. Baterije postoje kako bi automobilima davale energiju za pokretanje i ostale stvari, ali su u isto vreme i bolje za okolinu i ljudsko društvo će nastaviti da korača u pravom smeru. 

Panasonic već ima iskustva u auto-industriji

Inače ovo nije prvi put da se Panasonic okušava u automobilskoj industriji pošto već neko vreme za kompaniju Tesla proizvode cilindrične baterije za električna vozila.

Takođe, Toyota i Panasonic su već radili zajedno, prva ispitivanja na baterijama bila su još 1996. godine, a svojevrsnu saradnju imali su i u Formuli 1, ekipa za koju je svojevremeno vozio i Ralf Šumaher.

Otkup polovnih automobila

Dok čekamo razrešenje ove situacije prava stvar ukoliko imate neko vozilo koje želite da brzo, lako i povoljno prodate, da se obratite našoj agenciji za otkup. Dolazimo na lice mesta u rekordnom roku, vršimo besplatnu procenu automobila i na osnovu stanja nudimo fer i realnu cenu za vašeg polovnjaka.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem