Shelby proslavlja 60. godišnjicu uz novi model 900HP Ford Mustang GT500KR

U toku 2022. godine, američka kompanija za proizvodnju automobila Shelby American proslavlja 60. godišnjicu postojanja i to uz rimejk modela Shelby GT500KR, prvi put predstavljenog 1968. godibne.

Nova ograničena serija će se proizvoditi u samo 225 primeraka i to po uzoru na model Ford Mustang Shelby GT500. Kapacitet nove verzije se meri u 900 konjskih snaga podržanih superpunjačem V-8.

Nova verzija donosi više snage i lepši dizajn

Originalna verzija GT500KR, poznatija kao “Kralj Ulice”, bila je u opticaju sa 428 Cobra Jet V-98 motorom i 335 konjskih snaga. Ovaj automobil visokih performansi imao je haubu od fiberglasa, funkcionalni roll bar i drveni volan.

Proizvoden je u samo 1,570 primeraka, da bi 40 godina kasnije tokom 2008. godine GT500KR ponovo došao u žižu javnosti, sa novim modelom od 540 konjskih snaga u 1,712 primeraka.

Veća snaga i moderniji dizan

crveni Ford mustang

Godina 2022. donosi nam potpuno novi model sa imenom GT500KR, koji karakterišu superpunjač od 3.8 litara, za dodatno povećavanje mogućnosti osnovne verzije automobila iz 2020. godine, sa 760 na 900 konjskih snaga.

Najveća mehanička promena odnosi se na interkuler velike snage, koji omogućava da celokupan sistem radi savršeno bez pregrevanja. 

Automobil će posedovati prednje i zadnje opruge za visinu vožnje, klizne šipke i elektronske amortizere za prilagođeniju vožnju uslovima na putu i kvalitetu istog, uz polirani ili crno-sjajne točkove od 20 inča.

Pored ovih, model donosi još bezbroj novi detalja i mogućnosti, a ono što bi moglo da bude negativno po kupce luksuznih sportskih automobila jeste činjenica da će ova poslednja verzija GT500KR biti dostupna u svega 225 primeraka i to sa 60 modela godišnje u naredne 3 godine.

Najavljena cena iznosi 127,895 američkih dolara, sa mogućnošću porudžbine od 1. februara.

Nemamo često prilike da vidimo ovako luksuzne modele na našim ulicama, s obzirom da tržište u najvećem broju pokrivaju proizvođači srednje klase automobila. Takođe, veliki je broj kupaca i prodavaca polovnjaka. 

Da li i sami prodajete svog polovnjaka?

Ukoliko je odgovor na ovo pitanje potvrdan, možete nas kontaktirati i započeti veoma brz i jednostavan proces prodaje.

Važimo za veoma profesionalnu firmu koja otkup automobila vrši već dugi niz godina. Nudimo besplatnu procenu vrednosti i novac dajemo na ruke odmah nakon dogovora.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem