Raste prodaja mercedesovih vozila

Nemački Mercedes Benz je u februaru mesecu ostvario novi prodajni rekord, isporučivši kupcima ukupno 120.270 primeraka svojih vozila. U odnosu na februar mesec 2014. godine, to je rast prodaje od čak 14,6%, a kako je naveo Ola Kalenius, član mercedesovog odeljka za prodaju i marketing, najveći doprinos takvom uspehu dali su mercedesovi modeli iz C-klase, SUV vozila i kompaktni automobili.

mercedes

U evropskim zemljama prodato je 50.550 jedinica automobila proizvedenih u pogonima štutgartske kompanije, što je povećanje od 17,1%. Prema očekivanju, najveća potražnja bila je u Nemačkoj, vodećem evropskom tržištu za mercedesova vozila, gde je prodato 17.494 vozila (5,8% više nego u istom periodu prošle godine), čime je Mercedes samo potvrdio da je u rodnoj zemlji ubedljivo najpopuraliniji proizvođač premium automobila.

Značajan udeo u ukupnom broju prodatih primeraka pripada kompaktnim modelima. Mercedes Benz je u februaru ove godine prodao 35.159 kompatnih vozila, odnosno 6.948 jedinica (24,6%) više nego u februaru 2014. godine.

Limuzina i karavan C-klase zabeležili su izuzetne prodajne rezultate u prva dva meseca 2015. – od početka godine kupcima je isporučeno ukupno 63.878 primeraka ovog mercedesovog segmenta, 59,1% više od broja prodatih modela C-klase u januaru i februaru prošle godine, s tim da je u februaru taj broj veći za 66,6% nego u istom mesecu 2014. godine.

Na kineskom tržištu, koje je i najveće tržište na planeti, posebno dobre rezultate ostvarila je mercedesova limuzina E-klase. U odnosu na isti period prošle godine, Kinezi su u prva dva meseca 2015. godine kupili 16% više primeraka iz ovog mercedesovog segmenta. Takođe, u SAD su Mercedes E-klase i Mercedes GLK-klase najprodavaniji u svojim segmentima.

I najluksuznija, limuzina S-klase je apsolutni lider u svom segmentu, sa 15.024 prodatih primeraka u januaru i februara, što je u poređenju sa istim periodom prošle godine porast od 4,2%. Pri tome, S-klasa je najbolje rezultate ostvarila na kineskom tržištu, sa čak 16,8% većim brojem isporučenih vozila.

Mercedesova G-klasa na kojoj su bazirana sva SUV vozila, takođe je ostvarila rekordni rast u februaru, kada je kupljeno 17,6% više jedinica u odnosu na februar prošle godine. Smatra se da će u ovom segmentu do kraja godine rezultati biti još bolji, s obzirom da novi Mercedes G 500 4×4 uskoro ulazi u serijsku proizvodnju.

Najzad, porasla je i prodaja Smart modela sa 8.303 prodata primerka u februaru 2015. godine (12,7% više nego u februara prošle godine), s tim da je najveći rast zabeležen u Italiji (45,3%) i u rodnoj Nemačkoj (33%). Smart je posebno popularan kao kompaktno vozilo za grad i vožnju u gustom saobraćaju kakav ima Beograd.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem