Otkrivene cene za limitirani BMW M3 u čast 30. rođendana

Bilo je nekoliko špekulacija, najava i priče o tome da će za trideseti rođendan i veliki jubilej legendarnog BMW modela M3, biti lansirana i nova ograničena serija M3-ki. Upravo najnovije informacije i sveta automobila pominju cene za osveženi, jubilarni BMW M3 model pod nazivom “30 godina M3-ke” tj. “30 Jahre M3”.

cena BMW M3 jubilej 30 godina - 30 jahre M3

Ovaj automobil je uvek predstavljao posebnu klasu, ime i užitak za vozače širom sveta. Retki su imali priliku da voze ovu bembaru kod nas, i sa ponosom su je vozili ulicama srpskih gradova. Pravi luksuz, ali sa razlogom. BMW M3 se ove godine vraća drugačiji, a sve u čast velikom tridesetogodišnjem jubileju od početka proizvodnje M3 modela. Mezimca među ljubiteljima BMW automobila. Da ih volimo, volimo ih te smo i mi sami kao agencija za otkup polovnih automobila često dolazili u kontakt sa starijim modelima BMW-a, posebno za otkup u Beogradu.

No to nije naša današnja tema, vratimo se na put. Ograničena količina BMW M3 verzije za tridesetogodišnjicu je već puštena na rasprodaju u SAD-u, i to u dve varijante. Prva verzija em trojke je sa manualnim menjačem od 6 brzina ili verzija BMW M3 sa dualnim kvačilom i automatskim menjačem od 7 brzina.

BMW M3 30 godina jubilej

Cene BMW M3 limited edition-a i promene odlika

Cene za novi BMW M3 variraju u zavisnosti od modela, te je verzija M3 sa manualnim menjačem nešto jeftinija u odnosu na drugu, a tačne cene su $84,245 $ za manualni BMW, dok je cena za automatik varijantu $87,145.

Kada je u pitanju verzija za američko tržište, svi modeli automobila su makao plave boje, koja nije prvi put upotrebljena za M3 modele. Prvi put je ova boja iskorišćena za E30 M3 verziju ovog beemvea. Osim ove interesantne boje i nešto većih točkova automobila, enterijer M3-ke je gotovo isti. Ipak, kolekcionari i zaljubljenici u M3 BMW će moći da se pohvale i ubudućnosti ovim specijalnim modelom koji će na vratima i na kontrol tabli imati oznaku tj. logotip “30 Jahre M3”.

BMW M3 enterijer, sedišta za jubilej 30 godina

Što se tiče inženjerskih i mehaničkih poboljšanja, automobil ima unapređene dinamičke sposobnosti zahvaljujući poboljšanim amortizerima, a automobil pokreće standardni 3.0 motor BMW M3 jubilarne verzije sa duplim turbom, koji proizvodi 444 konjske snage. Ovo poboljšanje rada motora donosi novih 19 konjskih snaga, više nego na starom modelu, a postoje i drugi dodaci kao što su grejanje volana, kamera na retrovizorima i mnogo toga drugog.

Ako bi se uopšte krenulo analiziranje opreme koju BMW M3 donosi, ušli bismo u potpuno novu temu, koja je zasebna studija sama po sebi. U svakom slučaju BMW ove godine beleži već nekoliko jubileja, poput onog glavnog – 100. rođendana BMW kompanije.

Godina puna slavlja reklo bi se, kao što verujemo da će biti slučaj i sa srećnim vlasnicima ovog fantastičnog automobila.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem