Novi model kineskog proizvođača Nio ET5 nastoji da bude glavni konkurent Tesle 3

Kineski proizvođač električnih vozila najavio je novu limuzinu u cilju širenja na globalno tržište. Nio planira da plasira verziju ET5 sa karakteristikama koje će ga pozicionirati kao glavnog konkurenta vozilu Tesla Model 3.

Elektično punjenje automobila

Nio Day Showcase, godišnje veliko korporativno dešavanje bilo je prava prilika da se najavi 5. model brenda pod imenom ET5, koji se pridružuje automobilima EC5, ES6 i ES8, zajedno sa najavljenim ET7 luksuznom verzijom. Nio pretenduje da postane glavni konkurent kompaniji Tesla po pitanju proizvodnje električnih vozila.

Šta mogu očekvati budući kupci?

Poručene verzije automobila kupci u Kini mogu očekivati već od  septembra 2022. godine, dok će evropski kupci morati da se strpe do proleća 2023. Najavljena cena iznosi 45.000 evra, što je nešto malo manje od cene modela Tesla 3.

Za razliku od navedenog Teslinog modela, ET5 je napravljen na istoj tehnologiji kao i buduća luksuzna varijanta pod nazivom ET7. Dostupan je jedino u varijanti sa dva motora, od kojih prednji proizvodi 201 konjsku snagu, a zadnji 282.

Uz ukupnu snagu od 483 konja i kapacitet obrtnog momenta od 516 jedinica omogućavaju automobilu da za 4.3 sekunde razvije brzinu od 100km/h.

Kupcima se daje mogućnost izbora različitog tipa baterija:

  • 75kWh sa dometom od 550km (Standard range);
  • 100kWh sa dometom od 700km (Long range);
  • 150kWh sa dometom od 997km (Ultralong range).

Beli električni automobil na punjaču

Karakteristike modela ET5

Pored toga što vozači mogu birati bateriju skladnu sopstvenim potrebama, ovim korakom kompanija Nio dobiće model sa najvećim kapacitetom baterije na tržištu globalno.

U težnji da ostvari najavljene brojke u vezi sa dometom, na modelu je rađeno u skladu sa aerodinamičnim principima, pa se tako veoma vodilo računa o detaljima kao što su suptilni spojleri, kvake na vratima, prozori bez okvira, prednji usisnici vazduha. 

Dizajn unutrašnjosti prožet je minimalističkim detaljima nalik modelu ET7, sa velikom kontrolnom tablom, vertikalno usmerenim ekranom i panaromskim krovom. Nio je u saradnji sa kompanijom NREAL radio na interaktivno-digitalnom sistemu zabave, tako da putnici mogu očekivati neverovatne virtualne novitete.

Veoma interesantne stvari se dešavaju na svetskom tržištu automobila po pitanju elektrifikacije i automatizacije. Nadamo se da će ovi trendovi uskoro uplivati i na naše tržište, gde je u najvećem broju slučajeva predmet kupoprodaje polovno vozilo.

Da li ste i sami zainteresovani za prodaju starog vozila?

Otkup polovnih automobila je uža specijalnost naše firme i ovim poslom se bavimo dugi niz godina.

Naše iskustvo prodavcima uliva poverenje, a dodatne pogodnosti su besplatna procena vrednosti i isplata novca na ruke. Kontaktirajte nas i sami se uverite u kvalitet našeg rada.

Radimo otkup:

Otkup automobila
Otkup polovnih automobila
Otkup havarisanih automobila i vozila
Otkup starih automobila
Otkup automobila na kilo
Otkup vozila
Otkup automobila od stranaca
Otkup automobila Beograd
Otkup automobila mlađih od 5 godina
Otkup automobila starijih od 10 godina
Otkup automobila starijih od 20 godina
Otkup automobila starijih od 30 godina
Otkup neregistrovanih automobila
Otkup registrovanih automobila
Otkup pokvarenih automobila
Otkup automobila sa većim kvarom
Otkup automobila sa manjim oštećenjem